Kerstversiering buiten maken

Kerstversiering buiten zelf maken: Tips en ideeën

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Kerstmis is een van de meest geliefde feestdagen van het jaar, en een van de beste manieren om in de feeststemming te komen is door je huis en tuin te versieren.

Hoewel er tal van kerstversieringen in de winkels te vinden zijn, kan het zelf maken van kerstversiering voor buiten een leuke en creatieve manier zijn om je persoonlijke stijl toe te voegen aan je kerstdecoraties.

Door zelf kerstversiering te maken, kun je geld besparen en de kerstversieringen aanpassen aan jouw smaak.

Om te beginnen met het maken van kerstversiering voor buiten, zijn er een paar basisbenodigdheden die je nodig hebt, zoals lichtslingers, kerstballen, kerstkransen en dennentakken.

Er zijn tal van manieren om deze basisbenodigdheden te gebruiken om unieke en mooie kerstversieringen te maken.

Of je nu een traditionele look wilt creëren met klassieke kerstkleuren of een moderne twist wilt geven aan je kerstversiering, er zijn genoeg ideeën beschikbaar om uit te proberen.

Het maken van kerstversiering voor buiten kan een leuke en creatieve manier zijn om je huis en tuin in de feeststemming te brengen. Het is belangrijk om veiligheidstips te volgen bij het werken met elektriciteit en andere materialen.

Met een beetje inspiratie en creativiteit kun je unieke en mooie kerstversieringen maken die jouw persoonlijke stijl uitstralen.

Info

 • Zelf kerstversiering maken voor buiten is een leuke en creatieve manier om je persoonlijke stijl toe te voegen aan je kerstdecoraties en geld te besparen.
 • Het gebruik van basisbenodigdheden zoals lichtslingers, kerstballen, kerstkransen en dennentakken biedt tal van mogelijkheden om unieke en mooie kerstversieringen te maken.
 • Het is belangrijk om veiligheidstips te volgen bij het maken van kerstversiering voor buiten en met een beetje inspiratie en creativiteit kun je unieke en mooie kerstversieringen maken die jouw persoonlijke stijl uitstralen.

Basisbenodigdheden

Als je kerstversiering voor buiten wilt maken, zijn er een aantal basisbenodigdheden die je nodig hebt. Hieronder worden de materialen en gereedschappen beschreven die je nodig hebt om zelf kerstversiering voor buiten te maken.

Materialen

Er zijn verschillende materialen die je kunt gebruiken om kerstversiering voor buiten te maken. Hieronder worden enkele veelgebruikte materialen beschreven:

 • Touw: Touw is handig om kerstdecoraties op te hangen, zoals kerstballen of kerstkransen. Je kunt bijvoorbeeld jute touw gebruiken voor een rustieke uitstraling.
 • Boomstam: Een boomstam kan worden gebruikt als basis voor een kerstboom. Je kunt de boomstam bijvoorbeeld versieren met kerstverlichting en kerstballen.
 • Natuurlijke materialen: Denk aan dennentakken, hulst en dennenappels. Deze materialen geven een natuurlijke uitstraling aan je kerstversiering.
 • Houten kerstboom: Je kunt een kerstboom maken van houten planken. Hiermee creëer je een unieke kerstboom die je jaar na jaar kunt gebruiken.
 • Mos: Mos kan worden gebruikt om kerstdecoraties te bedekken en zo een natuurlijke uitstraling te geven.
 • Batterijen: Als je kerstverlichting gebruikt, heb je batterijen nodig om de verlichting van stroom te voorzien.

Gereedschappen

Naast materialen heb je ook gereedschappen nodig om kerstversiering voor buiten te maken. Hieronder worden enkele veelgebruikte gereedschappen beschreven:

 • Zaag: Als je een houten kerstboom of een boomstam als basis voor je kerstboom wilt gebruiken, heb je een zaag nodig om de boomstam op de juiste lengte te zagen.
 • Lijmpistool: Met een lijmpistool kun je verschillende materialen aan elkaar lijmen, zoals kerstballen aan een krans of mos aan een kerstdecoratie.
 • Schaar: Een schaar is handig om touw op de juiste lengte te knippen of om dennentakken op de juiste lengte te knippen.
 • Boor: Als je kerstverlichting wilt gebruiken, heb je een boor nodig om gaten te boren waar je de lampjes doorheen kunt steken.
 • Hamer en spijkers: Als je kerstdecoraties wilt ophangen, heb je een hamer en spijkers nodig om de decoraties op te hangen.

Met deze basisbenodigdheden kun je zelf kerstversiering voor buiten maken. Door verschillende materialen en gereedschappen te combineren, kun je unieke kerstdecoraties maken die passen bij jouw stijl en smaak.

Kerstversiering Ideeën

Buiten kerstversiering maken is een leuke manier om de kerstsfeer naar je tuin, balkon of entree te brengen. Er zijn talloze mogelijkheden om zelf kerstversiering te maken, van kerstkransen tot kerstslingers en verlichting accenten. Hieronder staan enkele ideeën voor kerstversiering buiten.

Kerstboom Decoratie

Een kerstboom buiten kan een mooie toevoeging zijn aan je kerstversiering. Versier de boom met lichtjes, kerstballen, slingers en andere decoraties. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke kerstballen en combineer deze met takken en dennenappels voor een natuurlijke uitstraling.

Kerstkrans Creaties

Een kerstkrans aan de voordeur of aan de muur kan een warm welkom geven aan bezoekers. Maak een krans van takken, dennenappels, groen en andere natuurlijke materialen. Voeg eventueel lichtjes en kerstballen toe voor extra sfeer.

Kerstslinger Ontwerpen

Een kerstslinger kan op verschillende manieren worden gebruikt om je tuin of balkon te versieren. Maak bijvoorbeeld een slinger van kersttakken, dennenappels en besjes. Of kies voor een slinger van kerstlichtjes en hang deze langs de gevel of de vlaggenmast.

Verlichting Accenten

Verlichting kan een belangrijke rol spelen bij het creëren van kerstsfeer buiten. Kies voor netverlichting, lichtsnoeren of lantaarns om je tuin of balkon te verlichten. Of maak een kerststukje met kaarsjes of een windlicht met nepsneeuw.

Buitendecoratie

Naast kerstbomen, kransen en slingers zijn er nog veel meer mogelijkheden om je tuin of balkon te versieren. Maak bijvoorbeeld een kerstdorp met sneeuwpoppen en rendieren. Of hang kersthangers in de bomen en maak een moderne kerstkrans met veren.

Tafeldecoratie

Ook binnen kun je de kerstsfeer verder versterken met zelfgemaakte tafeldecoratie. Maak bijvoorbeeld een guirlande van kersttakken en besjes voor op de eettafel. Of maak kandelaars van glazen kerstballen en plaats deze op de salontafel.

Met deze ideeën kun je zelf aan de slag om je eigen kerstversiering te maken. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een gezellige en sfeervolle kerstomgeving voor jou en je gezin.

Veiligheidstips

Kerstversiering buiten kan een gezellige sfeer creëren, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Hieronder staan enkele tips om ervoor te zorgen dat de kerstversiering buiten veilig is.

 • Controleer de weersvoorspellingen voordat je begint met het ophangen van de kerstversiering. Het is niet veilig om buiten te werken tijdens slecht weer, zoals regen, wind of sneeuw. Wacht tot het weer beter wordt voordat je begint met het ophangen van de kerstversiering.
 • Gebruik alleen kerstverlichting die geschikt is voor buitengebruik. Deze verlichting is ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen en zal minder snel kortsluiting veroorzaken dan verlichting die alleen geschikt is voor binnengebruik.
 • Controleer de kerstverlichting voordat je deze ophangt. Kijk of er beschadigde draden of kapotte lampjes zijn. Vervang deze indien nodig.
 • Gebruik een veilige ladder om de kerstversiering op te hangen. Zorg ervoor dat de ladder stevig staat en dat je niet te hoog gaat. Als je te hoog gaat, kan de ladder omvallen of kun je uitglijden en vallen.
 • Houd de kerstverlichting uit de buurt van brandbare materialen, zoals droog gras, bladeren of takken. Dit kan brand veroorzaken.
 • Schakel de kerstverlichting uit wanneer je niet thuis bent of wanneer je gaat slapen. Dit voorkomt dat de verlichting oververhit raakt en brand veroorzaakt.

Door deze veiligheidstips te volgen, kun je ervoor zorgen dat de kerstversiering buiten niet alleen gezellig is, maar ook veilig.

Afronding en Onderhoud

Opslag van Decoraties

Nu de kerstperiode voorbij is, is het tijd om de kerstversiering buiten op te ruimen en op te bergen. Het is belangrijk om de decoraties op de juiste manier op te bergen, zodat ze volgend jaar weer in goede staat zijn. Hier zijn een paar tips voor het opslaan van kerstversiering:

 • Verwijder alle batterijen uit de verlichting en bewaar ze apart. Dit voorkomt dat de batterijen gaan lekken en de verlichting beschadigen.
 • Bewaar de decoraties op een droge en koele plaats, bijvoorbeeld in de kelder of op zolder. Vermijd vochtige plaatsen, omdat dit schimmelgroei kan veroorzaken.
 • Gebruik afsluitbare plastic bakken of dozen om de decoraties in op te bergen. Label de dozen, zodat je volgend jaar gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt.
 • Wikkel de decoraties in krantenpapier of bubbeltjesplastic om beschadiging te voorkomen.

Onderhoudstips

Om ervoor te zorgen dat de kerstversiering buiten volgend jaar weer in goede staat is, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Hier zijn een paar tips:

 • Controleer de verlichting voordat je deze ophangt. Vervang kapotte lampjes en zorg ervoor dat de bedrading niet beschadigd is.
 • Reinig de decoraties voordat je ze opbergt. Gebruik een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen.
 • Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de decoraties kunnen beschadigen.
 • Bewaar de decoraties op de juiste manier om beschadiging te voorkomen.

Met deze tips kun je volgend jaar weer genieten van prachtige kerstversiering buiten. Vergeet niet om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van je favoriete tuincentrum om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en tips voor winterdecoratie!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn tuin versieren voor de kerst?

Er zijn veel manieren om je tuin te versieren voor de kerst. Je kunt bijvoorbeeld kerstverlichting om je bomen en struiken wikkelen, kerstballen ophangen aan takken of een kerstkrans aan je voordeur hangen. Ook kun je een kerststal in je tuin plaatsen of een kerstboom buiten zetten. Het is belangrijk om te zorgen dat de versieringen bestand zijn tegen de weersomstandigheden.

Welke materialen zijn het meest geschikt voor kerstversiering buiten?

Materialen die geschikt zijn voor kerstversiering buiten zijn bijvoorbeeld kunststof, metaal en glas. Deze materialen zijn bestand tegen regen, wind en sneeuw. Ook zijn er speciale kerstversieringen voor buiten verkrijgbaar, die zijn gemaakt van weerbestendige materialen.

Hoe maak ik zelf kerstverlichting voor buiten?

Je kunt zelf kerstverlichting voor buiten maken door bijvoorbeeld lampjes in een pot te plaatsen, deze te vullen met kerstballen of dennenappels en deze op te hangen aan een boom of aan je gevel. Ook kun je een kerstster maken van hout en deze verlichten met lampjes. Zorg er wel voor dat je de juiste materialen gebruikt die geschikt zijn voor buiten.

Wat zijn leuke ideeën voor zelfgemaakte kerstdecoraties voor buiten?

Er zijn veel leuke ideeën voor zelfgemaakte kerstdecoraties voor buiten. Je kunt bijvoorbeeld een kerstboom maken van pallets of een kerstkrans maken van dennenappels. Ook kun je een sneeuwpop maken van witte ballonnen en deze versieren met sjaals en hoeden. Laat je creativiteit de vrije loop en maak iets unieks!

Hoe kan ik mijn gevel versieren voor de kerst?

Je kunt je gevel versieren voor de kerst door bijvoorbeeld kerstverlichting op te hangen, een kerstkrans aan je voordeur te hangen of kerstballen aan je raamkozijnen te bevestigen. Ook kun je een kerstgroet op je gevel schilderen of een kerstboom buiten zetten. Zorg er wel voor dat de versieringen veilig zijn en niet te zwaar zijn voor je gevel.

Welke kleuren zijn het beste voor kerstversiering buiten?

De meest gebruikte kleuren voor kerstversiering buiten zijn rood, groen en goud. Deze kleuren passen goed bij de kerstsfeer en geven een warme uitstraling. Je kunt ook kiezen voor blauw, zilver of wit als je een koelere uitstraling wilt. Het is belangrijk om te zorgen dat de kleuren goed bij elkaar passen en niet te druk zijn.

More to explorer

Plaats een reactie