Rieten schutting

Riet schutting: Een natuurlijke en duurzame oplossing voor uw tuinafscheiding

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Riet schuttingen zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke uitstraling in hun tuin. Een riet schutting is gemaakt van 100% natuurlijk riet en biedt privacy en bescherming tegen weer en wind.

Rietmatten en rietschermen zijn de meest voorkomende soorten riet schuttingen en zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten schuttingen.

Een riet schutting is een geweldige manier om een natuurlijke uitstraling in uw tuin te creëren. Het is ook een milieuvriendelijke keuze omdat het gemaakt is van natuurlijk materiaal. Riet schuttingen zijn ook zeer duurzaam en kunnen de Nederlandse weersomstandigheden goed weerstaan.

Rietmatten en rietschermen zijn gemakkelijk te installeren en bieden een voordelige oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke tuinafscheiding.

Belangrijke aandachtspunten

 • Riet schuttingen zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke uitstraling in hun tuin.
 • Riet schuttingen zijn gemaakt van 100% natuurlijk riet en bieden privacy en bescherming tegen weer en wind.
 • Rietmatten en rietschermen zijn de meest voorkomende soorten riet schuttingen en zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten schuttingen.

Wat is een Riet Schutting?

Een riet schutting is een natuurlijke afscheiding voor in de tuin. Het bestaat uit rietmatten die aan elkaar bevestigd worden om zo een stevige muur te vormen. De rietmatten worden gemaakt van gedroogde rietstengels die samengebonden worden met ijzerdraad. Het resultaat is een duurzame en milieuvriendelijke schutting die een prachtige natuurlijke uitstraling geeft aan de tuin.

Een riet schutting is niet alleen mooi om naar te kijken, maar heeft ook een aantal praktische voordelen. Zo is het een goede geluidsisolator en biedt het privacy in de tuin. Daarnaast is het een duurzaam alternatief voor een houten schutting en heeft het een lange levensduur.

Een riet schutting is gemakkelijk te plaatsen en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo kan het dienen als afscheiding tussen twee tuinen, als decoratief element of als achtergrond voor een mooie tuin. Het is ook mogelijk om de rietmatten te combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout of steen voor een nog mooier effect.

Het onderhoud van een riet schutting is eenvoudig. Het is belangrijk om de schutting regelmatig schoon te maken en te controleren op eventuele beschadigingen. Bij beschadigingen kunnen de rietmatten gemakkelijk vervangen worden. Een riet schutting kan ook behandeld worden met een speciale coating om de levensduur te verlengen en de kleur te behouden.

Kortom, een riet schutting is een mooie en duurzame oplossing voor een natuurlijke afscheiding in de tuin. Het biedt privacy, geluidsisolatie en heeft een lange levensduur.

Soorten Riet Schuttingen

Er zijn verschillende soorten riet schuttingen beschikbaar op de markt. Hieronder worden de drie meest populaire soorten besproken.

Natuurlijke Riet Schutting

Een natuurlijke riet schutting is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke uitstraling voor hun tuin. Natuurlijke riet schuttingen zijn gemaakt van rietstengels die zijn samengebonden tot matten. Deze matten worden vervolgens aan elkaar bevestigd om een schutting te maken.

Een natuurlijke riet schutting is een duurzame optie, omdat het riet een hernieuwbare bron is. Daarnaast is het ook een milieuvriendelijke optie omdat het geen schade toebrengt aan het milieu. Natuurlijke riet schuttingen zijn ook relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren.

Houten Riet Schutting

Een houten riet schutting is een combinatie van hout en riet. De schutting is gemaakt van een houten frame waarop rietmatten zijn bevestigd. Het houten frame geeft de schutting stevigheid en duurzaamheid, terwijl het riet een natuurlijke uitstraling geeft.

Een houten riet schutting is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en natuurlijke schutting. Het houten frame zorgt ervoor dat de schutting lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Bamboe Riet Schutting

Een bamboe riet schutting is een schutting die is gemaakt van bamboe en riet. Bamboe is een duurzaam materiaal dat snel groeit en daarom als hernieuwbare bron kan worden beschouwd. De schutting is gemaakt van een bamboe frame waarop rietmatten zijn bevestigd.

Een bamboe riet schutting is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en natuurlijke schutting. Bamboe is een sterk materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en daarom een goede keuze is voor een schutting. Daarnaast heeft een bamboe riet schutting een natuurlijke uitstraling die goed past bij de meeste tuinen.

In het kort, er zijn verschillende soorten riet schuttingen beschikbaar op de markt, waaronder natuurlijke riet schuttingen, houten riet schuttingen en bamboe riet schuttingen. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen, en het is belangrijk om de juiste optie te kiezen op basis van uw persoonlijke voorkeur en budget.

Voordelen van Riet Schuttingen

Riet schuttingen zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke en duurzame manier om hun tuin af te schermen. Hieronder worden enkele voordelen van riet schuttingen besproken.

Privacy en Bescherming

Een rieten schutting biedt uitstekende privacy en bescherming tegen de elementen. Rietmatten zijn dicht geweven en bieden een goede barrière tegen nieuwsgierige blikken. Daarnaast bieden ze ook bescherming tegen wind en zon. Dit maakt riet schuttingen ideaal voor mensen die willen genieten van hun tuin zonder gestoord te worden door buren of passerende voetgangers.

Duurzaamheid en Levensduur

Riet schuttingen zijn een duurzame keuze voor mensen die om het milieu geven. Riet is een hernieuwbare grondstof die gemakkelijk kan worden vervangen. Rietmatten gaan ook lang mee en hebben weinig onderhoud nodig. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen riet schuttingen tientallen jaren meegaan.

Eenvoudige Installatie

Een ander voordeel van riet schuttingen is de eenvoudige installatie. Rietmatten zijn licht van gewicht en kunnen gemakkelijk worden bevestigd aan bestaande hekken of muren. Dit maakt ze een kosteneffectieve oplossing voor mensen die hun tuin willen afsluiten zonder veel geld uit te geven aan dure hekken of muren.

Al met al zijn riet schuttingen een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke, duurzame en kosteneffectieve manier om hun tuin af te schermen. Of het nu gaat om privacy, duurzaamheid of eenvoudige installatie, riet schuttingen hebben veel te bieden.

Hoe een Riet Schutting te Installeren

Voorbereiding

Voordat je begint met het installeren van een riet schutting, is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden. Dit betekent dat je de grond moet egaliseren en eventueel onkruid moet verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste schroeven en bevestigingsmaterialen te kiezen.

Bevestiging

Er zijn verschillende manieren om een riet schutting te bevestigen. Hieronder worden de meest voorkomende methoden beschreven:

 1. Bevestiging met schroeven: Om de rietmatten vast te schroeven, kun je het beste gebruik maken van roestvrijstalen schroeven. Deze schroeven zijn bestand tegen vocht en zullen niet gaan roesten. Het is belangrijk om de schroeven op de juiste manier te plaatsen, zodat de rietmatten goed vast komen te zitten.
 2. Bevestiging met krammen: Een andere manier om een riet schutting te bevestigen is met behulp van krammen. Dit is vooral handig als je de rietmatten op een houten ondergrond wilt bevestigen. Krammen zijn makkelijk te gebruiken en zorgen ervoor dat de rietmatten goed vast komen te zitten.
 3. Bevestiging met tie wraps: Als je de rietmatten op een gaaspaneel wilt bevestigen, kun je het beste gebruik maken van tie wraps. Dit zijn plastic bandjes die je makkelijk om de rietmatten en het gaaspaneel kunt bevestigen. Tie wraps zijn goedkoop en makkelijk te gebruiken.

Het is belangrijk om de rietmatten goed te bevestigen, zodat ze niet gaan klapperen of losraken. Door de rietmatten op de juiste manier te bevestigen, kun je jarenlang genieten van een mooie en natuurlijke tuinafscheiding.

Onderhoud van een Riet Schutting

Een riet schutting is een mooie en natuurlijke manier om privacy te creëren in de tuin. Om ervoor te zorgen dat de schutting er goed uit blijft zien en lang meegaat, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te verrichten.

Groen op de riet schutting

Het kan voorkomen dat er na verloop van tijd groene aanslag op de riet schutting ontstaat. Dit is een natuurlijk proces en kan makkelijk worden verholpen. Gebruik een harde borstel om de aanslag weg te schrobben. Eventueel kan er ook een speciale algendoder worden gebruikt om de groene aanslag te verwijderen.

Verkleuring van de riet schutting

Na verloop van tijd kan een riet schutting verkleuren door de invloed van zonlicht. Dit is een natuurlijk proces en kan niet worden voorkomen. Om de schutting weer wat op te frissen, kan er een speciale beits worden gebruikt. Let er wel op dat deze beits geschikt is voor een riet schutting en geen schadelijke stoffen bevat.

Algemeen onderhoud

Naast het verwijderen van groene aanslag en het opfrissen van de kleur, is het belangrijk om de riet schutting regelmatig te controleren op beschadigingen. Als er bijvoorbeeld een rietmat los zit of als er een stukje riet is afgebroken, is het verstandig om dit zo snel mogelijk te repareren. Zo voorkom je verdere beschadigingen en zorg je ervoor dat de schutting lang meegaat.

Kortom, een riet schutting vergt wat onderhoud, maar met regelmatige controles en schoonmaakbeurten blijft de schutting er mooi uitzien en gaat hij lang mee.

Aankoopgids voor Riet Schuttingen

Als je op zoek bent naar een natuurlijke en goedkope manier om je tuin af te schermen, dan is een rieten schutting een uitstekende optie. In deze aankoopgids worden de belangrijkste afmetingen, materialen en prijzen van riet schuttingen besproken om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Afmetingen

Riet schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De hoogte van een rieten schutting varieert meestal tussen de 100 en 200 centimeter. De breedte van een rieten schutting is afhankelijk van de afmetingen van de rietmatten of rietschermen die worden gebruikt. De meest voorkomende breedtes zijn 180 en 200 centimeter.

Bij het kiezen van de juiste afmetingen voor je rieten schutting is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je tuin en de gewenste mate van privacy. Een hogere schutting biedt meer privacy, maar kan ook zorgen voor een benauwd gevoel in een kleine tuin.

Materialen

Rieten schuttingen worden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals rietmatten en rietschermen. Rietmatten zijn gemaakt van samengeperst riet en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Rietschermen zijn gemaakt van onbewerkt riet en hebben een grovere structuur dan rietmatten.

Rietmatten zijn over het algemeen goedkoper dan rietschermen, maar rietschermen hebben een meer natuurlijke uitstraling. Beide materialen zijn eenvoudig te bevestigen aan een bestaande schutting of hekwerk en bieden een natuurlijke en duurzame oplossing voor het afschermen van je tuin.

Prijs

Rieten schuttingen zijn een van de meest betaalbare opties voor het afschermen van je tuin. De prijs van een rieten schutting hangt af van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het materiaal en de leverancier.

Over het algemeen zijn rietmatten goedkoper dan rietschermen. De prijs van een rietmat varieert tussen de €30 en €70 per meter, afhankelijk van de dikte en de kwaliteit van het materiaal. Rietschermen zijn iets duurder en kosten tussen de €60 en €100 per meter.

Bij het kiezen van een leverancier is het belangrijk om rekening te houden met de verzendkosten. Sommige leveranciers bieden gratis verzending aan bij bestellingen boven een bepaald bedrag. Het is ook verstandig om de prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken om de beste deal te vinden.

Met deze aankoopgids heb je alle informatie die je nodig hebt om de juiste rieten schutting te kiezen voor je tuin. Let op de afmetingen, het materiaal en de prijs om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Waar Riet Schuttingen te Kopen

Riet schuttingen zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke en rustieke uitstraling voor hun tuin of erf. Als je op zoek bent naar een riet schutting, zijn er verschillende plaatsen waar je ze kunt kopen. Hieronder staan enkele opties:

Bouwmarkt

Een bouwmarkt is een goede plek om te beginnen met zoeken naar riet schuttingen. Veel bouwmarkten hebben een breed assortiment aan schuttingen, waaronder riet schuttingen. Bovendien kun je bij een bouwmarkt ook advies krijgen over welke riet schutting het beste bij jouw tuin past. Het is ook mogelijk om de riet schuttingen te bekijken voordat je ze koopt.

Thuisbezorgd

Als je geen tijd hebt om naar een bouwmarkt te gaan, kun je ook online op zoek gaan naar riet schuttingen. Er zijn verschillende webshops die riet schuttingen verkopen en deze thuisbezorgen. Op deze manier hoef je niet uit huis te gaan en kun je de riet schuttingen gemakkelijk vergelijken.

Online op voorraad

Sommige webshops hebben ook de mogelijkheid om riet schuttingen online op voorraad te bestellen. Dit betekent dat je de riet schuttingen kunt bestellen en deze binnen een paar dagen kunt ophalen bij een afhaalpunt. Dit is een goede optie als je de riet schutting snel nodig hebt en niet wilt wachten op de bezorging.

Gratis afhalen

Sommige webshops bieden ook de mogelijkheid om riet schuttingen gratis af te halen bij een afhaalpunt. Dit kan een goede optie zijn als je geld wilt besparen op de bezorgkosten of als je in de buurt van een afhaalpunt woont.

Kortom, er zijn verschillende plaatsen waar je riet schuttingen kunt kopen. Of je nu naar een bouwmarkt gaat of online winkelt, het is belangrijk om te weten welke opties beschikbaar zijn en wat het beste bij jouw situatie past.

Klantenservice en Retourbeleid

Bij het kopen van een rieten schutting is het belangrijk om te weten wat het retourbeleid is en hoe de klantenservice werkt. Hieronder wordt uitgelegd wat de belangrijkste aspecten zijn van het retourbeleid en de klantenservice.

Contact

Als er vragen zijn over de rieten schutting of het retourbeleid, dan is het mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice. Dit kan via telefoon, e-mail of chat. De contactgegevens staan vermeld op de website van de verkoper.

30 dagen bedenktijd

Bij het kopen van een rieten schutting heeft de klant 30 dagen bedenktijd. Dit betekent dat de klant binnen 30 dagen na ontvangst van de rieten schutting het product kan retourneren. De klant hoeft hiervoor geen reden op te geven.

Retourneren

Als de klant besluit om de rieten schutting te retourneren, dan moet dit binnen de 30 dagen bedenktijd gebeuren. De rieten schutting moet in originele staat en verpakking worden teruggestuurd. De kosten voor het retourneren zijn voor de klant.

Klantenservice

Als er problemen zijn met de rieten schutting of het retourneren, dan kan de klant contact opnemen met de klantenservice. De klantenservice zal proberen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Het is belangrijk om de klantenservice zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van het probleem.

Het is belangrijk om het retourbeleid en de klantenservice te kennen bij het kopen van een rieten schutting. Door op de hoogte te zijn van deze aspecten, kan de klant een weloverwogen beslissing maken en eventuele problemen snel oplossen.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel over riet schuttingen, is het duidelijk dat het een goede keuze kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke uitstraling in hun tuin. Rietmatten zijn gemakkelijk te bevestigen en bieden privacy en bescherming tegen de wind. Daarnaast zijn ze relatief goedkoop in aanschaf en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Deskundig advies is aan te raden bij het kiezen van de beste kwaliteit rietmatten. Het is belangrijk om rekening te houden met de dikte van de rietstengels, de dichtheid van de matten en de manier waarop ze zijn samengebonden. Een goede kwaliteit rietmat gaat langer mee en biedt betere bescherming tegen de elementen.

Het bevestigen van rietmatten kan op verschillende manieren, afhankelijk van de toepassing en het beschikbare gereedschap. Het is belangrijk om de juiste materialen te gebruiken en de matten stevig vast te maken om te voorkomen dat ze gaan waaien of verschuiven.

Al met al is een riet schutting een mooie en praktische toevoeging aan elke tuin. Met deskundig advies en de beste kwaliteit rietmatten kan men jarenlang genieten van een natuurlijke en sfeervolle tuinafscheiding.

Veelgestelde vragen

Hoe bevestig je rietmatten aan een schutting?

Er zijn verschillende manieren om rietmatten aan een schutting te bevestigen. Je kunt ze vastbinden met tie-wraps of gegalvaniseerde binddraadjes. Ook kun je de rietmat vastschroeven, vastspijkeren, met een tacker of vastbinden. Het is afhankelijk van het materiaal waaraan je de rietmat gaat plaatsen. 12

Waar vind ik de beste aanbiedingen voor rieten schuttingen?

Er zijn verschillende online winkels die rieten schuttingen aanbieden. Het is aan te raden om verschillende winkels te vergelijken om de beste aanbiedingen te vinden. Natuurmatten.nl en Rietenmattenspecialist.nl zijn enkele voorbeelden van online winkels die rieten schuttingen aanbieden. 34

Wat zijn de afmetingen van een rieten schutting van 180×600?

Een rieten schutting van 180×600 heeft een lengte van 600 cm en een hoogte van 180 cm. Het is belangrijk om de afmetingen van de schutting goed te meten voordat je een rieten schutting aanschaft. 3

Hoe lang gaat een rieten schutting gemiddeld mee?

Een rieten schutting gaat gemiddeld 7 tot 10 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit van het riet en de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de schutting goed te onderhouden om de levensduur te verlengen. 1

Hoe kun je rietmatten het beste vastmaken?

Je kunt rietmatten het beste vastmaken door ze te binden met tie-wraps of gegalvaniseerde binddraadjes. Ook kun je de rietmat vastschroeven, vastspijkeren, met een tacker of vastbinden. Het is afhankelijk van het materiaal waaraan je de rietmat gaat plaatsen. 12

Wat is de sterkste materiaal voor een tuinscherm?

Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor een tuinscherm, zoals hout, kunststof en metaal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is aan te raden om te kiezen voor een materiaal dat past bij de stijl van de tuin en de gewenste functionaliteit. Hout is bijvoorbeeld een populair materiaal vanwege de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. 5

Footnotes

 1. https://www.natuurmatten.nl/rietmatten-bevestigen 2 3
 2. https://www.rietenmatten.nl/alles-over-rietmatten 2
 3. https://www.natuurmatten.nl/riet-schutting 2
 4. https://rietmattenspecialist.nl/rieten-schutting/
 5. https://www.tuinmaximaal.nl/tuinschermen/

More to explorer

Plaats een reactie