Trein naar Disneyland Parijs

Met de trein naar Disneyland Parijs: Voordelen, Prijzen en Tips

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Met de trein naar Disneyland Parijs?

Disneyland Parijs is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa. Het is een magische plek waar dromen uitkomen en herinneringen worden gemaakt. Het park is gelegen in Marne-la-Vallée, ongeveer 32 km ten oosten van Parijs.

Er zijn verschillende manieren om Disneyland Parijs te bereiken, maar een van de meest handige manieren is om met de trein te reizen.

Reizigers kunnen met de trein vanuit Nederland naar Disneyland Parijs reizen met Thalys of TGV. Er zijn twee opties om met de trein naar Disneyland Paris te reizen en voor de Parken uit te stappen.

De eerste optie is om rechtstreeks met Thalys te reizen en de tweede optie is om naar Brussel te reizen en daar over te stappen op TGV. Directe verbinding naar Disneyland Paris met Thalys maakt Disneyland Paris nog bereikbaarder.

Bovendien ligt het station van Disneyland, Marne la Vallee, op een paar minuten loopafstand van het park.

Handige informatie

  • Reizigers kunnen met de trein vanuit Nederland naar Disneyland Parijs reizen met Thalys of TGV.
  • Er zijn twee opties om met de trein naar Disneyland Paris te reizen en voor de Parken uit te stappen: rechtstreeks met Thalys of naar Brussel reizen en daar overstappen op TGV.
  • Het station van Disneyland, Marne la Vallee, ligt op een paar minuten loopafstand van het park.

Reisplanning

Vertrek en Aankomst

De reis naar Disneyland Parijs begint met het bepalen van de vertrek- en aankomststations. Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Schiphol, Brussel en andere steden in Nederland en België is het mogelijk om met de trein naar Disneyland Parijs te reizen. Het belangrijkste station is Marne-la-Vallée/Chessy, dat op enkele minuten loopafstand van het park ligt.

Treinopties

Er zijn verschillende treinopties beschikbaar voor reizigers die met de trein naar Disneyland Parijs willen reizen. De Thalys is de snelste en meest directe optie vanuit Nederland en België. Er zijn ook TGV-treinen beschikbaar die vanuit Brussel Zuid en andere Europese steden naar Disneyland Parijs rijden. De SNCF-treinen zijn regionale treinen die vanuit Parijs en andere steden in de regio naar het park rijden.

Overstappen en Kaartjes

Overstappen zijn soms nodig om van de ene trein naar de andere te gaan. Kaartjes kunnen online worden gekocht via de website van de treinmaatschappij of ter plaatse bij de automaten op het station. Het tarief voor treintickets naar Disneyland Parijs varieert afhankelijk van de gekozen treinoptie en het vertrekstation.

Reistijd en Comfort

De reistijd naar Disneyland Parijs varieert afhankelijk van de vertrekplaats en de gekozen treinoptie. De Thalys-trein vanuit Amsterdam doet er ongeveer 3 uur en 40 minuten over. De TGV-treinen vanuit Brussel Zuid doen er ongeveer 1 uur en 30 minuten over. De SNCF-treinen vanuit Parijs doen er ongeveer 40 minuten over. De treinen zijn comfortabel en bieden verschillende voorzieningen, zoals wifi en catering.

Reizen met Kinderen

Kinderen kunnen met korting reizen naar Disneyland Parijs. Er zijn speciale tarieven beschikbaar voor kinderen onder de 12 jaar. Kinderen onder de 4 jaar reizen gratis. Er zijn ook speciale treinen beschikbaar, zoals de Disney Express, die kinderen en hun bagage rechtstreeks naar het park vervoeren.

Kortingen en Speciale Aanbiedingen

Er zijn verschillende kortingen en speciale aanbiedingen beschikbaar voor treinreizigers naar Disneyland Parijs. Zo zijn er kortingen beschikbaar voor vrienden en familieleden die samen reizen, en zijn er speciale aanbiedingen beschikbaar voor de 30e verjaardag van het park. Het is belangrijk om de website van de treinmaatschappij regelmatig te refreshen om op de hoogte te blijven van de nieuwste kortingen en aanbiedingen.

Aankomst in Disneyland Parijs

Als je met de trein naar Disneyland Parijs reist, kom je aan op station Marne-la-Vallée – Chessy. Vanaf hier kun je gemakkelijk naar het park reizen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder de gratis pendelbus van Disneyland Paris die je naar de poorten van het park brengt.

Van het Station naar het Park

De gratis pendelbus van Disneyland Paris rijdt regelmatig tussen het station en het park. De bussen vertrekken vanaf de bushalte die zich net buiten het station bevindt. De reistijd bedraagt slechts enkele minuten en je wordt afgezet bij de poorten van het park. Er zijn ook taxi’s beschikbaar bij het station als je liever niet met de bus reist.

Ticketverkoop en Toegang tot het Park

Als je nog geen tickets hebt, kun je deze kopen bij de ticketbalie in het station of bij de poorten van het park. Het is handig om van tevoren tickets te kopen om tijd te besparen en de wachtrijen bij de kassa’s te vermijden. Als je al tickets hebt, kun je direct naar de poorten van het park gaan om naar binnen te gaan.

Bij de poorten van het park wordt je ticket gescand en ontvang je een polsbandje waarmee je gedurende de dag het park kunt betreden en verlaten. Het is belangrijk om dit polsbandje gedurende de dag te dragen, omdat je zonder dit bandje het park niet kunt betreden.

Kortom, als je met de trein naar Disneyland Parijs reist, is station Marne-la-Vallée – Chessy de beste plaats om uit te stappen. Vanaf hier kun je gemakkelijk naar het park reizen met de gratis pendelbus of een taxi. Zorg ervoor dat je tickets van tevoren koopt om tijd te besparen en vergeet niet om je polsbandje te dragen om het park te betreden en te verlaten.

Verblijf in Disneyland Parijs

Een verblijf in Disneyland Parijs is een ervaring op zich. Het park biedt verschillende hotels en accommodaties om uit te kiezen, evenals een scala aan attracties, shows en speciale evenementen. Hieronder vindt u meer informatie over het verblijf in Disneyland Parijs.

Hotels en Accommodaties

Disneyland Parijs biedt verschillende hotels en accommodaties om uit te kiezen, variërend van budgetvriendelijke opties tot luxe resorts. Alle hotels zijn thematisch ingericht en bieden gemakkelijke toegang tot de parken. Enkele van de populairste opties zijn het Disneyland Hotel, Disney’s Hotel New York, Disney’s Newport Bay Club en Disney’s Sequoia Lodge.

Attracties en Shows

Disneyland Parijs biedt een breed scala aan attracties en shows voor gasten van alle leeftijden. Van achtbanen tot dark rides en van parades tot live entertainment, er is voor elk wat wils. Enkele van de meest populaire attracties zijn Space Mountain: Mission 2, Big Thunder Mountain Railroad, Pirates of the Caribbean en It’s a Small World. Shows die je niet mag missen zijn Mickey and the Magician, Disney Illuminations en The Lion King: Rhythms of the Pride Lands.

Speciale Evenementen en Verjaardagen

Disneyland Parijs organiseert het hele jaar door speciale evenementen en vieringen, waaronder de 30e verjaardag van het park. Deze evenementen bieden gasten de kans om de magische wereld van Disney op een unieke manier te ervaren. Enkele van de evenementen die u niet mag missen zijn de Halloween- en Kerstvieringen, het Pirates and Princesses Festival en de Marvel Summer of Super Heroes.

Of u nu een weekendje weg plant of een uitgebreide Europese vakantie, Disneyland Parijs biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die op zoek is naar de magie van film en animatie.

Hoogtepunten van Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is een magische plek voor jong en oud. Er zijn veel hoogtepunten te vinden in het park, waaronder het Kasteel van Doornroosje, de themaparken en attracties, en speciale activiteiten voor kinderen.

Het Kasteel van Doornroosje

Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Disneyland Parijs is het Kasteel van Doornroosje. Dit prachtige kasteel is gelegen in het hart van het park en is een must-see voor alle bezoekers. Het kasteel is geïnspireerd op het kasteel uit de Disney-film “Doornroosje” en biedt een spectaculair uitzicht op het park vanaf de top.

Themaparken en Attracties

Disneyland Parijs heeft twee themaparken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Beide parken bieden een breed scala aan attracties en shows voor alle leeftijden. In het Disneyland Park vind je klassieke attracties zoals “It’s a Small World” en “Pirates of the Caribbean”, terwijl het Walt Disney Studios Park zich richt op de wereld van film en televisie met attracties zoals “Ratatouille: The Adventure” en “The Twilight Zone Tower of Terror”.

Disneyland Parijs voor Kinderen

Disneyland Parijs is een geweldige plek voor kinderen. Er zijn veel attracties en shows die speciaal zijn ontworpen voor jongere bezoekers, waaronder “Peter Pan’s Flight” en “Buzz Lightyear Laser Blast”. Daarnaast biedt het park ook speciale activiteiten voor kinderen, zoals meet-and-greets met hun favoriete Disney-helden en prinsessen.

Of je nu op zoek bent naar helden, fantasie, of gewoon een leuke dag uit, Disneyland Parijs heeft voor elk wat wils. Het park is gemakkelijk te bereiken met de trein en biedt een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor een treinreis naar Disneyland Parijs?

De kosten voor een treinreis naar Disneyland Parijs zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vertrekplaats, de reisklasse en de reisdatum. Treintickets zijn beschikbaar vanaf €35 enkele reis met Thalys. Het is mogelijk om vanaf elk station in Nederland naar Disneyland Parijs te reizen. Kijk voor meer informatie op NS International.

Hoe lang duurt een treinreis naar Disneyland Parijs?

Een treinreis naar Disneyland Parijs duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten vanaf Amsterdam Centraal met de Thalys. De reistijd kan variëren afhankelijk van de vertrekplaats en de treinmaatschappij.

Wat is de goedkoopste manier om naar Disneyland Parijs te reizen?

De goedkoopste manier om naar Disneyland Parijs te reizen is met de trein. Treintickets zijn beschikbaar vanaf €35 enkele reis met Thalys. Het is ook mogelijk om met de auto of de bus naar Disneyland Parijs te reizen, maar dit kan duurder zijn en meer reistijd kosten.

Kan ik vanuit Antwerpen met de trein naar Disneyland Parijs reizen?

Ja, het is mogelijk om vanuit Antwerpen met de trein naar Disneyland Parijs te reizen. Er zijn dagelijks meerdere Thalys-treinen beschikbaar vanaf Antwerpen Centraal naar station Paris-Gare du Nord. Vanaf daar kunt u overstappen op de RER-trein naar Disneyland Parijs.

Hoe kom ik van Disneyland naar het centrum van Parijs?

Vanaf Disneyland Parijs kunt u de RER-trein nemen naar het centrum van Parijs. De reistijd bedraagt ongeveer 35 minuten. Een enkeltje kost €7,60 voor volwassenen en €3,80 voor kinderen. U kunt ook een dagkaart kopen voor €17,80 voor volwassenen en €8,90 voor kinderen.

Wat zijn de prijzen voor tickets voor Disneyland Parijs?

De prijzen voor tickets voor Disneyland Parijs variëren afhankelijk van de periode en het type ticket. De prijzen beginnen bij €69 per persoon voor een 1-dagsticket. Het is ook mogelijk om meerdaagse tickets te kopen. Kijk voor meer informatie op de officiële website van Disneyland Paris.

More to explorer

Plaats een reactie