Iphone anoniem bellen

Iphone anoniem bellen: Zo bel je privénummers zonder je identiteit te onthullen

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Iphone anoniem bellen is een functie die de privacy van de gebruiker beschermt door te voorkomen dat het telefoonnummer wordt weergegeven aan de ontvanger van het gesprek.

Dit kan handig zijn in verschillende situaties, zoals zakelijke gesprekken of wanneer de gebruiker niet wil dat zijn of haar telefoonnummer wordt opgeslagen door onbekende personen. Het kan ook nuttig zijn bij het voeren van lastige gesprekken, waarbij anonimiteit kan helpen om de emoties van beide partijen te kalmeren.

Het proces van anoniem bellen op een iPhone is eenvoudig en kan worden gedaan door de instellingen van de telefoon aan te passen. Er zijn verschillende manieren om deze functie in te schakelen, zoals het uitschakelen van nummerherkenning.

Dit zorgt ervoor dat het telefoonnummer van de beller niet wordt weergegeven op het scherm van de ontvanger. Het is ook mogelijk om deze functie in te schakelen voor specifieke contacten of voor eenmalige gesprekken.

Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van anoniem bellen op een iPhone niet altijd legaal is en dat het in sommige gevallen kan worden gezien als een schending van de privacy van de ontvanger. Het is daarom aan te raden om deze functie alleen te gebruiken in situaties waarin het echt nodig is.

Belangrijke Info

 • Anoniem bellen op een iPhone kan de privacy van de gebruiker beschermen en kan handig zijn in verschillende situaties.
 • Het proces van anoniem bellen op een iPhone is eenvoudig en kan worden gedaan door de instellingen van de telefoon aan te passen.
 • Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van anoniem bellen op een iPhone niet altijd legaal is en dat het in sommige gevallen kan worden gezien als een schending van de privacy van de ontvanger.

Anoniem Bellen op iPhone: Een Overzicht

Het is soms handig om iemand te bellen zonder dat diegene je telefoonnummer ziet. Gelukkig is het mogelijk om anoniem te bellen op je iPhone door het uitschakelen van nummerherkenning. In dit overzicht worden de stappen uitgelegd om anoniem te bellen op je iPhone.

Om anoniem te bellen op je iPhone, moet je eerst de instellingen openen. Dit kun je doen door op het icoontje van de app ‘Instellingen’ te tikken op je startscherm. Vervolgens navigeer je naar de ‘Telefoon’-optie en selecteer je ‘Nummerherkenning’. Hier kun je de optie ‘Nummerherkenning’ uitschakelen door het schuifje naar links te bewegen.

Wanneer je nummerherkenning uitschakelt, zul je voortaan anoniem bellen. Leuk detail: het werkt zelfs wanneer je al in de contactenlijst van deze persoon staat. De ontvanger krijgt dan alleen ‘Onbekend nummer’ of ‘Anoniem’ te zien.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle telefoonproviders anoniem bellen toestaan. Sommige providers blokkeren deze functie om misbruik te voorkomen. Controleer dus eerst bij je provider of anoniem bellen mogelijk is voordat je deze functie inschakelt.

Met deze stappen kun je gemakkelijk anoniem bellen op je iPhone. Houd er echter rekening mee dat het niet altijd gepast is om anoniem te bellen. Gebruik deze functie dus alleen wanneer dit echt nodig is en respecteer de privacy van anderen.

Hoe Anoniem Bellen Werkt

Anoniem bellen is een functie op de iPhone waarmee de beller zijn of haar telefoonnummer kan verbergen voor de ontvanger. Dit kan handig zijn als iemand niet wil dat zijn of haar telefoonnummer wordt opgeslagen of als hij of zij niet wil dat de ontvanger weet wie er belt. In dit gedeelte van het artikel wordt uitgelegd hoe anoniem bellen werkt en wat de gevolgen zijn voor nummerherkenning en privacy.

Nummerherkenning en Privacy

Wanneer iemand anoniem belt, wordt het telefoonnummer van de beller niet weergegeven op het scherm van de ontvanger. In plaats daarvan wordt er een melding weergegeven zoals ‘Anoniem’ of ‘#31#’. Deze functie is beschikbaar op de meeste telefoons, waaronder de iPhone.

Het uitschakelen van nummerherkenning kan echter gevolgen hebben voor de privacy van de beller. Als iemand anoniem belt, kan de ontvanger niet zien wie er belt en kan hij of zij het telefoonnummer niet opslaan.

Dit kan handig zijn als iemand niet wil dat zijn of haar telefoonnummer wordt opgeslagen, maar het kan ook problemen opleveren als de ontvanger het telefoonnummer nodig heeft voor vervolggesprekken.

Bovendien kan het uitschakelen van nummerherkenning ook gevolgen hebben voor de werking van sommige telefoons. Sommige providers staan geen anonieme oproepen toe en blokkeren deze automatisch. Daarom is het belangrijk om te controleren of de provider anonieme oproepen ondersteunt voordat u deze functie gebruikt.

Kortom, anoniem bellen kan handig zijn in sommige situaties, maar het kan ook gevolgen hebben voor de privacy en werking van de telefoon. Het is belangrijk om de gevolgen van anoniem bellen te begrijpen voordat u deze functie gebruikt.

Stap voor Stap Handleiding: Anoniem Bellen op iPhone

Als je wilt bellen zonder dat de ontvanger jouw nummer ziet, dan kun je gebruik maken van de functie ‘anoniem bellen’ op je iPhone. In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Eenmalig Anoniem Bellen

Als je slechts één keer anoniem wilt bellen, dan kun je de nummerherkenning voor dat ene telefoontje uitschakelen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Open de ‘Telefoon’ app op je iPhone.
 2. Typ het telefoonnummer dat je wilt bellen.
 3. Typ #31# voor het telefoonnummer. Bijvoorbeeld: #31#0612345678
 4. Druk op de belknop om het telefoontje te starten.

Altijd Anoniem Bellen

Als je altijd anoniem wilt bellen, dan kun je de nummerherkenning permanent uitschakelen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Open de ‘Instellingen’ app op je iPhone.
 2. Ga naar ‘Telefoon’.
 3. Tik op ‘Nummerherkenning’.
 4. Schakel de schuifknop naast ‘Nummerherkenning’ uit.

Vanaf nu wordt jouw nummer niet meer weergegeven bij uitgaande oproepen. Houd er wel rekening mee dat sommige ontvangers van telefoontjes geen anonieme oproepen accepteren en jouw oproep dus niet zullen beantwoorden.

Als je jouw nummerherkenning weer wilt inschakelen, volg dan dezelfde stappen en schakel de schuifknop weer aan.

Met deze handleiding kun je gemakkelijk anoniem bellen op je iPhone, of het nu gaat om een eenmalig telefoontje of om altijd anoniem te bellen.

Andere Manieren om Anoniem te Bellen

Naast het uitschakelen van nummerherkenning op je iPhone, zijn er ook andere manieren om anoniem te bellen. Hieronder staan twee methodes beschreven.

Anoniem Bellen via Apps

Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je anoniem kunt bellen. Deze apps maken gebruik van internetverbindingen zoals 4G, 5G of Wi-Fi om te bellen. Hieronder staan enkele apps beschreven:

 • Hushed: Hushed is een app waarmee je anoniem kunt bellen en sms’en. De app biedt verschillende abonnementen aan, waarmee je een bepaald aantal minuten en sms’jes kunt versturen. Hushed is beschikbaar voor zowel iOS als Android.
 • Burner: Burner is een app waarmee je tijdelijke telefoonnummers kunt aanmaken. Deze nummers kun je gebruiken om te bellen en sms’en. Na gebruik kun je het nummer weer verwijderen. Burner is beschikbaar voor zowel iOS als Android.
 • Signal: Signal is een app waarmee je beveiligde gesprekken kunt voeren en berichten kunt versturen. Signal maakt gebruik van end-to-end encryptie, waardoor je gesprekken en berichten veilig zijn. Signal is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Anoniem Bellen via Website Voorkeuren

Sommige telefoonproviders bieden de mogelijkheid om via hun website nummerherkenning uit te schakelen. Hieronder staan enkele providers beschreven:

 • KPN: Bij KPN kun je via de website nummerherkenning uitschakelen. Ga naar de website van KPN en log in op je account. Klik vervolgens op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Nummerherkenning’. Schakel de optie ‘Nummerherkenning’ uit.
 • Vodafone: Bij Vodafone kun je via de website nummerherkenning uitschakelen. Ga naar de website van Vodafone en log in op je account. Klik vervolgens op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Nummerherkenning’. Schakel de optie ‘Nummerherkenning’ uit.
 • T-Mobile: Bij T-Mobile kun je via de website nummerherkenning uitschakelen. Ga naar de website van T-Mobile en log in op je account. Klik vervolgens op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Nummerherkenning’. Schakel de optie ‘Nummerherkenning’ uit.

Let op: Het uitschakelen van nummerherkenning kan ervoor zorgen dat je niet meer gebeld kunt worden door sommige bedrijven of organisaties. Dit komt doordat zij jouw nummer niet kunnen zien en dus niet weten wie er belt.

Anoniem Bellen op Andere Apparaten

Naast de iPhone zijn er ook andere apparaten waarop je anoniem kunt bellen. Hieronder worden twee van deze apparaten besproken, namelijk Android-telefoons en de Apple Watch.

Anoniem Bellen op Android

Op Android-telefoons kun je op verschillende manieren anoniem bellen. Een manier om anoniem te bellen is door *#31# te tikken voor het telefoonnummer dat je wilt bellen. Hierdoor wordt je nummer voor deze ene oproep verborgen.

Een andere manier om anoniem te bellen is door de nummer verbergen slider in de belfunctie in te schakelen. Dit kun je doen door tijdens het bellen op de groene knop te tikken en vervolgens de slider voor nummer verbergen aan te zetten.

Naast de standaard belfunctie kun je ook anoniem bellen via apps zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Bij WhatsApp kun je anoniem bellen door in de app naar de contactpersoon te gaan die je wilt bellen en vervolgens op het telefoonpictogram te tikken.

Bij Facebook Messenger kun je anoniem bellen door in de app naar de contactpersoon te gaan die je wilt bellen en vervolgens op het telefoonpictogram te tikken en vervolgens te kiezen voor ‘Privé bellen’.

Anoniem Bellen op Apple Watch

Op de Apple Watch kun je ook anoniem bellen. Dit kun je doen door tijdens het bellen op de groene knop te tikken en vervolgens de slider voor nummer verbergen aan te zetten. Het is ook mogelijk om anoniem te bellen via Siri.

Dit kun je doen door Siri te activeren en vervolgens te zeggen: “Bel [naam contactpersoon] zonder mijn nummer te tonen”. Siri zal dan de oproep starten zonder je nummer te tonen.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken hoe je anoniem kunt bellen met je iPhone. Het uitschakelen van nummerherkenning is een handige functie als je je privacy wilt waarborgen. Het kan ook handig zijn als je eenmalig anoniem wilt bellen.

Het proces om anoniem te bellen met je iPhone is vrij eenvoudig. Je hoeft alleen maar #31# in te toetsen gevolgd door het nummer dat je wilt bellen. Het is belangrijk om te onthouden dat deze functie niet altijd werkt en dat sommige telefoonproviders de optie om anoniem te bellen blokkeren.

Het is ook belangrijk om te weten dat als je anoniem belt, je nummer niet wordt weergegeven op de telefoon van de ontvanger. Dit kan handig zijn als je niet wilt dat iemand je nummer heeft. Aan de andere kant kan het ook vervelend zijn als je belangrijke telefoontjes mist omdat mensen niet weten wie er belt.

Als je je privacy wilt waarborgen, is anoniem bellen een handige functie om te gebruiken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze functie niet altijd werkt en dat sommige telefoonproviders de optie om anoniem te bellen blokkeren.

Houd er ook rekening mee dat als je anoniem belt, je nummer niet wordt weergegeven op de telefoon van de ontvanger. Dit kan handig zijn als je niet wilt dat iemand je nummer heeft, maar kan ook vervelend zijn als je belangrijke telefoontjes mist omdat mensen niet weten wie er belt.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik anoniem bellen met mijn iPhone?

Om anoniem te bellen met een iPhone, moet je de nummerherkenning uitschakelen. Dit kan je doen door naar de instellingen te gaan en daar te tikken op “Telefoon” en vervolgens op “Nummerherkenning”. Hier kan je de functie uitschakelen. Als je nu belt, wordt je nummer niet weergegeven bij de ontvanger.

Waarom werkt nummerherkenning niet op mijn iPhone?

Als nummerherkenning niet werkt op je iPhone, kan dat verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat de functie is uitgeschakeld in de instellingen. Controleer of de functie is ingeschakeld en probeer het opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, kan het zijn dat er een probleem is met je simkaart of provider. Neem in dat geval contact op met je provider.

Hoe kan ik anoniem bellen in België met mijn iPhone?

Als je anoniem wilt bellen in België met je iPhone, kan je de nummerherkenning uitschakelen zoals hierboven beschreven. Houd er echter rekening mee dat sommige telefoonproviders in België het niet toestaan om anoniem te bellen. Controleer dus eerst of jouw provider dit toestaat voordat je anoniem gaat bellen.

Hoe kan ik anoniem bellen met een Android-telefoon?

Om anoniem te bellen met een Android-telefoon, moet je de nummerherkenning uitschakelen. Dit kan je doen door naar de instellingen te gaan en daar te zoeken naar “Nummerherkenning” of “Beller-ID”. Hier kan je de functie uitschakelen. Als je nu belt, wordt je nummer niet weergegeven bij de ontvanger.

Hoe zet ik nummerherkenning aan op mijn iPhone?

Om nummerherkenning aan te zetten op je iPhone, moet je naar de instellingen gaan en daar te tikken op “Telefoon” en vervolgens op “Nummerherkenning”. Hier kan je de functie inschakelen. Als je nu belt, wordt je nummer weergegeven bij de ontvanger.

Hoe kan ik mijn telefoonnummer verbergen tijdens het bellen?

Om je telefoonnummer te verbergen tijdens het bellen, moet je de nummerherkenning uitschakelen zoals hierboven beschreven. Als je nu belt, wordt je nummer niet weergegeven bij de ontvanger.

More to explorer

Plaats een reactie