Wat is een Dongle

Wat is een dongle en hoe werkt het? Een beknopte uitleg

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Een dongle is een handig apparaatje dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Maar wat is een dongle eigenlijk en hoe werkt het? Kort gezegd is een dongle een klein apparaatje dat je in een USB-poort van bijvoorbeeld je laptop kunt steken om toegang te krijgen tot internet. In de dongle zit een simkaart met een databundel, waardoor je overal kunt internetten waar je maar wilt.

Er zijn verschillende soorten dongles verkrijgbaar, elk met hun eigen specifieke functies. Zo zijn er dongles die werken op het 4G- of 5G-netwerk, maar ook dongles die speciaal ontworpen zijn voor het ontvangen van draadloos internet. Het fijne aan een dongle is dat je niet afhankelijk bent van een vaste internetverbinding of wifi, waardoor je altijd en overal online kunt zijn.

Om gebruik te maken van een dongle heb je een simkaart nodig. Deze simkaart zorgt voor de verbinding met het internet en bepaalt ook de snelheid van de verbinding. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een simkaart met voldoende datalimiet en een goede dekking in de gebieden waar je de dongle wilt gebruiken.

Info

 • Een dongle is een klein apparaatje waarmee je overal toegang hebt tot internet.
 • Er zijn verschillende soorten dongles verkrijgbaar, elk met hun eigen specifieke functies.
 • Om gebruik te maken van een dongle heb je een simkaart nodig met voldoende datalimiet en een goede dekking.

Wat Is Een Dongle

Een dongle is een klein stukje hardware dat wordt gebruikt om een computer of ander apparaat aan te sluiten op een netwerk. Het wordt vaak gebruikt als een soort hardwaresleutel om toegang te krijgen tot bepaalde software of diensten. Dongles worden ook wel aangeduid als netwerkontvangers.

Een dongle is meestal een USB-apparaatje dat in de USB-poort van een computer wordt gestoken. Het kan verschillende functies hebben, zoals het bieden van toegang tot internet via een mobiel netwerk. In dat geval bevat de dongle een simkaart met een databundel.

Dongles worden ook gebruikt als beveiligingsmaatregel om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot bepaalde software of diensten. In dat geval bevatten de dongles speciale software die alleen werkt als de dongle is aangesloten op de computer waarop de software wordt uitgevoerd.

Kortom, een dongle is een klein stukje hardware dat een computer of ander apparaat verbindt met een netwerk of software. Het kan dienen als een hardwaresleutel of netwerkontvanger en wordt vaak gebruikt om toegang te bieden tot bepaalde software of diensten.

Hoe Werkt Een Dongle

Een dongle is een klein apparaatje dat in een USB-poort kan worden gestoken om toegang te krijgen tot internet via een mobiele internetverbinding. Het werkt als een modem en maakt verbinding met het mobiele netwerk van een provider via een simkaart die in de dongle is geplaatst.

Om een dongle te gebruiken, moet deze in de USB-poort van een computer of laptop worden gestoken. Vervolgens wordt de software automatisch geïnstalleerd en kan de gebruiker verbinding maken met het internet. De dongle wordt gevoed via de USB-poort en heeft geen extra voeding nodig.

Een dongle is handig voor mensen die onderweg internet nodig hebben, zoals reizigers of mensen die geen vaste internetverbinding hebben. Het biedt een snelle en betrouwbare internetverbinding, vergelijkbaar met die van een mobiele telefoon.

Het gebruik van een dongle is eenvoudig en vereist geen speciale kennis of vaardigheden. Het enige wat nodig is, is een computer of laptop met een USB-poort en een simkaart met een databundel. De dongle doet de rest.

Al met al is een dongle een handig apparaatje dat gemakkelijk te gebruiken is en een betrouwbare internetverbinding biedt voor mensen onderweg of zonder vaste internetverbinding.

Verschillende Soorten Dongles

Een dongle is een klein apparaatje dat je op een computer, laptop of ander apparaat aansluit om extra functionaliteit toe te voegen. Er zijn verschillende soorten dongles beschikbaar, elk met hun eigen specifieke functies en voordelen.

Wifi Dongle

Een wifi dongle is een draadloze adapter die je op een apparaat aansluit om draadloos internet te ontvangen. Het kan handig zijn als je geen ingebouwde wifi-ontvanger hebt of als je de wifi-ontvangst van je apparaat wilt verbeteren. Wifi dongles zijn er in verschillende vormen, zoals USB-dongles, PCI-kaarten en mini-pci-kaarten.

4G Internet Dongle

Een 4G internet dongle is een apparaatje waarmee je via een mobiel netwerk verbinding kunt maken met internet. Het werkt op dezelfde manier als een wifi dongle, maar in plaats van wifi-ontvangst maakt het gebruik van een mobiel netwerk. Dit kan handig zijn als je onderweg bent en geen wifi-verbinding hebt.

USB Modem

Een USB modem is een apparaatje waarmee je via een mobiel netwerk verbinding kunt maken met internet. Het werkt op dezelfde manier als een 4G internet dongle, maar heeft meestal geen ingebouwde wifi-ontvanger. In plaats daarvan sluit je het aan op een USB-poort van je computer of laptop om verbinding te maken met internet.

Bluetooth Dongle

Een Bluetooth dongle is een apparaatje waarmee je draadloos verbinding kunt maken met andere Bluetooth-apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops. Het kan handig zijn als je geen ingebouwde Bluetooth-ontvanger hebt of als je de Bluetooth-ontvangst van je apparaat wilt verbeteren.

Infrarood Dongle

Een infrarood dongle is een apparaatje waarmee je draadloos verbinding kunt maken met andere apparaten via infrarood. Het kan handig zijn als je bijvoorbeeld een afstandsbediening wilt gebruiken om je computer te bedienen of als je gegevens wilt overzetten van je telefoon naar je computer.

Al deze verschillende soorten dongles hebben hun eigen specifieke functies en voordelen. Welke dongle het beste bij jou past, hangt af van je specifieke behoeften en wensen.

Dongle En Internetverbinding

Een dongle is een klein apparaatje dat je op je computer of laptop kunt aansluiten om toegang te krijgen tot het internet via een mobiel netwerk. Het werkt als een soort modem, waardoor je niet meer afhankelijk bent van een vaste internetverbinding.

Met een dongle kun je overal internetten, zolang er maar een mobiel signaal beschikbaar is. Het apparaatje maakt gebruik van 4G- of 5G-technologie, waardoor je snel en betrouwbaar kunt internetten. Ook als je onderweg bent.

De dongle werkt eenvoudig: je plaatst een simkaart in het apparaatje en sluit deze aan op je computer of laptop. Vervolgens maakt de dongle verbinding met het mobiele netwerk van je provider en kun je direct aan de slag.

Een groot voordeel van een dongle is dat je niet gebonden bent aan één locatie. Je kunt overal werken waar je maar wilt, zolang er maar een mobiel signaal beschikbaar is. Dit maakt het apparaatje ideaal voor mensen die veel onderweg zijn of op verschillende locaties werken.

Kortom, met een dongle heb je altijd en overal toegang tot het internet via een mobiel netwerk. Het is een handig en betrouwbaar apparaatje dat veel vrijheid biedt aan mensen die veel onderweg zijn of op verschillende locaties werken.

Dongle En Simkaart

Een dongel voor internet is een handige accessoire die je kunt gebruiken om apparaten zoals laptops te verbinden met mobiel internet. Om dit mogelijk te maken, moet je een simkaart in de dongel plaatsen. Deze simkaart bevat een databundel waarmee je toegang krijgt tot het mobiele netwerk van je provider.

Een simkaart is een kleine chip die je in je telefoon of dongel plaatst. Het bevat informatie over je abonnement en stelt je in staat verbinding te maken met het mobiele netwerk van je provider. Er zijn verschillende soorten simkaarten beschikbaar, waaronder data simkaarten die specifiek zijn ontworpen om te worden gebruikt met dongels en andere mobiele apparaten.

Een databundel is een hoeveelheid data die je kunt gebruiken om te internetten en andere online activiteiten uit te voeren. Hoeveel data je krijgt, hangt af van het abonnement dat je hebt afgesloten bij je provider. Het is belangrijk om te controleren hoeveel data je hebt en hoeveel je nog hebt voordat je begint met internetten, om te voorkomen dat je buiten je bundel gaat en extra kosten maakt.

Een 4G verbinding is een snelle internetverbinding die gebruik maakt van de nieuwste mobiele technologie. Met een 4G verbinding kun je snel en gemakkelijk internetten, streamen en downloaden op je laptop of andere mobiele apparaten. Het is belangrijk om te controleren of je provider 4G-dekking biedt op de locatie waar je de dongel wilt gebruiken, om te zorgen voor de beste internetervaring.

In het kort, een dongel voor internet werkt door middel van een simkaart met een databundel die verbinding maakt met het mobiele netwerk van je provider. Het is een handige manier om overal en altijd toegang te krijgen tot internet op je laptop of andere mobiele apparaten.

Dongle En Mobiel Internet

Een dongle voor mobiel internet is een handig apparaatje waarmee je overal toegang hebt tot het internet. Het is een kleine USB-stick waar je een simkaart in plaatst. Vervolgens steek je de dongle in de USB-poort van je laptop of desktopcomputer en je kunt direct aan de slag.

Een dongle werkt op dezelfde manier als een hotspot of MiFi apparaat. Het verschil is dat een dongle specifiek ontworpen is om op een laptop of desktopcomputer te worden aangesloten.

Een data only abonnement is een abonnement met alleen een internetbundel. Bij sommige providers kun je ook een prepaid simkaart met data kopen voor je dongle. Dit is handig als je geen vast internet hebt op een bepaalde locatie, maar wel mobiel internet nodig hebt.

Met een dongle kun je overal waar je mobiel bereik hebt gebruik maken van internet. Let wel op dat de snelheid van mobiel internet vaak lager is dan die van vast internet. Ook kan het zijn dat je beperkt bent in het aantal GB’s dat je per maand kunt gebruiken. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van een data only abonnement.

Al met al is een dongle een handige manier om mobiel internet te gebruiken op een laptop of desktopcomputer.

Dongle En Computer

Een dongle is een klein apparaatje dat je kunt aansluiten op je computer of laptop om toegang te krijgen tot internet. Het is een handige oplossing voor mensen die onderweg zijn en geen toegang hebben tot een wifi-netwerk.

Om de dongle te kunnen gebruiken, moet je deze in de USB-poort van je computer of laptop steken. De computer herkent de dongle vervolgens als een extern apparaat en installeert de benodigde drivers automatisch.

Om verbinding te maken met het internet, moet je een simkaart in de dongle plaatsen. Deze simkaart bevat een databundel waarmee je toegang krijgt tot het mobiele netwerk.

Het gebruik van een dongle is vooral handig voor mensen die veel onderweg zijn en geen toegang hebben tot een wifi-netwerk. Het is een goede oplossing voor mensen die bijvoorbeeld veel reizen of werken op locaties waar geen wifi beschikbaar is.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle besturingssystemen automatisch de benodigde drivers voor de dongle installeren. In sommige gevallen moet je deze handmatig installeren. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de dongle of neem contact op met de fabrikant.

Dongle En Provider

Een dongle voor mobiel internet is een handig apparaatje om overal toegang te hebben tot het internet. Om gebruik te maken van een dongle heb je echter wel een provider nodig die je voorziet van een simkaart met een databundel. In dit artikel wordt uitgelegd hoe een dongle werkt en welke providers er zijn.

Provider

Een provider is een bedrijf dat internetdiensten aanbiedt. Voor een dongle heb je een provider nodig die je voorziet van een simkaart met een databundel. Er zijn verschillende providers in Nederland die mobiel internet aanbieden. Enkele voorbeelden zijn KPN, T-Mobile en Vodafone.

Internet Provider

Een internet provider is een bedrijf dat internetdiensten aanbiedt via een vaste verbinding, zoals ADSL, kabel of glasvezel. Een internet provider biedt geen mobiel internet aan, dus je kunt geen dongle gebruiken om verbinding te maken met het internet via een internet provider.

KPN

KPN is een van de grootste providers in Nederland en biedt verschillende soorten mobiele abonnementen aan, waaronder abonnementen voor dongles. Met een KPN dongel kun je overal in Nederland internetten via het 4G-netwerk van KPN.

T-Mobile

T-Mobile is ook een grote provider in Nederland en biedt verschillende soorten mobiele abonnementen aan, waaronder abonnementen voor dongles. Met een T-Mobile dongel kun je overal in Nederland internetten via het 4G-netwerk van T-Mobile.

Al met al zijn er verschillende providers waar je uit kunt kiezen als je op zoek bent naar een dongel. Het is belangrijk om te kijken naar de databundels die de providers aanbieden en naar de dekking van het netwerk in de gebieden waar je de dongel wilt gebruiken.

Dongle En Veiligheid

Een dongle kan een handige manier zijn om altijd en overal toegang tot internet te hebben. Maar hoe zit het met de veiligheid van deze apparaten?

Een belangrijk aspect van de veiligheid van een dongle is de internetverbinding die het apparaat gebruikt. Als de verbinding niet goed beveiligd is, kan dit leiden tot ongewenste toegang tot persoonlijke gegevens of zelfs tot hacking. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de internetverbinding die de dongle gebruikt, veilig is.

Een andere manier om de veiligheid van een dongle te waarborgen, is door de dongle zelf te beveiligen. Dit kan worden gedaan door middel van een wachtwoord of pincode die moet worden ingevoerd voordat de dongle kan worden gebruikt. Het is ook belangrijk om de dongle veilig op te bergen wanneer deze niet in gebruik is, om te voorkomen dat deze in verkeerde handen valt.

Ten slotte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de dongle is bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsupdates en software. Dit kan helpen om eventuele kwetsbaarheden in de beveiliging van de dongle te verminderen en de algehele veiligheid te verbeteren.

Kortom, een dongle kan een handige manier zijn om toegang te krijgen tot internet, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de internetverbinding veilig is en dat de dongle zelf goed is beveiligd en up-to-date is met de nieuwste beveiligingsupdates.

Voordelen en Nadelen van een Dongle

Een dongle is een handige oplossing voor mensen die onderweg of op locaties zonder wifi-toegang internet nodig hebben. Het apparaatje is een USB-modem waarmee je toegang kunt krijgen tot internet via een 4G- of 5G-verbinding. Hieronder worden de voordelen en nadelen van een internet dongle beschreven.

Voordelen

 • Mobiele internettoegang: Met een dongle kun je overal waar je mobiele dekking hebt internettoegang krijgen. Dit is handig voor mensen die veel onderweg zijn of op locaties werken waar geen wifi-toegang is.
 • Eenvoudig te gebruiken: Het installeren en gebruiken van een dongle is meestal heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar de dongle in een USB-poort te steken en de software te installeren die bij het apparaatje wordt geleverd.
 • Geen vaste internetverbinding nodig: Met een dongle heb je geen vaste internetverbinding nodig. Dit is handig voor mensen die geen vaste internetverbinding willen of kunnen hebben, zoals studenten die in een tijdelijke woning verblijven.
 • Flexibiliteit: Met een dongle kun je internettoegang krijgen op meerdere apparaten, zoals laptops en tablets. Dit is handig voor mensen die op meerdere apparaten werken.

Nadelen

 • Snelheid: De snelheid van een dongle is afhankelijk van de kwaliteit van het mobiele netwerk. In sommige gebieden kan de snelheid traag zijn, wat frustrerend kan zijn voor gebruikers die gewend zijn aan snelle internetverbindingen.
 • Kosten: Het gebruik van een dongle kan duur zijn, vooral als je veel data verbruikt. Het is belangrijk om de tarieven van verschillende providers te vergelijken voordat je een internet dongle aanschaft.
 • Beperkte data: De meeste dongles hebben een beperkte hoeveelheid data die je kunt gebruiken. Als je veel data verbruikt, kan het zijn dat je regelmatig extra data moet aanschaffen.
 • Beperkte dekking: Hoewel mobiele netwerken een groot bereik hebben, is de dekking niet overal even goed. Dit kan problemen opleveren voor mensen die op afgelegen locaties werken of reizen.

Kortom, een dongle is een handige oplossing voor mensen die onderweg of op locaties zonder wifi-toegang internet nodig hebben. Het apparaatje biedt flexibiliteit en eenvoudig gebruiksgemak. Echter, de kosten en beperkte data en dekking zijn belangrijke nadelen waar rekening mee moet worden gehouden bij het gebruik van een dongle.

Dongle En Kosten

Een dongle is een kleine USB-stick waarmee je toegang kunt krijgen tot internet via een 4G-verbinding. Om gebruik te maken van een dongle moet je een simkaart in de dongle plaatsen. De simkaart maakt verbinding met het mobiele netwerk van een telecomprovider en zorgt ervoor dat je op dat toestel internet hebt. Maar wat zijn de kosten van een dongle en hoe werkt het?

Kosten van een Dongle

De kosten van een dongle kunnen variëren afhankelijk van de provider en de bundels die worden aangeboden. Over het algemeen kost een dongle tussen de €30 en €80. Naast de aanschafprijs van de dongle moet je ook rekening houden met de kosten van de simkaart en de databundel.

Bundels en Pakketten

Bij de meeste providers kun je kiezen uit verschillende bundels en pakketten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een maandelijkse databundel of een prepaid simkaart. Met een prepaid simkaart betaal je vooraf voor de data die je wilt gebruiken. Bij een maandelijkse databundel betaal je maandelijks een vast bedrag voor een bepaalde hoeveelheid data.

Prepaid Simkaart

Een prepaid simkaart kan een goede optie zijn als je niet veel data gebruikt of als je geen maandelijkse kosten wilt hebben. Bij een prepaid simkaart betaal je vooraf voor de data die je wilt gebruiken. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel data je wilt gebruiken en wanneer je dit wilt doen. Houd er wel rekening mee dat de tarieven voor prepaid vaak hoger zijn dan bij een maandelijkse databundel.

Conclusie

Een dongle kan een handige oplossing zijn als je onderweg toegang wilt hebben tot internet. De kosten van een dongle kunnen variëren afhankelijk van de provider en de bundels die worden aangeboden. Bij de meeste providers kun je kiezen uit verschillende bundels en pakketten, waaronder een prepaid simkaart. Het is belangrijk om goed te kijken naar de kosten en de voorwaarden voordat je een keuze maakt.

Dongle Voor Vakantie En Locatie

Een dongle is een handig apparaatje voor mensen die op locatie werken of op vakantie gaan en geen toegang hebben tot een vaste internetverbinding. Met een dongle heb je namelijk altijd en overal toegang tot het internet via een 4G of 5G verbinding. Dit maakt het mogelijk om op afgelegen locaties te werken of om tijdens een vakantie snel internet op zak te hebben om bijvoorbeeld series te streamen.

Een dongel is ook handig voor mensen die in buitengebieden wonen waar de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Met een dongel heb je namelijk je eigen internetverbinding die niet afhankelijk is van de kwaliteit van de vaste internetverbinding in de buurt.

Er zijn verschillende soorten dongels verkrijgbaar die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Zo zijn er dongels die alleen geschikt zijn voor gebruik in Nederland en andere die ook in het buitenland gebruikt kunnen worden. Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf van een dongel goed te kijken naar de mogelijkheden en beperkingen van het apparaat.

Een nadeel van een dongel is dat je deze maar op één apparaat tegelijk kunt gebruiken. Daarnaast kan het gebruik van een dongel duurder zijn dan het gebruik van een vaste internetverbinding, vooral als je veel data verbruikt. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar de kosten en baten voordat je besluit om een dongel aan te schaffen.

Al met al is een dongel een handig apparaatje voor mensen die op locatie werken, op vakantie gaan of in buitengebieden wonen en geen toegang hebben tot een vaste internetverbinding. Met een dongel heb je altijd en overal toegang tot het internet via een 4G of 5G verbinding, waardoor je productief kunt blijven en kunt genieten van entertainment tijdens je vakantie.

Aankoop Van Een Dongle

Een dongle is een handig apparaatje waarmee je overal en altijd toegang hebt tot internet. Maar hoe koop je een dongle? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het aanschaffen van een dongle.

Waar Koop Je Een Dongle?

Er zijn verschillende winkels waar je een dongle kunt kopen, zowel online als offline. Online kun je bijvoorbeeld terecht bij webshops als Coolblue en bol.com. Hier kun je gemakkelijk verschillende dongles vergelijken op prijs en specificaties. Daarnaast kun je ook bij telecomproviders terecht voor het kopen van een dongle.

Prijzen

De prijzen van dongles kunnen sterk variëren. Dit hangt af van de specificaties en het merk van de dongle. Over het algemeen kun je voor een paar tientjes al een goede dongle kopen. Wil je een dongle met meer mogelijkheden en een hogere snelheid, dan betaal je vaak meer.

Vaste Internetverbinding

Een dongle kan een goede oplossing zijn als je geen vaste internetverbinding hebt op een bepaalde locatie. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent of als je tijdelijk op een andere plek woont. Een dongle biedt dan uitkomst en zorgt ervoor dat je toch toegang hebt tot internet.

Conclusie

Een dongle kopen is niet moeilijk. Je kunt terecht bij verschillende winkels en webshops en de prijzen variëren sterk. Een dongle kan een goede oplossing zijn als je geen vaste internetverbinding hebt op een bepaalde locatie.

Conclusie

Een dongle is een handig apparaatje om overal toegang te hebben tot het internet. Het is een kleine hardware die je aansluit op je pc of laptop. Vroeger werden dongles vooral gebruikt als hardwaresleutels, tegenwoordig dienen zij vaak als netwerkontvangers. Met een dongle kun je altijd en overal internetten, zolang je maar een simkaart met een databundel hebt.

Een internet dongle werkt als een modem, waardoor je niet meer vastzit aan een bepaalde plek. Het werkt via een 4G of 5G verbinding, waardoor je altijd en overal toegang hebt tot het internet. Het fijne aan een dongle is dat je werkelijk overal kunt internetten. Het is dus handig voor mensen die veel onderweg zijn of op locaties werken waar geen wifi beschikbaar is.

Het gebruik van een dongle is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Je plaatst een simkaart in de dongle en sluit deze aan op een usb-poort van je laptop of pc. Vervolgens kun je direct online en zakendoen. Het is wel belangrijk om een internetabonnement af te sluiten dat past bij je gebruik. Zo voorkom je onverwachte kosten en kun je optimaal gebruikmaken van je dongle.

Al met al is een dongle een handig apparaatje voor mensen die veel onderweg zijn of op locaties werken waar geen wifi beschikbaar is. Het biedt de mogelijkheid om altijd en overal toegang te hebben tot het internet, zolang je maar een simkaart met een databundel hebt.

Veelgestelde vragen

Wat is een dongel en waarvoor gebruik je het?

Een dongel is een klein apparaatje dat je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot internet via een mobiele verbinding. Het werkt als een soort modem, waarin je een simkaart met een databundel steekt. Hiermee kun je overal en altijd internetten, zonder dat je afhankelijk bent van een vaste internetverbinding.

Hoe werkt een internet dongel?

Een internet dongel werkt via een mobiele verbinding, waarvoor je een simkaart met een databundel nodig hebt. Je steekt de simkaart in de dongel en vervolgens sluit je de dongel aan op je laptop of desktopcomputer via een USB-poort. Hierdoor kun je overal en altijd internetten, zonder dat je afhankelijk bent van een vaste internetverbinding.

Kan ik een internet dongel gebruiken in het buitenland?

Ja, je kunt een internet dongel ook gebruiken in het buitenland. Het is wel belangrijk om te weten dat de kosten voor mobiel internet in het buitenland hoger kunnen zijn dan in Nederland. Het is daarom verstandig om vooraf te controleren wat de kosten zijn en eventueel een buitenlandbundel af te sluiten.

Welke provider biedt de beste internet dongel aan?

Er zijn verschillende providers die internet dongels aanbieden, zoals KPN, T-Mobile en Vodafone. Welke provider de beste internet dongel aanbiedt, hangt af van je persoonlijke wensen en behoeften. Het is daarom verstandig om vooraf te vergelijken welke provider het beste bij jou past.

Hoe installeer ik een dongel op mijn laptop?

Het installeren van een dongel op je laptop is over het algemeen heel eenvoudig. Je steekt de simkaart in de dongel en vervolgens sluit je de dongel aan op je laptop via een USB-poort. Vervolgens installeert de dongel zichzelf automatisch op je laptop en kun je direct gebruikmaken van internet via de mobiele verbinding.

Kan ik via een dongel tv kijken?

Nee, via een dongel kun je geen tv kijken. Een dongel is bedoeld om toegang te krijgen tot internet via een mobiele verbinding, maar het is niet mogelijk om hiermee televisieprogramma’s te bekijken. Hiervoor heb je een televisie en een tv-aansluiting nodig.

More to explorer

Plaats een reactie