NS abonnementen 65+

NS abonnementen 65+: de voordelen en kosten

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Inleiding

Reizen met de trein kan een comfortabele en efficiënte manier zijn om van A naar B te komen. NS biedt verschillende abonnementen aan die afgestemd zijn op de behoeften van individuele reizigers. Voor 65-plussers biedt NS speciale abonnementen aan die reizen met de trein betaalbaar maken.

NS Abonnementen Overzicht

NS biedt verschillende abonnementen aan die reizen met de trein gemakkelijker en voordeliger maken. Voor 65-plussers zijn er speciale abonnementen beschikbaar die extra korting bieden.

Het Dal Voordeel abonnement geeft bijvoorbeeld 40% korting op reizen tijdens daluren en 20% korting op reizen tijdens spitsuren. Het Altijd Voordeel abonnement geeft 20% korting op alle reizen, ongeacht het tijdstip.

Specifieke Abonnementen

Naast het Dal Voordeel en het Altijd Voordeel abonnement biedt NS ook andere abonnementen aan die afgestemd zijn op de individuele behoeften van reizigers. Zo biedt het Weekend Vrij abonnement onbeperkt reizen in het weekend, terwijl het Traject Vrij abonnement onbeperkt reizen op een vast traject mogelijk maakt.

NS Flex is een abonnement dat extra flexibiliteit biedt, omdat het maandelijks opzegbaar is en reizigers hun abonnement kunnen aanpassen aan hun reisgedrag.

Belangrijke informatie

  • NS biedt verschillende abonnementen aan die reizen met de trein gemakkelijker en voordeliger maken.
  • Voor 65-plussers zijn er speciale abonnementen beschikbaar die extra korting bieden, zoals het Dal Voordeel en het Altijd Voordeel abonnement.
  • Naast deze abonnementen biedt NS ook andere abonnementen aan die afgestemd zijn op de individuele behoeften van reizigers, zoals het Weekend Vrij en het Traject Vrij abonnement.

NS Abonnementen Overzicht

Er zijn verschillende NS abonnementen beschikbaar voor reizigers van 65 jaar en ouder. Deze abonnementen bieden korting op treinreizen en zijn beschikbaar in verschillende varianten. In deze sectie worden de verschillende abonnementen van NS voor 65-plussers besproken.

Basis Abonnementen

De basis abonnementen van NS bieden korting op treinreizen gedurende de daluren. Het Dal Voordeel abonnement biedt 40% korting op treinreizen tijdens de daluren, terwijl het Altijd Voordeel abonnement 20% korting biedt op treinreizen gedurende zowel de daluren als de spitsuren.

Het Weekend Voordeel abonnement biedt 40% korting op treinreizen gedurende het weekend.

NS Flex biedt ook basis abonnementen aan voor 65-plussers. Het NS Flex Dal Voordeel abonnement biedt dezelfde korting als het reguliere Dal Voordeel abonnement, maar dan met de flexibiliteit van NS Flex.

Het NS Flex Altijd Voordeel abonnement biedt dezelfde korting als het reguliere Altijd Voordeel abonnement, maar dan met de flexibiliteit van NS Flex. Het NS Flex Weekend Voordeel abonnement biedt dezelfde korting als het reguliere Weekend Voordeel abonnement, maar dan met de flexibiliteit van NS Flex.

Voordeel Abonnementen

Naast de basis abonnementen biedt NS ook voordeel abonnementen aan voor 65-plussers. Het Keuzedagen abonnement biedt 7 dagen per jaar vrij reizen in de daluren en kost €27,50 per jaar voor 2e klas en €53,70 per jaar voor 1e klas. Dit abonnement is niet beschikbaar voor NS Flex abonnementen.

NS Flex biedt ook voordeel abonnementen aan. Het NS Flex Dal Voordeel Keuzedagen abonnement biedt dezelfde korting als het reguliere Dal Voordeel abonnement en 7 Keuzedagen per jaar, maar dan met de flexibiliteit van NS Flex.

Het NS Flex Altijd Voordeel Keuzedagen abonnement biedt dezelfde korting als het reguliere Altijd Voordeel abonnement en 7 Keuzedagen per jaar, maar dan met de flexibiliteit van NS Flex.

Het NS Flex Weekend Voordeel Keuzedagen abonnement biedt dezelfde korting als het reguliere Weekend Voordeel abonnement en 7 Keuzedagen per jaar, maar dan met de flexibiliteit van NS Flex.

Het is belangrijk om op te merken dat sommige abonnementen alleen beschikbaar zijn voor 2e klas reizen en dat prijzen exclusief BTW zijn. Reizigers die geïnteresseerd zijn in een NS abonnement kunnen het beste de website van NS raadplegen voor meer informatie over de verschillende abonnementen en bijbehorende prijzen.

Specifieke Abonnementen

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar voor 65-plussers bij NS. Hieronder worden de specifieke abonnementen beschreven met hun belangrijkste kenmerken.

Weekend Vrij Abonnement

Met het Weekend Vrij abonnement kunnen 65-plussers elk weekend onbeperkt reizen met de trein. Dit abonnement is geldig van vrijdagavond 18:30 tot maandagochtend 04:00 uur. Daarnaast krijgen abonnementhouders korting op de reiskosten buiten de weekenden.

Dal Vrij Abonnement

Het Dal Vrij abonnement biedt 65-plussers onbeperkt reizen in de daluren van maandag tot en met vrijdag. Dit abonnement is geldig vanaf 09:00 uur ’s ochtends tot 04:00 uur ’s nachts. Buiten de daluren krijgen abonnementhouders korting op de reiskosten.

Kids Vrij Abonnement

Opa’s en oma’s kunnen ook profiteren van het Kids Vrij abonnement. Hiermee reizen kleinkinderen van 4 tot en met 11 jaar gratis met opa of oma mee. Dit abonnement is geldig in het weekend en tijdens de daluren op doordeweekse dagen.

Altijd Vrij Abonnement

Met het Altijd Vrij abonnement kunnen 65-plussers onbeperkt reizen op alle dagen en tijden. Dit abonnement is geldig in zowel de tweede als de eerste klas. Bovendien krijgen abonnementhouders korting op internationale treinreizen.

Traject Vrij Abonnement

Het Traject Vrij abonnement biedt 65-plussers onbeperkt reizen op een vast traject. Dit abonnement is geldig in zowel de tweede als de eerste klas en is beschikbaar voor trajecten vanaf 10 kilometer. Buiten het gekozen traject krijgen abonnementhouders korting op de reiskosten.

Voor meer informatie over deze abonnementen en de bijbehorende tarieven, kunt u terecht op de website van NS. Let op: sommige abonnementen zijn niet beschikbaar in combinatie met NS Flex.

Extra Diensten

NS biedt naast de verschillende abonnementen ook extra diensten aan voor 65+ers. Hieronder worden enkele van deze diensten toegelicht.

OV-Fiets Dienst

Met de OV-fiets dienst van NS kunnen reizigers eenvoudig een fiets huren op het station. Het huren van een OV-fiets is mogelijk met een OV-chipkaart of met een persoonlijke OV-fietskaart. Voor 65+ers geldt een korting van 10% op het standaardtarief van de OV-fiets.

Deur-Tot-Deurdiensten

NS biedt verschillende deur-tot-deurdiensten aan, zoals deur-tot-deur-taxi’s en deur-tot-deur-busjes. Deze diensten zijn bedoeld voor reizigers die van of naar het station willen reizen, maar niet in staat zijn om zelfstandig te reizen. Voor 65+ers geldt een korting van 15% op het standaardtarief van deze diensten.

Het is belangrijk om te weten dat deze extra diensten niet zijn inbegrepen bij de abonnementen van NS. Reizigers moeten deze diensten apart boeken en betalen.

NS biedt ook aanvullende diensten aan voor 65+ers, zoals het gratis vervoer voor senioren die begeleid worden door een familielid of vriend. Zo kunnen 65+ers samen met iemand anders genieten van de voordelige tarieven en de extra service die NS biedt aan senioren.

Het is raadzaam om voorafgaand aan de reis de voorwaarden van de extra diensten goed door te nemen. Zo kunnen reizigers goed voorbereid op reis gaan en eventuele verrassingen voorkomen.

Reizen Met NS

Reizen met NS kan op verschillende manieren en met verschillende abonnementen. Hieronder worden de belangrijkste manieren van reizen met NS uitgelegd.

Reizen Met Trein

NS biedt verschillende soorten treinen aan, waaronder Intercity’s, Sprinters en internationale treinen. De Intercity’s zijn snelle treinen die tussen de grote steden rijden en de Sprinters zijn langzamere treinen die op meer tussenstations stoppen. Internationale treinen rijden naar bestemmingen buiten Nederland.

Reizen Met OV-Chipkaart

Om te reizen met NS is een OV-chipkaart nodig. Met een OV-chipkaart kan er worden ingecheckt bij NS en kan er worden gereisd met de trein. Het is mogelijk om een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart aan te schaffen. Een persoonlijke OV-chipkaart kan worden gekoppeld aan een NS-abonnement.

Reizen in 2e Klas

Bij NS kan er worden gekozen voor reizen in de 2e klas. De 2e klas is de standaardklasse bij NS en biedt voldoende comfort voor een aangename reis. In de 2e klas zijn er zitplaatsen en is er ruimte voor bagage.

Reizen Met Railrunner

Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar oud is er de Railrunner. Met de Railrunner kunnen kinderen een hele dag onbeperkt reizen met de trein voor slechts € 2,50. De Railrunner is geldig in de 2e klas en kan worden aangeschaft bij een kaartautomaat of online.

NS biedt verschillende abonnementen aan die het reizen met de trein voordeliger maken. Het is mogelijk om te kiezen voor een abonnement dat past bij de persoonlijke situatie.

Aankoop en Betaling

Aankoop van Treinkaartjes

Er zijn verschillende manieren om treinkaartjes te kopen bij NS. Zo kan men bijvoorbeeld via de website van NS, Mijn NS, een treinkaartje kopen. Ook is het mogelijk om een kaartje te kopen bij de kaartautomaat of bij een NS-servicebalie op het station.

Bij het kopen van een treinkaartje heeft men de keuze uit verschillende soorten kaartjes, zoals een enkele reis, een retour of een dagkaart.

Daarnaast is het ook mogelijk om een e-ticket te kopen. Dit is een digitaal treinkaartje dat men op de smartphone kan laden en bij de conducteur kan tonen. Het voordeel van een e-ticket is dat men niet langs de kaartautomaat hoeft te gaan en dat men het kaartje altijd bij de hand heeft.

Internationale Treinkaartjes

Naast treinkaartjes voor binnenlandse reizen biedt NS ook internationale treinkaartjes aan. Zo kan men bijvoorbeeld een treinkaartje kopen voor een reis naar België, Frankrijk of Duitsland. Het is mogelijk om deze treinkaartjes online te kopen via de website van NS International. Ook kan men bij een NS-servicebalie op het station terecht voor internationale treinkaartjes.

Betalingsmethoden

Bij NS kan men op verschillende manieren betalen voor treinkaartjes en abonnementen. Zo is het mogelijk om te betalen met iDEAL, creditcard of PayPal. Bij het kopen van een treinkaartje bij de kaartautomaat kan er ook met contant geld betaald worden. Daarnaast is het mogelijk om een automatische incasso in te stellen voor de betaling van abonnementen. Dit kan bijvoorbeeld via Mijn NS.

Het is belangrijk om te weten dat de prijzen van treinkaartjes en abonnementen elk jaar op 1 januari veranderen. Het is daarom verstandig om regelmatig de tarieven te checken voordat men een treinkaartje of abonnement koopt. Dit kan bijvoorbeeld via de website van NS of Mijn NS.

Speciale Aanbiedingen

NS biedt verschillende speciale aanbiedingen voor abonnementhouders van 65 jaar en ouder. Hieronder worden twee populaire opties uitgelicht.

Keuzedagen

Abonnementhouders van 65 jaar en ouder kunnen zeven Keuzedagen per jaar kopen voor € 24,50. Met deze Keuzedagen kunnen zij op één dag onbeperkt reizen met de trein. Deze dagen zijn geldig in de daluren en het weekend. Het is mogelijk om meerdere Keuzedagen op één dag te gebruiken, bijvoorbeeld voor een dagje uit met vrienden of familie.

Samenreiskorting

Abonnementhouders van 65 jaar en ouder kunnen gebruik maken van Samenreiskorting. Hiermee kunnen zij maximaal drie personen meenemen met 40% korting op het volledige tarief. Het is mogelijk om de Samenreiskorting te gebruiken in de daluren en het weekend. Deze korting is geldig voor zowel binnenlandse als buitenlandse treinreizen.

Het is belangrijk om te weten dat de Keuzedagen en Samenreiskorting alleen geldig zijn in combinatie met een NS-abonnement voor 65-plussers. Abonnementhouders kunnen hun Keuzedagen en Samenreiskorting eenvoudig bestellen via de website van NS.

Abonnementen voor 65 Jaar en Ouder

NS biedt twee soorten abonnementen met korting aan voor mensen die 65 jaar of ouder zijn. Deze abonnementen zijn Weekend Vrij reizen en Dal Vrij reizen. Hieronder volgt een korte beschrijving van elk abonnement.

Abonnementen voor 65 Jaar

Het Weekend Vrij abonnement is ideaal voor mensen die graag in het weekend reizen. Dit abonnement biedt onbeperkt reizen aan in het weekend, van vrijdagavond 18:30 uur tot maandagochtend 4:00 uur. Daarnaast kan men met dit abonnement ook op feestdagen en tijdens de zomervakantie onbeperkt reizen. Het abonnement kost €28,35 per maand.

Abonnementen voor Ouderen

Het Dal Vrij abonnement is geschikt voor mensen die graag doordeweeks reizen. Dit abonnement biedt onbeperkt reizen aan tijdens de daluren, dat wil zeggen op werkdagen tussen 9:00 uur en 16:00 uur en tussen 18:30 uur en 6:30 uur de volgende dag.

Daarnaast kan men met dit abonnement ook op feestdagen en tijdens de zomervakantie onbeperkt reizen. Het abonnement kost €119,95 per maand.

Het Dal Vrij 65+ abonnement is een variant van het Dal Vrij abonnement speciaal voor mensen van 65 jaar en ouder. Dit abonnement biedt dezelfde voordelen als het Dal Vrij abonnement, maar dan met korting. Het abonnement kost €54,95 per maand.

Mensen die vaak reizen kunnen ook Keuzedagen aanschaffen. Dit zijn dagen waarop men onbeperkt kan reizen met de trein binnen Nederland. Het Weekend Vrij 65+ abonnement biedt 7 Keuzedagen per jaar voor €27,50. Het Dal Vrij 65+ abonnement biedt 7 Keuzedagen per jaar voor €53,70.

Het is belangrijk om op te merken dat het omzetten van een abonnement met korting naar een Flex abonnement kan leiden tot verlies van de korting. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden voordat men overstapt op een Flex abonnement.

Veelgestelde vragen

Wat is NS Dal Voordeel abonnement voor 65+?

Het NS Dal Voordeel abonnement voor 65+ is een abonnement waarmee 65-plussers met korting kunnen reizen tijdens daluren. Met dit abonnement krijgt men 40% korting op treinreizen buiten de spitsuren en 34% korting op treinreizen tijdens de spitsuren. Het abonnement is geldig in heel Nederland en kost €50 per jaar.

Hoe vraag ik een OV-chipkaart voor 65+ aan?

Een OV-chipkaart voor 65+ kan worden aangevraagd bij een OV-chipkaart ophaalpunt, zoals een NS-servicebalie of een OV-chipkaart-automaat. Bij de aanvraag moet men een geldig legitimatiebewijs en een pasfoto meenemen. De kaart kost €7,50 en is vijf jaar geldig.

Wat zijn de kosten van een NS abonnement voor 65+ in 2024?

De kosten van een NS abonnement voor 65+ zijn afhankelijk van het type abonnement. Het NS Dal Voordeel abonnement voor 65+ kost €50 per jaar. Andere abonnementen, zoals NS Flex Dal Vrij en NS Flex Weekend Vrij, hebben hogere kosten.

Wat is het verschil tussen NS Flex Dal Voordeel en NS Flex Dal Vrij voor 65+?

Het NS Flex Dal Voordeel abonnement voor 65+ geeft 40% korting op treinreizen buiten de spitsuren en 34% korting op treinreizen tijdens de spitsuren. Het NS Flex Dal Vrij abonnement voor 65+ geeft onbeperkt reizen tijdens daluren en weekenden. Het verschil tussen de twee abonnementen is dus de mate van flexibiliteit en de prijs.

Hoe kan ik mijn NS-abonnement wijzigen naar een abonnement voor 65+?

Een NS-abonnement kan worden gewijzigd naar een abonnement voor 65+ via de NS-website of via een NS-servicebalie. Men moet dan aangeven welk abonnement men momenteel heeft en welk abonnement men wil afsluiten. Het is belangrijk om te weten dat het wijzigen van een abonnement kosten met zich mee kan brengen.

Welke kortingen krijg ik als ik 65 jaar ben?

Als men 65 jaar of ouder is, kan men gebruikmaken van verschillende kortingen op het gebied van openbaar vervoer. Zo krijgt men bijvoorbeeld 34% korting op treinreizen met een persoonlijke OV-chipkaart. Daarnaast zijn er diverse abonnementen beschikbaar, zoals het NS Dal Voordeel abonnement voor 65+.

More to explorer

Plaats een reactie