Quooker kraan

Quooker kraan – Zo werkt het

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Een Quooker kraan is een innovatieve keukenkraan die koud, warm en kokend water levert op elk moment van de dag. De kraan is ontworpen om het leven gemakkelijker te maken en tijd te besparen in de keuken.

Het is een veelzijdige kraan die in verschillende maten en stijlen verkrijgbaar is, waardoor het een geweldige aanvulling is op elke keuken.

Een Quooker kraan bestaat uit twee delen: een kraan op het aanrecht en een reservoir eronder. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding en bewaart het water op 110°C. Wanneer je kokend water tapt, stroomt er meteen vers water het reservoir in.

Het water in het reservoir wordt continu op temperatuur gehouden, waardoor het altijd beschikbaar is wanneer je het nodig hebt.

De werking van een Quooker kraan is eenvoudig en veilig. De kraan heeft een hendel die werkt als een normale mengkraan voor koud en warm water. Als je kokend water nodig hebt, druk je op de knop op de hendel en komt er kokend water uit de kraan.

Het is belangrijk om te weten dat de kraan veilig is en dat er geen risico is op verbranding. De kraan is zo ontworpen dat het kokend water niet per ongeluk kan worden geactiveerd.

Key Takeaways

  • Een Quooker kraan is een veelzijdige keukenkraan die koud, warm en kokend water levert.
  • De kraan bestaat uit twee delen: een kraan op het aanrecht en een reservoir eronder.
  • De werking van de kraan is eenvoudig en veilig, en het kokend water kan niet per ongeluk worden geactiveerd.

Wat is een Quooker Kraan

Een Quooker kraan is een moderne en innovatieve keukenkraan die kokend water levert. Het is een multifunctionele kraan die naast kokend water ook warm en koud water kan leveren. Het is een handige oplossing voor iedereen die graag snel en gemakkelijk kokend water wil hebben, zonder te hoeven wachten op een waterkoker of fluitketel.

De Quooker kraan is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Quooker. Het systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een reservoir onder het aanrecht waarin het water wordt verwarmd. Het reservoir is goed geïsoleerd, waardoor het energiezuinig is.

Het water wordt hierin opgeslagen en blijft op temperatuur. Hierdoor hoef je niet lang te wachten voordat je kokend water hebt.

De Quooker kraan is een kokendwaterkraan die in verschillende modellen verkrijgbaar is. Zo is er de Fusion, de Flex, de Nordic en de Classic. De kraan kan worden geïnstalleerd in vrijwel elke keuken en is gemakkelijk in gebruik.

De hendel van de kraan werkt hetzelfde als bij een normale mengkraan, waardoor je ook gewoon warm en koud water kunt tappen.

Een Quooker kraan is niet alleen handig, maar ook veilig in gebruik. De kraan is voorzien van een kindveilige bedieningsknop, waardoor kinderen zich niet kunnen branden aan het kokende water. Bovendien is het reservoir voorzien van een beveiliging tegen oververhitting en droogkoken.

In het kort, een Quooker kraan is een moderne en multifunctionele keukenkraan die kokend water levert. Het is een handige oplossing voor iedereen die snel en gemakkelijk kokend water wil hebben.

Het systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een goed geïsoleerd reservoir onder het aanrecht waarin het water wordt verwarmd. De kraan is veilig in gebruik en kan worden geïnstalleerd in vrijwel elke keuken.

Hoe Werkt een Quooker Kraan

Een Quooker kraan is een kokendwaterkraan die direct kokend water levert. Het is een handige en snelle oplossing voor het zetten van thee, koffie en het koken van water. In deze sectie wordt uitgelegd hoe het Quooker-systeem werkt, hoe de bedieningsknop werkt en hoe je direct kokend water krijgt.

Het Quooker-Systeem

Het Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een reservoir voor kokend water onder het aanrecht. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding en verwarmt het water tot 110°C. Het water wordt op deze temperatuur bewaard totdat het wordt getapt. Het reservoir is goed geïsoleerd en verbruikt daardoor weinig energie.

Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen weer vers water in het reservoir. Wil je naast warm en kokend water ook koud, bruisend en gefilterd water uit jouw Quooker-kraan? Maak jouw Quooker-set dan compleet met een extra Quooker Cube reservoir.

De Bedieningsknop

De bedieningsknop van de Quooker kraan is eenvoudig in gebruik. Je drukt de knop in en draait deze vervolgens naar links. Het water begint dan te stromen. Om kokend water te krijgen, draai je de knop nog iets verder naar links. Het rode lampje op de knop gaat dan branden, wat aangeeft dat het water kokend heet is.

Direct Kokend Water

Met de Quooker kraan heb je direct kokend water tot je beschikking. Dit betekent dat je niet meer hoeft te wachten tot het water kookt. Bovendien hoef je geen water meer te koken in een waterkoker of pan. Dit bespaart tijd en energie. Het directe kokende water is ook handig bij het schoonmaken van bijvoorbeeld pannen en bestek.

Al met al is de werking van een Quooker kraan eenvoudig en efficiënt. Door het directe kokende water bespaar je tijd en energie en is het een handige oplossing voor het zetten van thee, koffie en het koken van water.

Soorten Quooker Kranen

Er zijn verschillende soorten Quooker kranen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder worden de meest populaire Quooker kranen besproken.

Quooker Fusion

De Quooker Fusion kraan is een alles-in-één kraan die zowel koud, warm als kokend water levert. De kraan heeft een strak en modern ontwerp en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.

De Fusion kraan heeft een dubbele druk-draai bedieningsknop waarmee je gemakkelijk kunt schakelen tussen koud, warm en kokend water. De kraan is uitgerust met een kindveilige bedieningsknop en een lichtring die aangeeft wanneer het water kokend heet is.

Quooker Flex

De Quooker Flex kraan is een alles-in-één kraan met een flexibele uittrekslang voor warm en koud water. Hiermee kun je gemakkelijk de spoelbak schoonmaken of groenten wassen. De Flex kraan levert ook koud, warm en kokend water en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.

De kraan heeft een enkele druk-draai bedieningsknop waarmee je gemakkelijk kunt schakelen tussen koud, warm en kokend water. De kraan is uitgerust met een kindveilige bedieningsknop en een lichtring die aangeeft wanneer het water kokend heet is.

Quooker Nordic

De Quooker Nordic kraan is een alles-in-één kraan die koud, warm en kokend water levert. De kraan heeft een klassiek en tijdloos ontwerp en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.

De Nordic kraan heeft een dubbele druk-draai bedieningsknop waarmee je gemakkelijk kunt schakelen tussen koud, warm en kokend water. De kraan is uitgerust met een kindveilige bedieningsknop en een lichtring die aangeeft wanneer het water kokend heet is.

Het kiezen van de juiste Quooker kraan hangt af van je persoonlijke voorkeur en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een strakke en moderne kraan, een klassieke en tijdloze kraan of een kraan met een flexibele uittrekslang, er is altijd een Quooker kraan die bij je past.

Het Reservoir van Quooker

Een Quooker-kraan werkt door middel van een reservoir dat onder het aanrecht is geïnstalleerd. Het reservoir zorgt voor het opslaan van het water en het verwarmen ervan tot de gewenste temperatuur. Er zijn twee soorten reservoirs verkrijgbaar voor de Quooker-kraan: de Pro3-reservoir en de Combi+.

Pro3-Reservoir

Het Pro3-reservoir van Quooker is ontworpen voor degenen die alleen behoefte hebben aan kokend water. Het reservoir heeft een inhoud van drie liter en kan binnen enkele seconden kokend water leveren. Het reservoir is compact en kan gemakkelijk onder het aanrecht worden geïnstalleerd. Het Pro3-reservoir is energiezuinig en verbruikt slechts 10 watt stand-by vermogen.

Combi+

Het Combi+-reservoir van Quooker is ontworpen voor degenen die naast kokend water ook warm water nodig hebben. Het reservoir heeft een inhoud van zeven liter en kan zowel kokend als warm water leveren.

Het reservoir is iets groter dan het Pro3-reservoir en kan ook gemakkelijk onder het aanrecht worden geïnstalleerd. Het Combi+-reservoir is energiezuinig en verbruikt slechts 10 watt stand-by vermogen.

Het reservoir van Quooker is een belangrijk onderdeel van de Quooker-kraan. Het reservoir verwarmt het water en slaat het op, zodat de Quooker-kraan binnen enkele seconden kokend water kan leveren.

Het Pro3-reservoir is geschikt voor degenen die alleen behoefte hebben aan kokend water, terwijl het Combi+-reservoir ook warm water kan leveren. Beide reservoirs zijn energiezuinig en verbruiken slechts 10 watt stand-by vermogen.

Voordelen van een Quooker Kraan

Een Quooker kraan biedt verschillende voordelen voor elke keuken. Hieronder worden enkele van de belangrijkste voordelen van een Quooker kraan beschreven.

Energiezuinig

Een Quooker kraan is energiezuinig en bespaart energie in vergelijking met een waterkoker. Een waterkoker verbruikt meer energie dan een Quooker kraan omdat het water in een waterkoker eerst moet worden verwarmd en vervolgens warm moet worden gehouden terwijl een Quooker kraan het water direct opwarmt en alleen energie verbruikt wanneer het water wordt gebruikt. Met een Quooker kraan bespaart u dus niet alleen energie, maar ook tijd.

Veiligheid

Een Quooker kraan is veilig in gebruik. De kraan is voorzien van een kindveilige bedieningsknop en een dubbelwandige uitloop die ervoor zorgt dat de buitenkant van de kraan niet te heet wordt. Bovendien is de kraan uitgerust met een druk-draai bedieningsknop waarmee u de kraan niet per ongeluk kunt openen. Dit voorkomt ongelukken en brandwonden.

Ruimtebesparend

Een Quooker kraan bespaart ruimte op het aanrecht. In plaats van een waterkoker en een fluitketel heeft u slechts één kraan nodig die alle soorten water kan leveren. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt ook voor een opgeruimde keuken.

Kortom, een Quooker kraan biedt verschillende voordelen voor elke keuken. Het is energiezuinig, veilig in gebruik en bespaart ruimte op het aanrecht.

Quooker Cube

De Quooker Cube is een accessoire dat gekoppeld kan worden aan een Quooker-reservoir en zorgt voor gekoeld en bruisend water uit de Quooker-kraan. De Cube wordt onderin het keukenkastje naast het Quooker-reservoir geplaatst en is enkel te gebruiken met Quooker-kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd.

Bruisend Water

Met de Quooker Cube kan er wel 60 liter koud bruiswater uit de Quooker-kraan worden getapt. Om bruisend water te krijgen, drukt en draait men één keer aan de bedieningsknop. De Cube is voorzien van een CO2-cilinder, een koolzuurfles, die zorgt voor het bruisende effect. Het is mogelijk om de CO2-cilinder te vervangen wanneer deze leeg is.

Gefilterd Water

Naast bruisend water kan er ook koel gefilterd water uit de Quooker-kraan worden getapt met de Cube. Het koel gefilterde water wordt gefilterd door een HiTAC®-filter dat in de Cube is geplaatst. Het filter zorgt ervoor dat het water vrij is van chloor, bacteriën en andere ongewenste stoffen. Het is belangrijk om het filter één keer per jaar te vervangen.

De Quooker Cube is een handig accessoire voor mensen die graag bruisend en gefilterd water drinken en niet afhankelijk willen zijn van flessenwater. Het is een duurzame oplossing die het gebruik van plastic flessen vermindert en daarmee bijdraagt aan een beter milieu.

Veiligheid en Kinderen

Veiligheid is een belangrijk aspect van de Quooker kraan. Vooral als er kinderen in huis zijn, is het van groot belang dat de kraan veilig en kindvriendelijk is. De Quooker kraan is ontworpen met veiligheid in gedachten, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over ongelukken in de keuken.

Kindveilige Bedieningsknop

Een van de belangrijkste veiligheidskenmerken van de Quooker kraan is de kindveilige bedieningsknop. De bedieningsknop moet twee keer worden ingedrukt en vervolgens gedraaid worden voordat er kokend water uit de kraan stroomt.

Dit zorgt ervoor dat kinderen de kraan niet per ongeluk openen en zichzelf verbranden. De bedieningsknop heeft ook een tegennatuurlijke druk-druk-draai beweging, waardoor het openen van de kraan door kinderen zeer onwaarschijnlijk is.

Kokendwaterstop

De Quooker kraan heeft ook een kokendwaterstop die voorkomt dat er kokend water uit de kraan stroomt als er geen waterdruk is. Dit betekent dat zelfs als de bedieningsknop per ongeluk wordt ingedrukt, er geen kokend water uit de kraan zal komen als er geen waterdruk is.

Dit is een extra veiligheidsmaatregel die ervoor zorgt dat kinderen veilig kunnen spelen in de keuken zonder zich zorgen te hoeven maken over heet water dat uit de kraan stroomt.

De kindveilige bedieningsknop en kokendwaterstop zijn slechts enkele van de vele veiligheidskenmerken van de Quooker kraan. Met deze functies weet u zeker dat u en uw gezin veilig kunnen genieten van de voordelen van de Quooker kraan.

Service en Handleiding

De Quooker kraan is een innovatieve keukenkraan waarmee je direct kokend water kunt tappen. Het is belangrijk om de kraan goed te onderhouden en te gebruiken volgens de instructies in de handleiding. Hieronder vind je meer informatie over de service en handleiding van de Quooker kraan.

Handleiding

De handleiding van de Quooker kraan bevat informatie over de installatie, het gebruik en het onderhoud van de kraan. De handleiding is beschikbaar op de website van Quooker in PDF-formaat. Hier kun je ook de servicehandleidingen en installatiehandleidingen vinden.

In de handleiding vind je onder andere informatie over de kraanbeveiliging en hoe je deze moet gebruiken. Ook wordt uitgelegd hoe je de kraan moet ontkalken en hoe je het reservoir moet resetten. Het is belangrijk om de handleiding zorgvuldig door te lezen voordat je de kraan gaat installeren of gebruiken.

Service

Quooker biedt verschillende services aan om ervoor te zorgen dat je kraan goed blijft werken. Zo kun je bijvoorbeeld een afspraak maken voor onderhoud of reparatie van de kraan. Daarnaast kun je ook terecht bij de klantenservice voor vragen of problemen met de kraan.

Als je problemen hebt met de kraan, kun je ook de storingenpagina op de website van Quooker raadplegen. Hier vind je een overzicht van veelvoorkomende problemen en hoe je deze kunt oplossen.

Tips voor gebruik

Om de Quooker kraan optimaal te gebruiken, zijn er een aantal tips die je kunt volgen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om niet-hittebestendige voorwerpen niet aan kokend water bloot te stellen. Ook moet je de kraanbeveiliging altijd gebruiken om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Daarnaast is het belangrijk om de kraan regelmatig te ontkalken en het reservoir tijdig bij te vullen. In de handleiding vind je meer informatie over hoe je dit moet doen.

Met deze tips en de informatie uit de handleiding en servicehandleidingen kun je ervoor zorgen dat je Quooker kraan goed blijft werken en veilig gebruikt kan worden.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een Quooker-kraan precies?

Een Quooker-kraan maakt gebruik van een reservoir dat onder het aanrecht is geïnstalleerd. In dit reservoir wordt het water op een constante temperatuur van 110°C gehouden. Wanneer je de kokend water-knop op de kraan indrukt, stroomt er direct kokend water uit de kraan.

Wat zijn de stappen om de Quooker-kraan te gebruiken?

Om de Quooker-kraan te gebruiken, moet je de hendel van de kraan omhoog trekken en naar links of rechts draaien om de gewenste temperatuur te kiezen. Voor kokend water druk je op de kokend water-knop op de kraan.

Hoe kan ik de Quooker-kraan aanzetten na een vakantie?

Als de Quooker-kraan lange tijd niet is gebruikt, kan het nodig zijn om het reservoir te spoelen voordat je de kraan weer gebruikt. Dit doe je door de kokend water-knop in te drukken en het water een paar minuten te laten stromen. Zo wordt het water ververst en kun je de kraan weer veilig gebruiken.

Hoe krijg ik kokend water uit de Quooker-kraan?

Om kokend water uit de Quooker-kraan te krijgen, druk je op de kokend water-knop op de kraan. Het water stroomt direct uit de kraan op een temperatuur van 100°C.

Hoe werkt een Quooker-kraan met bruiswater?

Een Quooker-kraan met bruiswater werkt op dezelfde manier als een gewone Quooker-kraan, maar heeft een extra reservoir voor bruiswater. Het bruiswaterreservoir wordt aangesloten op de CO₂-cilinder, waardoor er bruiswater uit de kraan komt.

Waarom komt er geen kokend water uit mijn Quooker-kraan?

Als er geen kokend water uit de Quooker-kraan komt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Controleer of het reservoir voldoende gevuld is en of de kraan goed is aangesloten. Als dit niet het probleem is, kan het zijn dat er een storing is en moet je contact opnemen met de Quooker-klantenservice.

More to explorer

Plaats een reactie