Korting zorgverzekering 2024

Extra korting op je zorgverzekering 2024? Zo doe je dat

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

De zorgverzekering wordt volgend jaar flink duurder. Dit is voor veel mensen reden om hun zorgverzekering aan te passen of op zoek te gaan naar een nieuwe zorgverzekeringsmaatschappij.

Het is namelijk nog steeds mogelijk om te besparen op je zorgverzekering. In dit artikel vind je de manieren om te besparen op je zorgverzekering en een goede tip voor korting. Pak je voordeel!

De collectieve korting op de basisverzekering verdwijnt

Allereerst willen wij je erop wijzen dat de collectieve korting op de basisverzekering in 2023 verdwijnt. Bijna de helft van de Nederlanders heeft zo’n collectieve korting op de zorgverzekering.

Een collectieve zorgverzekering houdt in dat je korting kon krijgen via je werk, de vereniging of club omdat de verzekering werd afgesloten voor een hele groep.

Hierdoor ontving je groepskorting. Er is nog wel een collectieve korting op de aanvullende verzekering. Vraag aan de zorgverzekeraar wat dit alles precies inhoudt voor jouw specifieke situatie.

Welke polissen bieden de zorgverzekeraars?

Voordat je aan de slag gaat met het kiezen van een nieuwe zorgpolis en zorgverzekeraar is het handig om te weten uit welke polissen je kunt kiezen. Om het kiezen iets makkelijker te maken willen wij je er graag iets meer over vertellen.

Restitutiepolis

Bij een restitutiepolis bepaal jij zelf jouw zorgaanbieder. Je hoeft dan niet na te gaan of de zorgverzekeraar een contract heeft met de zorgverlener, maar kiest de zorgverlener die jij wil. Vraag je zorgverzekeraar om de voorwaarden en de precieze vergoedingen.

Naturapolis

Bij een naturapolis ben je wel afhankelijk van de zorgverleners waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft. Wil je een zorgverlener waar geen contract mee is, dan krijg je van de zorgverzekeraar een lagere vergoeding. Wil jij een naturapolis? Vraag naar de voorwaarden en de vergoedingen.

Budgetpolis

Een budgetpolis biedt minder gecontracteerde zorgverleners en een lagere vergoeding. Heb jij minder zorg nodig of maakt het jou niet veel uit welke zorgverlener je krijgt toegewezen? Dan is een budgetpolis iets voor jou.

Combinatiepolis

Bij een combinatiepolis krijg je in sommige gevallen een vergoeding van de zorg zoals bij een restitutiepolis en in andere gevallen een gecontracteerde zorgverlener zoals bij een naturapolis. Het is dus een combinatie tussen een restitutie- en een naturapolis. Vraag aan de zorgverzekeraar of een combinatiepolis iets voor jou is.

Pro-Life polis

Heb jij ethische bezwaren bij een normale zorgpolis, bijvoorbeeld om geloofsredenen? Dan is een Pro-Life polis iets voor jou. Bij een Pro-Life polis worden abortussen bijvoorbeeld niet vergoed.

Bekijk de polisvoorwaarden

Voordat je besluit om je polis aan te passen of over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar raden we je aan om de polisvoorwaarden van jouw huidige zorgverzekering te bekijken.

Op die manier weet je of de verzekering nog bij je past en of er veranderingen zijn in de zorgverleners waar een contract mee is. Zo begin je goed aan de zoektocht naar een nieuwe zorgverzekering.

Kies je nieuwe polis

Jouw nieuwe zorgverzekering moet natuurlijk wel voldoen aan je wensen en aan wat jij gemiddeld aan zorg nodig hebt. Wil je niet overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij? Dan kun je ervoor kiezen om je polis aan te passen.

Je kunt naast je basisverzekering de aanvullende verzekering verlagen of helemaal schrappen. Dit is echter geen optie als jij over het algemeen veel zorg nodig hebt.

Wij adviseren je om contact op te nemen met jouw zorgverzekeringsmaatschappij om samen te kijken of er verantwoorde aanpassingen aan jouw zorgverzekering kunnen worden gedaan die zo min mogelijk gevolgen hebben voor de vergoeding van de zorg die jij nodig hebt.

Voor- en nadelen van het aanpassen van de zorgverzekering

Een voordeel van het aanpassen van jouw zorgverzekering kan zijn dat je het prettig vindt om bij dezelfde verzekeraar te blijven waarbij je al jaren verzekerd bent.

Dit kan tegelijkertijd ook een nadeel zijn. Door je niet te oriënteren op het aanbod van zorgverzekeringen en zorgverzekeraars loop je misschien een hele mooie korting mis.

Een ander nadeel van het aanpassen van jouw zorgverzekering kan zijn dat je vergoedingen schrapt die je later toch blijkt nodig te hebben. Overweeg dus wat voor jou echt belangrijk is als het gaat om de zorg.

Zorgverzekeringen vergelijken

Wanneer jij wel wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar is het raadzaam om via internet de zorgverzekeraars en zorgverzekeringen te vergelijken. Op die manier zie jij ieder jaar weer welke zorgverzekering biedt wat jij nodig hebt tegen het voordeligste tarief.

Wij raden je aan om dit ieder jaar te doen omdat er elke keer veranderingen plaatsvinden in de zorgverzekering. Op deze manier ben jij verzekerd van de beste en voordeligste verzekering. Je zorgverzekering vergelijken loont ieder jaar weer.

De zorgpremie in één keer betalen

Heb je een buffer en wil je graag nog meer korting? Dan kun je de zorgpremie voor het hele jaar in één keer betalen. Je krijgt dan ongeveer 1 of twee procent korting. Dit is niet veel, maar alle kleine beetjes helpen. Als je het kunt betalen is dit dus een goede optie.

Samenvattend

De zorgverzekering wordt ook in 2023 weer duurder. Veel mensen willen daarom hun zorgverzekering aanpassen of overstappen van zorgverzekeraar. Een extra domper in 2023 is dat de collectieve korting op de basisverzekering verdwijnt.

De collectieve korting op de aanvullende verzekering blijft nog wel bestaan, maar men zal flink minder korting krijgen. De zorgverzekeraars bieden een aantal polissen die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben.

We raden je aan om van elke polis waar je interesse in hebt de polisvoorwaarden te bestuderen zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Besparen

Eén van de manieren om te besparen op de kosten van jouw zorgverzekering is door deze aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld de aanvullende verzekering verlagen of helemaal schrappen.

Doe dit echter niet als je gemiddeld veel zorg nodig hebt. Vraag liever om advies aan je zorgverzekeraar als je niet weet wat je kunt verlagen of laten vervallen in je aanvullende verzekering.

Vergelijk de zorgverzekeringen online om de beste en voordeligste zorgverzekering te kiezen. Het vergelijken van je zorgverzekering loont ieder jaar weer, want er verandert altijd wel iets.

More to explorer

Plaats een reactie