Apple pay

Apple Pay: De gemakkelijke manier om te betalen met je iPhone

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Apple Pay is een mobiele betaaldienst die is ontwikkeld door Apple Inc. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om aankopen te doen met hun iPhone, iPad of Mac in fysieke winkels, apps en online. Het is een veilige en gemakkelijke manier om te betalen zonder fysieke kaarten of contant geld.

Om Apple Pay in te stellen, moet je een ondersteunde kaart toevoegen aan de Wallet-app op je apparaat. Dit kan een creditcard, debetkaart of prepaidkaart zijn van een ondersteunde bank of financiële instelling.

Zodra je kaarten zijn toegevoegd, kun je beginnen met het maken van betalingen door simpelweg je apparaat bij een contactloze betaalterminal te houden en je vinger op de Touch ID of Face ID-sensor te plaatsen.

Apple Pay biedt verschillende voordelen en beloningen voor gebruikers, zoals kortingen en cashback-aanbiedingen bij bepaalde retailers en restaurants. Het biedt ook een veilige en beveiligde manier van betalen, omdat het geen fysieke kaarten of contant geld vereist en omdat het gebruikmaakt van encryptie en tokenisatie om transacties te beschermen.

 • Apple Pay is een mobiele betaaldienst die gebruikers de mogelijkheid biedt om aankopen te doen met hun iPhone, iPad of Mac in fysieke winkels, apps en online.
 • Om Apple Pay te gebruiken, moet je een ondersteunde kaart toevoegen aan de Wallet-app op je apparaat en je apparaat bij een contactloze betaalterminal houden.
 • Apple Pay biedt verschillende voordelen en beloningen voor gebruikers, waaronder kortingen en cashback-aanbiedingen, en biedt ook een veilige en beveiligde manier van betalen.

Apple Pay Instellen

Apple Pay is een snelle, gemakkelijke en veilige manier om te betalen met je Apple device. Hieronder lees je hoe je Apple Pay kunt instellen op verschillende apparaten.

Op iPhone

Om Apple Pay in te stellen op je iPhone ga je naar de Wallet-app en tik je op het plusje om een kaart toe te voegen. Je kunt vervolgens een creditcard, betaalkaart of prepaidkaart toevoegen. Om Apple Pay te gebruiken op de iPhone, moet je een compatibel apparaat hebben met de meest recente versie van iOS en Touch ID of Face ID.

Als je een iPhone hebt met Touch ID, houd je je vinger op de thuisknop terwijl je het apparaat bij de betaalterminal houdt. Als je een iPhone hebt met Face ID, kijk je naar het scherm om de betaling te autoriseren.

Op iPad

Op de iPad kun je Apple Pay instellen door naar de Instellingen-app te gaan en te tikken op ‘Wallet en Apple Pay’. Tik vervolgens op ‘Voeg kaart toe’ en volg de instructies om een creditcard, betaalkaart of prepaidkaart toe te voegen. Om Apple Pay te gebruiken op de iPad, moet je een compatibel apparaat hebben met de meest recente versie van iPadOS.

Op Mac

Om Apple Pay in te stellen op je Mac ga je naar ‘Systeemvoorkeuren’ en klik je op ‘Wallet en Apple Pay’. Klik vervolgens op ‘Voeg kaart toe’ en volg de instructies om een creditcard, betaalkaart of prepaidkaart toe te voegen. Om Apple Pay te gebruiken op de Mac, moet je een compatibel apparaat hebben met de meest recente versie van macOS.

Let op: niet alle Macs ondersteunen Apple Pay. Raadpleeg de Apple-website voor meer informatie over welke Macs compatibel zijn.

Nu je weet hoe je Apple Pay kunt instellen op verschillende apparaten, kun je snel en gemakkelijk betalen met je Apple device.

Hoe Apple Pay Te Gebruiken

Met Apple Pay kunnen gebruikers snel en gemakkelijk betalingen doen met hun iPhone, iPad, Apple Watch of Mac. Hieronder volgen enkele subsecties die uitleggen hoe u Apple Pay kunt gebruiken.

In Winkels

Apple Pay maakt contactloze betalingen mogelijk in fysieke winkels. Om Apple Pay te gebruiken in een winkel, moet u eerst uw kaart toevoegen aan de Wallet-app op uw iPhone of Apple Watch.

Vervolgens hoeft u alleen maar uw apparaat in de buurt van de contactloze kaartlezer te houden en uw vinger op de Touch ID of Face ID te plaatsen om de betaling te autoriseren. Als u de Apple Watch gebruikt, hoeft u alleen maar twee keer op de zijknop te drukken en uw pols bij de kaartlezer te houden.

Apple Pay is compatibel met veel retailers en transit systemen. Het is mogelijk om een ​​transitkaart toe te voegen aan de Wallet-app en deze te gebruiken om contactloos te betalen voor ritten op compatibele transit systemen.

Online

Apple Pay kan ook worden gebruikt om online aankopen te doen op websites die Apple Pay ondersteunen. Om Apple Pay te gebruiken bij het afrekenen van een online aankoop, tikt u op de Apple Pay-knop en volgt u de instructies op het scherm. U kunt Safari 2,3 gebruiken om online te betalen of in-apps wanneer Apple Pay wordt vermeld als betaalmethode.

In Apps

Apple Pay kan ook worden gebruikt om aankopen te doen in apps op uw iPhone of iPad. Om Apple Pay in een app te gebruiken, tikt u op de Apple Pay-knop en volgt u de instructies op het scherm. Als u met een andere kaart wilt betalen, tikt u op de knop ‘Volgende’ of de knop ‘Vouw uit’ naast uw standaardkaart.

Met Apple Pay kunnen gebruikers snel en gemakkelijk betalingen doen, zowel online als in fysieke winkels. Het is een handige manier om contactloze betalingen te doen en kan worden gebruikt op veel verschillende locaties en met veel verschillende retailers.

Kaarten Toevoegen Aan Apple Pay

Apple Pay is een veilige en handige manier om betalingen te doen zonder dat je fysiek je portemonnee hoeft tevoorschijn te halen. Om Apple Pay te kunnen gebruiken, moet je eerst kaarten toevoegen aan de Wallet-app. Hieronder staan de stappen om kaarten toe te voegen aan Apple Pay.

Credit- En Debitkaarten

Je kunt zowel credit- als debitkaarten toevoegen aan Apple Pay. De meeste grote banken en kaartuitgevers ondersteunen Apple Pay. Om een kaart toe te voegen, moet je de volgende stappen volgen:

 1. Open de Wallet-app op je iPhone of iPad.
 2. Tik op de knop ‘Kaart toevoegen’.
 3. Scan de kaart met de camera van je apparaat of voer de kaartgegevens handmatig in.
 4. Volg de instructies op het scherm om de kaart te verifiëren.

Apple Card

Als je een Apple Card hebt, kun je deze ook toevoegen aan Apple Pay. Om een Apple Card toe te voegen, moet je de volgende stappen volgen:

 1. Open de Wallet-app op je iPhone of iPad.
 2. Tik op de knop ‘Kaart toevoegen’.
 3. Tik op ‘Apple Card’ en volg de instructies op het scherm.

Transitkaarten

Je kunt ook transitkaarten toevoegen aan Apple Pay, zoals OV-chipkaart of Maestro-kaarten. Houd er rekening mee dat niet alle kaarten worden ondersteund. Om een transitkaart toe te voegen, moet je de volgende stappen volgen:

 1. Open de Wallet-app op je iPhone of iPad.
 2. Tik op de knop ‘Kaart toevoegen’.
 3. Tik op ‘Transitkaarten’.
 4. Volg de instructies op het scherm om de kaart te verifiëren.

Het is belangrijk om te weten dat sommige kaartuitgevers mogelijk extra stappen vereisen om kaarten toe te voegen aan Apple Pay. Neem contact op met je kaartuitgever of bank voor meer informatie.

Als je een prepaid kaart of een Apple Cash-kaart hebt, kun je deze ook toevoegen aan Apple Pay. Volg de bovenstaande stappen om de kaart toe te voegen.

Geld Verzenden En Ontvangen Met Apple Pay

Met Apple Pay kun je niet alleen betalingen doen, maar ook geld verzenden en ontvangen. Er zijn twee manieren om dit te doen: via Apple Cash en via Berichten.

Apple Cash

Met Apple Cash kun je snel en eenvoudig geld versturen en ontvangen. Dit is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Om Apple Cash te gebruiken, moet je het eerst instellen in de Wallet-app. Vervolgens kun je geld versturen en ontvangen via Berichten of Siri.

Om geld te versturen via Berichten, open je de Berichten-app en tik je op het Apple Pay-pictogram. Voer vervolgens het bedrag in dat je wilt versturen en tik op de verzendknop. De ontvanger krijgt een melding en kan het geld accepteren of weigeren.

Om geld te ontvangen via Berichten, hoef je alleen maar een bericht te sturen met het bedrag dat je wilt ontvangen en het Apple Pay-pictogram. De afzender kan vervolgens het geld versturen en jij kunt het accepteren of weigeren.

Via Berichten

Je kunt ook geld versturen, ontvangen en vragen via Berichten zonder Apple Cash te gebruiken. Dit is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Om dit te doen, moet je een betaalkaart toevoegen aan de Wallet-app en de functie inschakelen in de Berichten-app.

Om geld te versturen via Berichten, open je de Berichten-app en tik je op het Apple Pay-pictogram. Voer vervolgens het bedrag in dat je wilt versturen en tik op de verzendknop. De ontvanger krijgt een melding en kan het geld accepteren of weigeren.

Om geld te ontvangen via Berichten, hoef je alleen maar een bericht te sturen met het bedrag dat je wilt ontvangen en het Apple Pay-pictogram. De afzender kan vervolgens het geld versturen en jij kunt het accepteren of weigeren.

Met Apple Pay kun je dus op een veilige en snelle manier geld verzenden en ontvangen. Of je nu Apple Cash gebruikt of via Berichten geld verstuurt, het is allemaal mogelijk met Apple Pay.

Beveiliging En Privacy Met Apple Pay

Apple is committed to providing its users with the highest level of security and privacy when it comes to their financial transactions. This is why Apple Pay provides multiple layers of security to protect your sensitive information.

PIN En Passcode

One of the primary ways that Apple Pay ensures the security of your transactions is by requiring a PIN or passcode to authorize each payment. This means that even if your device falls into the wrong hands, your financial information remains secure.

Security Code

Apple Pay also uses a unique security code for each transaction, which is different from your credit or debit card’s security code. This code is never stored on your device or Apple’s servers, making it virtually impossible for hackers to access it.

Privacy

In addition to security, Apple Pay also prioritizes privacy. Apple does not store your transaction information, and your credit or debit card numbers are never shared with merchants. This means that your financial information is kept private and secure.

Security

Apple Pay uses advanced security technology to protect your financial information. This includes tokenization, which replaces your credit or debit card number with a unique token that is used for each transaction. This token cannot be used for any other transaction, making it useless to hackers.

Overall, Apple Pay provides a secure and private way to make payments without having to worry about the safety of your financial information. With its multiple layers of security and privacy, you can trust that your transactions are safe and secure.

Apple Pay In Verschillende Landen

Apple Pay is een mobiele betaaldienst die beschikbaar is in verschillende landen over de hele wereld. Hieronder volgen enkele belangrijke punten over het gebruik van Apple Pay in verschillende landen, waaronder China, Nederland, Japan, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

China

Apple Pay werd in februari 2016 geïntroduceerd in China en is beschikbaar voor klanten van ICBC, China Construction Bank, China Guangfa Bank, China CITIC Bank, China Merchants Bank, Bank of China en Agricultural Bank of China. Het wordt ook ondersteund door China UnionPay, de grootste betalingsverwerker van China. Apple Pay kan worden gebruikt in winkels, in apps en op het web.

Nederland

Apple Pay werd in juni 2019 geïntroduceerd in Nederland en is beschikbaar voor klanten van ING, ABN AMRO, Rabobank, bunq, Monese en N26. Het kan worden gebruikt in winkels, in apps en op het web. Bovendien kan Apple Pay worden gebruikt in het openbaar vervoer in Amsterdam en Rotterdam.

Japan

Apple Pay werd in oktober 2016 geïntroduceerd in Japan en is beschikbaar voor klanten van American Express, JCB, Mastercard, Aeon Credit Service, Orico, Credit Saison, SoftBank en View Card. Het kan worden gebruikt in winkels, in apps en op het web. Bovendien kan Apple Pay worden gebruikt in het openbaar vervoer in Tokyo en andere grote steden.

Italië

Apple Pay werd in mei 2017 geïntroduceerd in Italië en is beschikbaar voor klanten van UniCredit, Boon, Carrefour Banca, Hype en Widiba. Het kan worden gebruikt in winkels, in apps en op het web.

Verenigd Koninkrijk

Apple Pay werd in juli 2015 geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk en is beschikbaar voor klanten van de meeste grote banken, waaronder HSBC, Barclays, Lloyds, NatWest, Santander en Nationwide. Het kan worden gebruikt in winkels, in apps en op het web. Bovendien kan Apple Pay worden gebruikt in het openbaar vervoer in Londen.

Australië

Apple Pay werd in november 2015 geïntroduceerd in Australië en is beschikbaar voor klanten van ANZ, American Express en Macquarie Bank. Het kan worden gebruikt in winkels, in apps en op het web. Bovendien kan Apple Pay worden gebruikt in het openbaar vervoer in Sydney en sommige andere steden.

Over het algemeen is Apple Pay beschikbaar in een groeiend aantal landen en wordt het ondersteund door een groeiend aantal banken en financiële instellingen. Het is een handige en veilige manier om te betalen voor aankopen in winkels, in apps en op het web.

Voordelen En Beloningen Van Apple Pay

Apple Pay biedt gebruikers verschillende voordelen en beloningen, waardoor het een populaire betaalmethode is geworden. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen van Apple Pay.

Snel en gemakkelijk betalen

Met Apple Pay kunnen gebruikers snel en gemakkelijk betalen voor hun aankopen. Het enige wat ze hoeven te doen is hun iPhone of Apple Watch bij de betaalterminal houden en hun vinger op Touch ID leggen. Het hele proces duurt slechts enkele seconden en is veel sneller dan traditionele betaalmethoden.

Beloningen en cashback

Sommige banken bieden beloningen en cashback aan gebruikers die Apple Pay gebruiken om hun aankopen te doen. Dit kan variëren van punten die kunnen worden ingewisseld voor cadeaubonnen tot cashback op bepaalde aankopen. Gebruikers kunnen de app van hun bank raadplegen om te zien welke beloningen beschikbaar zijn.

Veiliger dan traditionele betaalmethoden

Apple Pay is veiliger dan traditionele betaalmethoden omdat het geen fysieke kaarten gebruikt. In plaats daarvan worden de betaalgegevens van de gebruiker versleuteld en opgeslagen op de Secure Element-chip van hun apparaat. Dit betekent dat hun gegevens niet kunnen worden gestolen of gekopieerd door fraudeurs.

Apple Pay Later

Apple Pay Later is een nieuwe functie waarmee gebruikers aankopen kunnen doen en deze later kunnen betalen. Dit is handig voor gebruikers die niet direct het volledige bedrag kunnen betalen, bijvoorbeeld bij het kopen van dure producten. Het biedt gebruikers ook de mogelijkheid om hun uitgaven te spreiden over een langere periode.

Overzicht van uitgaven

Met Apple Pay kunnen gebruikers een overzicht krijgen van hun uitgaven. Dit is handig voor gebruikers die hun uitgaven willen bijhouden en hun budget willen beheren. Gebruikers kunnen de app van hun bank raadplegen om een overzicht te krijgen van hun uitgaven en transacties.

In het kort biedt Apple Pay gebruikers een snelle, gemakkelijke en veilige manier om te betalen voor hun aankopen. Sommige banken bieden ook beloningen en cashback aan gebruikers die Apple Pay gebruiken. Met de nieuwe functie Apple Pay Later kunnen gebruikers aankopen doen en deze later betalen. Gebruikers kunnen ook een overzicht krijgen van hun uitgaven en transacties.

Probleemoplossing En Ondersteuning Voor Apple Pay

Apple Pay is een populaire betaalmethode die door veel mensen wordt gebruikt. Hoewel het over het algemeen een probleemloze ervaring is, kunnen er soms problemen optreden bij het gebruik van Apple Pay. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen en oplossingen voor Apple Pay.

Probleem: De standaardkaart wijzigen

Als u meerdere kaarten aan Apple Pay hebt toegevoegd, moet u mogelijk uw standaardkaart wijzigen.

Oplossing: Open de Wallet-app en tik op de kaart die u als standaard wilt instellen. Tik vervolgens op de knop “Stel in als standaard” onderaan het scherm.

Probleem: Betaling mislukt

Als u problemen ondervindt bij het uitvoeren van een betaling met Apple Pay, zijn er verschillende mogelijke oorzaken.

Oplossing: Controleer of uw betaalmethode up-to-date is en of er voldoende saldo op de kaart staat. Als u nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice van uw bank of creditcardmaatschappij.

Probleem: Apple Pay werkt niet op derdenwebsites

Hoewel Apple Pay op veel websites werkt, werkt het niet op alle websites.

Oplossing: Controleer of de website Apple Pay ondersteunt en of u de juiste betaalmethode hebt geselecteerd.

Probleem: Problemen met iCloud-synchronisatie

Als u problemen ondervindt bij het synchroniseren van uw kaarten tussen apparaten, kan dit te wijten zijn aan problemen met iCloud.

Oplossing: Controleer of iCloud is ingeschakeld op al uw apparaten en of u bent ingelogd op hetzelfde iCloud-account. Als u nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice van Apple.

Probleem: Problemen met het toevoegen van kaarten

Als u problemen ondervindt bij het toevoegen van een kaart aan Apple Pay, zijn er verschillende mogelijke oorzaken.

Oplossing: Controleer of uw kaart wordt ondersteund en of u de juiste informatie hebt ingevoerd. Als u nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice van uw bank of creditcardmaatschappij.

Probleem: Problemen met het gebruik van Apple Pay op een iPad

Apple Pay werkt op sommige iPad-modellen, maar niet op alle modellen.

Oplossing: Controleer of uw iPad-model Apple Pay ondersteunt en of u de nieuwste versie van iOS hebt geïnstalleerd. Als u nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice van Apple.

Probleem: Symbool voor boarding pass ontbreekt

Soms ontbreekt het symbool voor een boarding pass in de Wallet-app.

Oplossing: Controleer of u de nieuwste versie van iOS hebt geïnstalleerd en of het vliegticket correct is opgeslagen in de Wallet-app.

Probleem: Andere problemen

Als u andere problemen ondervindt bij het gebruik van Apple Pay, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Apple voor verdere ondersteuning.

Het is belangrijk om te onthouden dat Apple Pay gratis is om te gebruiken, maar sommige banken en creditcardmaatschappijen kunnen kosten in rekening brengen voor het gebruik van hun kaarten met Apple Pay. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van eventuele kosten voordat u Apple Pay gebruikt.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik Apple Pay activeren?

Om Apple Pay te activeren, moet je eerst controleren of jouw bank Apple Pay ondersteunt. Als dat het geval is, kun je Apple Pay activeren door naar de Wallet-app te gaan en op de knop “+ Voeg toe” te tikken. Volg vervolgens de instructies om je kaart aan Apple Pay toe te voegen.

Hoe voeg ik een kaart toe aan Apple Pay?

Om een kaart aan Apple Pay toe te voegen, ga je naar de Wallet-app en tik je op de knop “+ Voeg toe”. Je kunt dan je kaart handmatig toevoegen door de kaartgegevens in te voeren of de camera te gebruiken om de kaart automatisch te scannen.

Hoe werkt betalen met Apple Pay?

Om te betalen met Apple Pay, houd je je iPhone of Apple Watch dicht bij de betaalterminal en plaats je je vinger op de Touch ID-knop of voer je de toegangscode in. Voor betalingen met de Apple Watch, dubbelklik je op de knop aan de zijkant van de Apple Watch en houd je deze dicht bij de betaalterminal.

Waarom werkt Apple Pay niet op mijn apparaat?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom Apple Pay niet werkt op jouw apparaat. Controleer eerst of jouw bank Apple Pay ondersteunt en of jouw apparaat compatibel is met Apple Pay. Zorg er ook voor dat je de nieuwste versie van iOS of watchOS hebt geïnstalleerd en dat je verbonden bent met een betrouwbaar wifi- of mobiel netwerk.

Kan ik Apple Pay gebruiken met ING?

Ja, ING ondersteunt Apple Pay. Je kunt je ING-betaalpas toevoegen aan Apple Pay en betalen met je iPhone of Apple Watch.

Is Apple Pay hetzelfde als Wallet?

Nee, Apple Pay en Wallet zijn twee verschillende apps. Wallet is een app waarmee je kaarten, tickets en andere documenten kunt opslaan en organiseren, terwijl Apple Pay een betaaldienst is waarmee je betalingen kunt doen met je iPhone of Apple Watch.

More to explorer

Plaats een reactie