Basic Fit inschrijven

Basic Fit Inschrijven: Een Simpele Gids om Lid te Worden

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Basic-Fit is een sportschoolketen die in 2013 is opgericht en momenteel meer dan 800 clubs heeft verspreid over heel Europa. Het doel van Basic-Fit is om fitness toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht leeftijd, fitnessniveau of budget.

Een van de belangrijkste voordelen van Basic-Fit is dat het lidmaatschap betaalbaar is en dat er geen lange termijn contracten zijn.

Het inschrijvingsproces bij Basic-Fit is eenvoudig en snel. Potentiële leden kunnen zich online inschrijven via de Basic-Fit website. Bij het inschrijven kunnen ze kiezen uit verschillende lidmaatschapsopties die passen bij hun behoeften en budget.

Na het invullen van de benodigde informatie en het betalen van de inschrijvingskosten ontvangt de nieuwe lid een bevestigingsmail en kan hij of zij meteen beginnen met sporten.

Belangrijke informatie

 • Basic-Fit is een betaalbare sportschoolketen met meer dan 800 clubs in heel Europa.
 • Het inschrijvingsproces bij Basic-Fit is eenvoudig en snel en biedt verschillende lidmaatschapsopties.
 • Nieuwe leden kunnen direct beginnen met sporten na het inschrijven en betalen van de inschrijvingskosten.

Wat is Basic-Fit?

Basic-Fit is een fitnessketen met meer dan 220 clubs verspreid over Nederland. De sportscholen zijn 7 dagen per week geopend en bieden verschillende fitnessapparatuur en groepslessen aan. Basic-Fit richt zich op het aanbieden van betaalbare fitnessabonnementen voor iedereen, ongeacht het niveau van de sporter.

De fitnessketen biedt twee soorten lidmaatschappen: Comfort en Premium. Met het Comfort lidmaatschap kunnen leden onbeperkt sporten bij alle Basic-Fit clubs in Nederland. Het Premium lidmaatschap biedt daarnaast extra voordelen, zoals het gebruik van de douches en de mogelijkheid om een vriend mee te nemen tijdens het sporten.

Basic-Fit streeft naar het bieden van een laagdrempelige en toegankelijke sportschoolervaring voor iedereen. Dit wordt onder andere bereikt door het aanbieden van een gratis introductieprogramma van 6 weken voor nieuwe leden. Daarnaast biedt Basic-Fit een gratis fitness app aan, die leden kunnen gebruiken om hun voortgang bij te houden en nieuwe workouts te ontdekken.

De fitnessketen is voornamelijk gericht op het aanbieden van basisfitness en cardio-apparatuur. Daarnaast biedt Basic-Fit ook groepslessen aan, zoals yoga, pilates en spinning. Basic-Fit is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare sportschoolervaring zonder fratsen.

Inschrijvingsproces bij Basic-Fit

Het inschrijvingsproces bij Basic-Fit is eenvoudig en snel. Men kan zich online inschrijven via de website of op de club zelf. Er zijn drie soorten lidmaatschappen beschikbaar: Comfort, Premium en Subscription.

Het Comfort lidmaatschap is het meest voordelige lidmaatschap en biedt de basisvoorzieningen voor het sporten bij Basic-Fit. Het omvat onder andere onbeperkt sporten tijdens alle openingsuren, een gratis fitness app, een introductieprogramma van zes weken en toegang tot GXR virtuele lessen.

Het Premium lidmaatschap biedt extra voordelen zoals toegang tot alle Basic-Fit clubs in Europa, toegang tot live groepslessen en een persoonlijk trainingsschema.

Het Subscription lidmaatschap biedt de meeste voordelen en is geschikt voor degenen die meer uit hun sportervaring willen halen. Het omvat alle voordelen van het Premium lidmaatschap en biedt daarnaast toegang tot persoonlijke trainingssessies en de mogelijkheid om een vriend(in) gratis mee te nemen.

Om zich in te schrijven kan men het online inschrijfformulier invullen op de Basic-Fit website of op de club zelf. Bij het invullen van het formulier moet men de gewenste lidmaatschapsoptie selecteren en persoonlijke gegevens invoeren zoals naam, adres en bankgegevens. Na het invullen van het formulier ontvangt men een bevestigingsemail met daarin de inschrijfgegevens en een overzicht van de kosten.

Het Basic-Fit lidmaatschap is flexibel en kan op elk moment opgezegd worden. Men kan opzeggen via de website of op de club zelf. Bij het opzeggen dient men rekening te houden met de opzegtermijn van één maand.

Kortom, het inschrijvingsproces bij Basic-Fit is eenvoudig en biedt verschillende lidmaatschapsopties om aan de behoeften van elke sporter te voldoen.

Trainingsmogelijkheden bij Basic-Fit

Bij Basic-Fit zijn er verschillende trainingsmogelijkheden beschikbaar voor iedereen, ongeacht het niveau of de doelen van de sporter. Hieronder worden enkele van de belangrijkste trainingsmogelijkheden bij Basic-Fit beschreven.

Workouts

Basic-Fit biedt een breed scala aan workouts, waaronder cardio, krachttraining en groepslessen. Met meer dan 2000 apparaten en gewichten beschikbaar in elke club, is er voor iedereen wel iets te vinden.

De cardio-apparaten omvatten loopbanden, crosstrainers, fietsen en roeimachines. Krachttraining kan worden gedaan met vrije gewichten, machines of op de functionele trainingszone. De groepslessen variëren van yoga tot boksen en van pilates tot Zumba.

Persoonlijke Training

Voor degenen die extra begeleiding nodig hebben, biedt Basic-Fit persoonlijke training. Dit is een-op-een coaching met een professionele trainer die de sporter helpt zijn of haar doelen te bereiken.

De trainer zal een op maat gemaakt trainingsprogramma maken, rekening houdend met de doelen, het niveau en de gezondheid van de sporter. Tijdens de sessies zullen de trainers de sporter motiveren en helpen om de juiste techniek te gebruiken om blessures te voorkomen.

Body & Mind Training

Naast de traditionele workouts biedt Basic-Fit ook Body & Mind-trainingen. Dit omvat yoga, pilates en stretching. Deze trainingen zijn gericht op het verbeteren van de flexibiliteit, het verminderen van stress en het versterken van de geestelijke gezondheid. De lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs en zijn geschikt voor alle niveaus.

Of je nu wilt trainen voor een specifiek doel, je gezondheid wilt verbeteren of gewoon wilt sporten, Basic-Fit heeft voor iedereen wel iets te bieden. Met een breed scala aan trainingsmogelijkheden en professionele begeleiding, is Basic-Fit de perfecte plek om te trainen en te sporten.

Add-Ons en Voordelen

Basic-Fit biedt verschillende add-ons en voordelen aan bij het inschrijven voor een lidmaatschap. Hieronder staan enkele van de meest populaire opties.

Yanga Sports Water

Yanga Sports Water is een populaire add-on die beschikbaar is bij Basic-Fit. Met deze add-on hebben leden onbeperkt toegang tot de Yanga Sports Water stations in de sportschool. Deze stations bieden verschillende smaken water aan, zoals citroen, limoen, en aardbei. Leden kunnen hun eigen fles meenemen en deze vullen bij de stations.

NXT Level Voucher

Een andere populaire add-on is de NXT Level Voucher. Met deze voucher kunnen leden deelnemen aan een gratis personal training sessie. Deze sessie duurt 30 minuten en is gericht op het verbeteren van de fitness en het behalen van specifieke doelen. De voucher kan worden gebruikt bij een van de Basic-Fit sportscholen die personal training aanbieden.

Smart Bike

Basic-Fit biedt ook de Smart Bike add-on aan. Met deze add-on hebben leden toegang tot de Smart Bikes in de sportschool. Deze fietsen hebben een groot touchscreen display waarop leden verschillende routes kunnen selecteren en virtuele lessen kunnen volgen. De Smart Bike add-on is beschikbaar bij geselecteerde Basic-Fit sportscholen.

Naast deze add-ons biedt Basic-Fit ook verschillende voordelen aan bij het inschrijven voor een lidmaatschap. Hieronder staan enkele van de meest populaire voordelen.

Introductieprogramma van 6 weken

Bij het inschrijven voor een lidmaatschap bij Basic-Fit krijgen leden toegang tot een introductieprogramma van 6 weken. Dit programma is gericht op het introduceren van de sportschool en het helpen van leden bij het behalen van hun doelen. Het programma omvat een fitness assessment, een persoonlijk trainingsschema, en begeleiding van een personal trainer.

Onbeperkt sporten

Leden hebben bij Basic-Fit onbeperkt toegang tot de sportschool tijdens alle openingsuren. Dit betekent dat leden op elk moment van de dag kunnen sporten, wanneer het hen het beste uitkomt.

Gratis fitness app

Basic-Fit biedt ook een gratis fitness app aan voor leden. Deze app bevat verschillende functies, zoals het bijhouden van workouts, het bekijken van het lesrooster, en het boeken van virtuele lessen. Leden kunnen de app downloaden op hun smartphone en deze gebruiken om hun fitnessdoelen bij te houden.

Basic-Fit Apps

Basic-Fit heeft twee apps: de Basic-Fit app en de Basic-Fit Home app. Beide apps zijn gratis te downloaden voor leden en bieden verschillende functies en voordelen.

Basic-Fit App

De Basic-Fit app is een handige tool voor leden die hun fitnesservaring willen verbeteren. Met de app kun je bijvoorbeeld:

 • Je eigen trainingsschema’s maken en bijhouden
 • Virtuele lessen volgen, waar en wanneer je maar wilt
 • Je voortgang bijhouden en doelen stellen
 • Je lidmaatschap beheren, inclusief het boeken van groepslessen
 • Toegang krijgen tot exclusieve aanbiedingen en kortingen

Met de Basic-Fit app heb je dus alles wat je nodig hebt om je fitnessdoelen te bereiken binnen handbereik.

Basic-Fit Home App

De Basic-Fit Home app is speciaal ontworpen voor leden die graag thuis trainen. Met de app kun je bijvoorbeeld:

 • Toegang krijgen tot meer dan 1000 workouts, van yoga tot high-intensity interval training (HIIT)
 • Workouts streamen naar je tv via Chromecast of Apple TV
 • Een persoonlijk trainingsplan maken op basis van je doelen en voorkeuren
 • Je voortgang bijhouden en doelen stellen

De Basic-Fit Home app is een geweldige manier om fit te blijven zonder dat je de deur uit hoeft te gaan. Of je nu net begint met sporten of een doorgewinterde atleet bent, de app biedt voor elk wat wils.

Kortom, beide apps van Basic-Fit bieden een schat aan functies en voordelen voor leden. Of je nu in de sportschool traint of thuis, de apps zijn een handige en effectieve manier om je fitnessdoelen te bereiken.

Lidmaatschapsopties

Bij Basic-Fit zijn er verschillende lidmaatschapsopties beschikbaar die aansluiten bij de behoeften van verschillende sporters. Hieronder worden de verschillende opties kort toegelicht.

Comfort lidmaatschap

Met het Comfort lidmaatschap van Basic-Fit kan men onbeperkt sporten in alle Basic-Fit clubs in Europa. Dit lidmaatschap biedt toegang tot de fitnessruimte, groepslessen, en de mogelijkheid om gratis te douchen en gebruik te maken van lockers. Het Comfort lidmaatschap is beschikbaar vanaf €19,99 per 4 weken.

Premium lidmaatschap

Het Premium lidmaatschap van Basic-Fit biedt alle voordelen van het Comfort lidmaatschap, plus extra’s zoals toegang tot de Premium clubs, de mogelijkheid om gratis drankjes te halen, en gratis gebruik van zonnebanken. Het Premium lidmaatschap is beschikbaar vanaf €29,99 per 4 weken.

All-in lidmaatschap

Het All-in lidmaatschap van Basic-Fit biedt alle voordelen van het Premium lidmaatschap, plus extra’s zoals de mogelijkheid om gratis gasten mee te nemen, en toegang tot alle GXR virtuele lessen. Het All-in lidmaatschap is beschikbaar vanaf €39,99 per 4 weken.

Flexibel lidmaatschap

Het Flexibel lidmaatschap van Basic-Fit biedt de mogelijkheid om op elk moment op te zeggen. Dit lidmaatschap is handig voor mensen die niet zeker weten of ze een jaar willen blijven sporten. Het Flexibel lidmaatschap kost €9,99 extra per 4 weken.

Lidmaatschappen vergelijken

Hieronder staat een tabel met de belangrijkste verschillen tussen de verschillende Basic-Fit lidmaatschappen:

LidmaatschapPrijs per 4 wekenToegang tot Premium clubsGratis drankjesGratis zonnebankenGratis gasten meenemenToegang tot GXR virtuele lessen
Comfort€19,99NeeNeeNeeNeeNee
Premium€29,99JaJaJaNeeNee
All-in€39,99JaJaJaJaJa
Flexibel€9,99 extraNeeNeeNeeNeeNee

Of je nu een beginner bent of een ervaren sporter, Basic-Fit heeft een lidmaatschap dat bij je past.

Persoonlijke Online Coach

Bij Basic-Fit kunnen leden gebruik maken van een Persoonlijke Online Coach. Dit is een extra service die wordt aangeboden door Basic-Fit en is bedoeld om leden te ondersteunen bij het behalen van hun sportieve doelen.

De Persoonlijke Online Coach wordt aangeboden via de Basic-Fit App en biedt leden een 12-weeks trainingsprogramma op maat. Dit programma wordt samengesteld door een gecertificeerde personal trainer en is gebaseerd op de doelen en wensen van het lid.

Naast het trainingsprogramma biedt de Persoonlijke Online Coach ook advies over voeding en leefstijl. Dit maakt het nog makkelijker om jouw doelen te bereiken!

Hoe meld je je aan voor de Persoonlijke Online Coach? Dit kan op twee manieren:

 1. Als je nog geen lid bent van Basic-Fit, kan je de Persoonlijke Online Coach selecteren bij je inschrijving.
 2. Als je al lid bent van Basic-Fit, kan je de Persoonlijke Online Coach aanschaffen via de Basic-Fit App.

Na het aanschaffen van de Persoonlijke Online Coach, zal er een intakegesprek plaatsvinden met een gecertificeerde personal trainer. Tijdens dit gesprek worden jouw doelen en wensen besproken en wordt er een trainingsprogramma op maat samengesteld.

Met de Persoonlijke Online Coach van Basic-Fit heb je altijd een personal trainer bij de hand. Je kunt via de app contact opnemen met je coach en vragen stellen over je training of voeding. Zo sta je er nooit alleen voor en kun je altijd rekenen op professionele ondersteuning!

Voor Beginners

Voor beginners kan het inschrijven bij Basic-Fit een beetje overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen, Basic-Fit is er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

Maak een plan

Voordat je begint, is het belangrijk om een plan te hebben. Stel realistische doelen voor jezelf en maak een schema dat past bij je levensstijl. Het kan handig zijn om een personal trainer te raadplegen om je te helpen bij het opstellen van een plan dat bij jou past.

Begin langzaam

Als beginner is het belangrijk om langzaam te beginnen. Begin met een paar oefeningen op je eerste dag en bouw langzaam op. Zo voorkom je blessures en spierpijn. Volg een beginnerstrainingsschema en werk langzaam omhoog naar het gebruik van zwaardere gewichten.

Gebruik de Basic-Fit app

Basic-Fit heeft een gratis app waarmee je je trainingen kunt bijhouden en je voortgang kunt volgen. Je kunt ook virtuele lessen volgen en je inschrijven voor groepslessen. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Maak gebruik van de introductieperiode

Als beginner kun je gebruik maken van de introductieperiode van 6 weken. Tijdens deze periode kun je de faciliteiten van Basic-Fit verkennen en kennismaken met de verschillende apparatuur en oefeningen. Je krijgt ook begeleiding van een personal trainer om je op weg te helpen.

Vraag om hulp

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, vraag dan gerust om hulp. Het personeel van Basic-Fit staat altijd klaar om je te helpen en advies te geven.

Voortgang en Resultaten

Bij Basic-Fit is het belangrijk om je voortgang bij te houden om je resultaten te zien en te meten. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en je doelen te bereiken. In de Basic-Fit app kan je gemakkelijk je voortgang bijhouden en je resultaten zien.

Met de app kan je bijvoorbeeld je gewicht, lichaamsvetpercentage en spiermassa bijhouden. Je kan ook bijhouden hoeveel stappen je per dag zet en hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het sporten. Daarnaast kan je in de app ook je persoonlijke doelen instellen en je voortgang hierin bijhouden.

Als je regelmatig je voortgang bijhoudt, kan je ook zien welke oefeningen of workouts het beste werken voor jou. Zo kan je je trainingen aanpassen om nog betere resultaten te behalen. Het is ook mogelijk om je voortgang te delen met vrienden en familie via de app. Zo kan je elkaar motiveren en aanmoedigen om door te gaan.

Ten slotte biedt Basic-Fit ook regelmatig challenges en wedstrijden aan om je te motiveren en je resultaten te verbeteren. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen aan een 6-weeks programma om je spiermassa te vergroten of je conditie te verbeteren. Met de Basic-Fit app kan je gemakkelijk deelnemen aan deze challenges en je voortgang bijhouden.

Personal Trainers bij Basic-Fit

Bij Basic-Fit zijn er personal trainers beschikbaar om leden te helpen bij het behalen van hun fitnessdoelen. Deze trainers zijn gekwalificeerd en hebben ervaring in het begeleiden van mensen bij het sporten.

Ze zijn beschikbaar om individuele trainingssessies te geven en kunnen ook helpen bij het opstellen van een persoonlijk trainingsplan.

Een personal trainer kan je helpen om je training naar een hoger niveau te tillen. Ze kunnen je helpen bij het aanleren van de juiste technieken om blessures te voorkomen en kunnen je ook helpen bij het opstellen van een schema dat past bij jouw fitnessniveau en doelen.

Bij Basic-Fit zijn er verschillende opties beschikbaar om gebruik te maken van een personal trainer. Zo kun je ervoor kiezen om individuele sessies te boeken of kun je kiezen voor een pakket waarbij je meerdere sessies boekt. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een online coach die je op afstand begeleidt.

Het gebruik van een personal trainer is niet alleen geschikt voor mensen die net beginnen met sporten, maar ook voor mensen die al enige ervaring hebben. Een personal trainer kan je helpen om je training naar een hoger niveau te tillen en kan je helpen bij het behalen van je doelen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven bij Basic-Fit?

Het is mogelijk om je online in te schrijven op de website van Basic-Fit. Je kunt ook langsgaan bij een van de Basic-Fit clubs om je in te schrijven. Houd er rekening mee dat je een geldig legitimatiebewijs en bankpas nodig hebt om je in te schrijven.

Kan ik direct beginnen met sporten bij Basic-Fit?

Ja, je kunt direct beginnen met sporten bij Basic-Fit. Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een lidmaatschapspas waarmee je toegang hebt tot alle Basic-Fit clubs.

Wat zijn de kosten voor inschrijven bij Basic-Fit?

De kosten voor inschrijven bij Basic-Fit variëren per lidmaatschap en per club. Op de website van Basic-Fit kun je de tarieven bekijken en een keuze maken die bij jou past.

Biedt Basic-Fit gratis proeflessen aan?

Ja, Basic-Fit biedt gratis proeflessen aan. Op de website kun je een gratis dagpas aanvragen waarmee je een dag lang gratis kunt sporten bij een Basic-Fit club naar keuze.

Wat zijn de voorwaarden voor een Basic-Fit Premium abonnement?

Met een Basic-Fit Premium abonnement kun je gebruikmaken van meer faciliteiten dan met een regulier abonnement. Zo kun je bijvoorbeeld onbeperkt gebruikmaken van de groepslessen en de virtuele GXR lessen. Daarnaast heb je toegang tot alle Basic-Fit clubs, ook in het buitenland. De voorwaarden en kosten voor een Basic-Fit Premium abonnement zijn te vinden op de website van Basic-Fit.

Wat is de prijs van een Basic-Fit familiepas?

Een Basic-Fit familiepas is beschikbaar voor maximaal 5 personen die op hetzelfde adres wonen. De prijs van een familiepas is afhankelijk van het aantal personen en de gekozen abonnementsvorm. Op de website van Basic-Fit kun je de tarieven bekijken en een keuze maken die bij jou past.

More to explorer

Plaats een reactie