Donald Duck Extra

Donald Duck Extra: Een kijkje in de nieuwe editie

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Donald Duck Extra is een maandblad dat extra avonturen van Donald Duck en zijn vrienden biedt aan de fans van Donald Duck weekblad.

Het tijdschrift biedt extra lange strips met de grappigste verhalen van Donald, zijn neefjes, Katrien, oom Dagobert en alle andere inwoners van Duckstad. Het blad is bedoeld voor degenen die een wekelijkse portie Donald Duck niet genoeg vinden.

Donald duck extra

Het tijdschrift is al een tijdje op de markt en heeft een uitgebreide tweedehands collectie van Donald Duck Extra’s om verzamelaars te helpen hun verzameling compleet te maken.

Het biedt klassieke avonturen tot speciale edities, er is voor elk wat wils. Het blad wordt uitgegeven door Walt Disney Studio en is een populaire keuze onder de fans van Donald Duck.

Belangrijke informatie

  • Donald Duck Extra is een maandblad dat extra avonturen van Donald Duck en zijn vrienden biedt aan de fans van Donald Duck weekblad.
  • Het blad biedt extra lange strips met de grappigste verhalen van Donald, zijn neefjes, Katrien, oom Dagobert en alle andere inwoners van Duckstad.
  • Het tijdschrift is bedoeld voor degenen die een wekelijkse portie Donald Duck niet genoeg vinden.

Geschiedenis van Donald Duck Extra

Donald duck extra

Donald Duck Extra is een maandelijks stripblad dat in februari 1982 voor het eerst werd uitgegeven door Oberon b.v. onder de naam Stripgoed. Het blad bevat voornamelijk stripverhalen van Italiaanse makelij, meestal van dezelfde tekenaars waarvan ook in de pocketreeks verhalen verschenen.

De eerste editie van Donald Duck Extra was eigenlijk niet de allereerste. Vanaf 1982 verscheen namelijk al het maandblad Stripgoed, dat er een beetje hetzelfde uitzag. Onderaan de eerste Donald Duck Extra’s stond de naam van deze voorloper klein vermeld, en werden de nummers doorgeteld.

In 2003 begon de uitgeverij Sanoma met het uitgeven van Extra Donald Duck Extra’s. Dit zijn extra dikke uitgaven van het stripblad, die twee keer zo dik zijn als de normale uitgaven.

De stripreeks Donald Duck is ontstaan in 1934 bij de Walt Disney Studio’s. De stripreeks werd al snel populair en kreeg een eigen tijdschrift. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de productie van de stripreeks stopgezet vanwege papiergebrek.

Na de oorlog werd de productie weer opgepakt en groeide de populariteit van de stripreeks verder.

Donald Duck Extra is niet alleen in Nederland populair, maar ook in andere landen. Zo wordt het blad ook uitgegeven in Zuid-Amerika onder de naam “Pato Donald Extra”.

In 2022 bestaat Donald Duck Extra al 40 jaar en het blad is nog steeds populair onder jong en oud.

Publicatie en Circulatie

Donald duck extra

Het maandelijkse stripblad Donald Duck Extra wordt in Nederland en België uitgegeven door Sanoma en Egmont. Het blad richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 7 en 11 jaar oud en bevat Disneystrips, voornamelijk rondom Donald Duck, de Zware Jongens en Dagobert Duck.

Sanoma

Sanoma is een Fins mediaconcern dat onder andere tijdschriften en televisiezenders uitgeeft. Het bedrijf is de uitgever van Donald Duck Extra in Nederland. Het tijdschrift heeft een oplage van ongeveer 45.000 exemplaren per maand.

Egmont

Egmont is een Deens mediabedrijf dat onder andere tijdschriften en boeken uitgeeft. Het bedrijf is de uitgever van Donald Duck Extra in België. Het tijdschrift heeft een oplage van ongeveer 20.000 exemplaren per maand.

Het tijdschrift wordt gedrukt op hoogwaardig papier en heeft een kleurrijke opmaak. Het bevat naast strips ook puzzels, spelletjes en andere leuke activiteiten voor kinderen. Het blad wordt verspreid via abonnementen en is ook los verkrijgbaar in de winkel.

Donald Duck Extra is een populaire stripblad in Nederland en België en heeft een grote schare fans van jong tot oud. Het tijdschrift is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse en Belgische stripwereld en heeft een vaste plek in vele huishoudens.

Inhoud en Karakters

Donald duck extra

Donald Duck Extra is een maandblad dat speciaal is gemaakt voor de echte fans van Donald Duck. Het biedt een extra dosis avontuur en stripverhalen voor diegenen die meer willen dan alleen de wekelijkse portie.

Met Donald Duck Extra krijg je niet alleen de vertrouwde personages zoals Donald, Kwik, Kwek en Kwak, oom Dagobert en Guus Geluk, maar ook nieuwe karakters en verhalen.

Magica De Spell

Een van de populaire karakters in Donald Duck Extra is Magica De Spell. Ze is een heks die altijd op zoek is naar de Drie Dukaten die ze nodig heeft om de ultieme kracht te krijgen. Ze is een van de grootste vijanden van oom Dagobert en probeert altijd om zijn geld te stelen.

Haar karakter is ontwikkeld door Carl Barks en ze is een van de meest iconische karakters in de Donald Duck-strips.

Oom Dagobert

Oom Dagobert is een van de belangrijkste karakters in Donald Duck Extra. Hij is de rijkste eend ter wereld en is altijd op zoek naar manieren om nog meer geld te verdienen. Hij is een slimme zakenman en heeft vele avonturen beleefd in de stripverhalen.

Zijn karakter is ontwikkeld door Carl Barks en hij is een van de meest geliefde karakters in de Donald Duck-strips.

In Donald Duck Extra vind je een mix van oude en nieuwe verhalen, met veel aandacht voor de karakters en hun ontwikkeling. De strips worden getekend door verschillende inkers, waardoor er veel variatie is in de tekenstijl.

De verhalen zijn geschikt voor jong en oud en bieden een leuke en ontspannende manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Collectie en Verkoop

Donald duck extra

Voor verzamelaars van Donald Duck Extra is er goed nieuws. Er zijn diverse nummers op voorraad bij Donald Duck Extra om je verzameling compleet te maken. Blader door het assortiment en ontdek de ontbrekende pareltjes voor jouw verzameling. Van klassieke avonturen tot speciale edities, er is voor elk wat wils.

Als je op zoek bent naar een specifiek nummer van Donald Duck Extra, dan is het handig om eens een kijkje te nemen op Lossebladen.nl. Hier vind je niet alleen de nieuwste uitgaves, maar ook oudere nummers. Bovendien krijg je gratis thuisbezorgd en ontvang je 25% korting.

Verzamelaars van Donald Duck Extra kunnen ook terecht op Lastdodo. Hier vind je alle edities van Donald Duck Extra die ooit zijn uitgebracht. Je kunt op Lastdodo ook je eigen verzameling bijhouden en een verlanglijstje maken. Zo kun je gemakkelijk zien welke nummers je nog mist en welke je nog wilt hebben.

Als je een echte verzamelaar bent, dan is het handig om het barcode / EAN / UPC nummer van elk nummer te noteren. Zo kun je gemakkelijk en snel zien welk nummer je in je bezit hebt en welke je nog moet hebben.

Op DonaldDuck.nl vind je ook veel informatie over Donald Duck Extra, zoals de geschiedenis en achtergrondinformatie over de personages.

Kortom, voor verzamelaars van Donald Duck Extra is er genoeg te vinden en te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar een specifiek nummer of gewoon je collectie wilt uitbreiden, er zijn genoeg mogelijkheden om je collectie compleet te maken.

Digitale Bewerking en Integratie

Donald duck extra

Donald Duck Extra is een stripblad dat zich richt op de avonturen van Donald Duck en zijn vrienden. Het blad biedt niet alleen extra strips, maar ook digitale bewerking en integratie van de strips. In dit artikel worden twee van de belangrijkste functies van digitale bewerking en integratie besproken: Embed Tweet en URL Invoegen.

Embed Tweet

Met de Embed Tweet-functie kunnen lezers van Donald Duck Extra tweets van Donald Duck en zijn vrienden bekijken en delen.

Deze functie maakt het mogelijk om de tweets te integreren in de stripverhalen, waardoor de lezers een completer beeld krijgen van de avonturen van Donald Duck en zijn vrienden. Het is een handige functie voor lezers die graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in Duckstad.

URL Invoegen

Met de URL Invoegen-functie kunnen lezers van Donald Duck Extra links naar relevante websites en artikelen invoegen in de stripverhalen. Deze functie maakt het mogelijk om de lezers meer informatie te geven over de personages en gebeurtenissen in de stripverhalen.

Het is een handige functie voor lezers die graag meer willen weten over de wereld van Donald Duck en zijn vrienden.

Donald Duck Extra biedt nog veel meer functies op het gebied van digitale bewerking en integratie, zoals Edit Image, Embed Image, Upload, Positioned, Comic Vine Content, Borders, Header, Insert Table, Rows, Columns, en Embed.

Deze functies maken het mogelijk om de stripverhalen nog mooier en interactiever te maken. Met deze functies kunnen de lezers van Donald Duck Extra nog meer genieten van de avonturen van Donald Duck en zijn vrienden.

Interactie met Lezers en Gebruikers

Donald duck extra

Donald Duck Extra is niet alleen een tijdschrift, maar ook een community. Lezers en gebruikers kunnen zich aanmelden voor een account op de website van Donald Duck en zo toegang krijgen tot extra functies en informatie.

Na het aanmaken van een account kan de gebruiker inloggen en zijn of haar profiel bekijken. Hier kan de gebruiker zijn of haar favoriete strips en personages opslaan en aanpassen. Ook kan de gebruiker hier zijn of haar abonnement beheren en adresgegevens wijzigen.

Lastdodo Shops is een functie op de website van Donald Duck Extra waar lezers en gebruikers strips kunnen kopen en verkopen. Hier kunnen gebruikers hun dubbele strips verkopen of op zoek gaan naar ontbrekende strips om hun collectie compleet te maken.

De laatste transactiedatum van een gebruiker kan worden bekeken op zijn of haar profielpagina. Zo kan de gebruiker zien wanneer hij of zij voor het laatst een aankoop heeft gedaan of een verkoop heeft afgerond.

De website van Donald Duck Extra biedt ook een overzicht van alle verhalen in het huidige album, evenals een lijst met de meest populaire verhalen. Verder zijn er regelmatig veilingen van unieke strips en ander Donald Duck-memorabilia.

Gebruikers kunnen op de website van Donald Duck Extra ook hun mening delen over de verhalen en strips. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een tweet of door het plaatsen van een reactie op de website.

Al met al biedt Donald Duck Extra veel mogelijkheden voor lezers en gebruikers om zich te engageren met de gemeenschap en hun liefde voor Donald Duck en zijn vrienden te delen.

Andere Opmerkelijke Verbanden

Donald duck extra

Naast de vele avonturen van Donald Duck en zijn vrienden in Duckstad, zijn er ook andere opmerkelijke verbanden met de stripreeks te vinden.

Een voorbeeld hiervan is het personage Francis uit de Marvel Comics. Dit personage is gebaseerd op Donald Duck en heeft dezelfde kenmerkende stem en persoonlijkheid als de beroemde eend. Francis is een mutant met de gave om elk geluid dat hij hoort te reproduceren en te manipuleren.

Een ander opmerkelijk verband is de relatie tussen Donald Duck en Batman. In 2018 bracht DC Comics een stripboek uit waarin Donald Duck en zijn neefjes op bezoek gaan bij Bruce Wayne, oftewel Batman.

De strip is getiteld “Donald Duck: The Dark Knight Returns” en laat de twee iconische personages samenwerken om een ​​gevaarlijke misdaad te bestrijden.

Privacy is ook een belangrijk thema in de Donald Duck-strips. In veel verhalen worden de personages geconfronteerd met inbreuken op hun privacy en moeten ze manieren vinden om zichzelf te beschermen. Dit is een belangrijk onderwerp dat ook in de echte wereld steeds relevanter wordt.

Tot slot is het vermeldenswaard dat Walt Disney de bedenker is van de Donald Duck-strips. Hij creëerde het personage in 1934 als een aanvulling op de Mickey Mouse-strips. Het personage werd al snel populair en kreeg zijn eigen stripreeks.

Walt Disney is een legendarische figuur in de entertainmentindustrie en zijn creaties hebben de wereld veroverd.

Veelgestelde vragen

Wat is Donald Duck Extra?

Donald Duck Extra is een maandelijks tijdschrift dat extra avonturen en strips van Donald Duck en zijn vrienden biedt. Het is bedoeld voor de fans die meer willen dan alleen het wekelijkse Donald Duck weekblad.

Wat is het verschil tussen Donald Duck en Donald Duck Extra?

Het Donald Duck weekblad biedt wekelijks een portie avontuur en strips van Donald Duck en zijn vrienden. Donald Duck Extra biedt daarentegen extra avonturen en strips van Donald Duck en zijn vrienden, maar dan maandelijks.

Wat kost een abonnement op Donald Duck Extra?

De kosten van een abonnement op Donald Duck Extra variëren afhankelijk van de lengte van het abonnement en eventuele acties. Op de website van Donald Duck Extra zijn de meest actuele prijzen te vinden.

Hoe vaak verschijnt Donald Duck Extra?

Donald Duck Extra verschijnt maandelijks, 15 keer per jaar.

Hoe kan ik mijn abonnement op Donald Duck Extra opzeggen?

Het opzeggen van een abonnement op Donald Duck Extra kan via de klantenservice van Donald Duck Extra. De contactgegevens zijn te vinden op de website van Donald Duck Extra.

Waar kan ik terecht als ik mijn Donald Duck Extra niet heb ontvangen?

Als je jouw Donald Duck Extra niet hebt ontvangen, kun je contact opnemen met de klantenservice van Donald Duck Extra. De contactgegevens zijn te vinden op de website van Donald Duck Extra.

More to explorer

Plaats een reactie