Hoe werkt een Airtag

Hoe werkt een Airtag: Alles wat je moet weten

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Airtags zijn kleine, ronde apparaten die ontworpen zijn om je te helpen je verloren of gestolen spullen terug te vinden. Ze werken door middel van een Bluetooth-signaal dat wordt opgepikt door devices in het ‘Zoek mijn’-netwerk van Apple.

Dit signaal wordt vervolgens doorgestuurd naar iCloud, waar je de locatie van je Airtag op een kaart kunt zien in de ‘Zoek mijn’-app. Dit hele proces is anoniem en versleuteld om je privacy te beschermen.

Om een Airtag te kunnen gebruiken, moet je in het bezit zijn van een iPhone of iPad met iOS/iPadOS 14.5 of nieuwer. Het apparaat maakt een geluid en kan gekoppeld worden zodra je het in de buurt van je device houdt.

Je kunt de Airtag een naam geven, bijvoorbeeld ‘portemonnee’, en deze vervolgens aan een specifiek item bevestigen. Zo kun je het item gemakkelijk terugvinden als je het kwijtraakt.

Het gebruik van Airtags is niet alleen handig, maar ook veilig. Apple heeft verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de privacy van gebruikers wordt beschermd.

Zo worden Airtags automatisch verwijderd uit het ‘Zoek mijn’-netwerk als ze worden gedetecteerd bij iemand anders dan de eigenaar en wordt er een waarschuwing gegeven als een Airtag zich gedurende een bepaalde tijd bij je in de buurt bevindt.

Info

 • Airtags helpen je om verloren of gestolen spullen terug te vinden door middel van een Bluetooth-signaal dat wordt opgepikt door devices in het ‘Zoek mijn’-netwerk van Apple.
 • Om een Airtag te kunnen gebruiken, moet je in het bezit zijn van een iPhone of iPad met iOS/iPadOS 14.5 of nieuwer.
 • Apple heeft verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de privacy van gebruikers wordt beschermd bij het gebruik van Airtags.

Wat is een AirTag?

Een AirTag is een klein, rond apparaatje dat ontworpen is om je te helpen bij het vinden van zoekgeraakte spullen. Het is ontwikkeld door Apple en werkt samen met de Zoek mijn-app op je iPhone, iPad of Mac.

Kenmerken van de AirTag

De AirTag heeft een aantal kenmerken die het een handig hulpmiddel maken om zoekgeraakte spullen terug te vinden:

 • Bluetooth: De AirTag zendt een beveiligd Bluetooth-signaal uit dat kan worden opgepikt door devices in het ‘Zoek mijn’-netwerk.
 • NFC: De AirTag ondersteunt NFC, waardoor je hem kunt scannen met een compatibele iPhone of iPad om meer informatie te krijgen over de eigenaar van de AirTag.
 • Ultra Wideband: De AirTag bevat een U1-chip met Ultra Wideband-technologie, waardoor je nauwkeuriger de locatie van de AirTag kunt bepalen als je een iPhone 11 of nieuwer hebt.
 • CR2032-knoopcel: De AirTag werkt op een knoopcelbatterij die ongeveer een jaar meegaat. Als de batterij bijna leeg is, krijg je een melding.
 • IP67: De AirTag is waterbestendig en kan dus tegen een regenbui of een ongelukje in het water.
 • Geluid: De AirTag heeft een ingebouwde speaker die je kunt gebruiken om een geluid af te spelen als je hem kwijt bent.

De AirTag is ontworpen om je te helpen bij het vinden van zoekgeraakte spullen, zoals sleutels, portemonnees, tassen en andere spullen die je vaak bij je hebt. Het is een handig hulpmiddel dat je kunt gebruiken om snel en gemakkelijk je spullen terug te vinden.

Hoe Werkt een Airtag

Een Airtag is een klein, handig apparaat dat gebruikt kan worden om spullen terug te vinden. Maar hoe werkt een Airtag precies?

Airtag en Bluetooth

Een Airtag zendt een beveiligd Bluetooth-signaal uit, dat kan worden opgepikt door devices in het ‘Zoek mijn’-netwerk. Die sturen de locatie van je Airtag naar iCloud. Vervolgens zie je op de kaart in de ‘Zoek mijn’-app waar dat is. Dit hele proces is anoniem en is versleuteld om je privacy te beschermen.

Om de locatie van je Airtag te kunnen zien, moet je een device hebben dat compatibel is met Bluetooth 4.0 of hoger. Dit zijn bijvoorbeeld de iPhone 11, iPhone 8, iPad Pro, iPad Air (3e generatie), iPad mini (5e generatie), MacBook (vanaf 2015), MacBook Air (vanaf 2013), MacBook Pro (vanaf 2013) en de Apple Watch Series 3 of hoger.

Airtag en Ultra Wideband

Naast Bluetooth maakt de Airtag ook gebruik van Ultra Wideband-technologie. Dit zorgt voor een nog preciezere locatiebepaling, tot op enkele centimeters nauwkeurig. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de Airtag te gebruiken om je auto terug te vinden op een drukke parkeerplaats.

Om gebruik te kunnen maken van de Ultra Wideband-technologie, moet je device compatibel zijn met deze technologie. Dit zijn bijvoorbeeld de iPhone 11 en nieuwer en de Apple Watch Series 6 en nieuwer.

In de ‘Zoek mijn’-app kun je ook een verloren-modus inschakelen voor je Airtag. Hiermee krijg je een melding zodra je Airtag wordt gevonden door een device in het ‘Zoek mijn’-netwerk. Je kunt ook een telefoonnummer opgeven waarop je bereikbaar bent, zodat degene die je Airtag heeft gevonden contact met je kan opnemen.

Al met al is de Airtag een handig apparaatje om spullen terug te vinden. Door gebruik te maken van Bluetooth en Ultra Wideband-technologie, kun je de locatie van je Airtag nauwkeurig bepalen en je spullen snel terugvinden.

Airtag Instellen

Het instellen van een Airtag is een eenvoudig proces dat kan worden gedaan met een iPhone of iPad. Hieronder staan de stappen om een Airtag in te stellen.

Airtag Koppelen met iPhone

Om een Airtag te koppelen met een iPhone, moet u ervoor zorgen dat uw iPhone is bijgewerkt naar iOS 14.5 of nieuwer en dat u bent ingelogd met uw Apple ID. Volg daarna deze stappen:

 1. Verwijder de batterijbescherming van de Airtag.
 2. Houd de Airtag dicht bij uw iPhone en wacht op de melding “AirTag in de buurt”.
 3. Tik op de knop “Verbinden” om de Airtag te koppelen.
 4. Volg de instructies op het scherm om de Airtag te benoemen en in te stellen.

Airtag Koppelen met iPad

Om een Airtag te koppelen met een iPad, moet u ervoor zorgen dat uw iPad is bijgewerkt naar iPadOS 14.5 of nieuwer en dat u bent ingelogd met uw Apple ID. Volg daarna deze stappen:

 1. Verwijder de batterijbescherming van de Airtag.
 2. Houd de Airtag dicht bij uw iPad en wacht op de melding “AirTag in de buurt”.
 3. Tik op de knop “Verbinden” om de Airtag te koppelen.
 4. Volg de instructies op het scherm om de Airtag te benoemen en in te stellen.

Bij het instellen van de Airtag kan het zijn dat u wordt gevraagd om twee-factor-authenticatie in te schakelen op uw Apple ID. Dit is een extra beveiligingslaag die uw account beschermt tegen ongeautoriseerde toegang.

Als u meerdere Airtags hebt, kunt u deze allemaal koppelen aan dezelfde iPhone of iPad. U kunt ook de instellingen van uw Airtags wijzigen in de “Zoek mijn” app op uw iPhone of iPad. Hier kunt u bijvoorbeeld de naam van uw Airtag wijzigen, de geluiden aanpassen en nog veel meer.

Airtag Gebruiken

Met de AirTag kunnen gebruikers alledaagse voorwerpen volgen, zoals sleutels of een rugzak. In deze sectie worden twee belangrijke functies van de AirTag uitgelegd.

Voorwerpen Volgen met Airtag

Om een voorwerp te volgen met AirTag, moet de gebruiker de AirTag koppelen aan een Apple-apparaat, zoals een iPhone of iPad met iOS 14.5 of hoger. Nadat de AirTag is gekoppeld, kan de gebruiker de locatie van het voorwerp bekijken in de Zoek mijn-app.

De AirTag zendt een beveiligd Bluetooth-signaal uit dat kan worden opgepikt door devices in het Zoek mijn-netwerk. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurig te zoeken naar het voorwerp.

Airtag in Verloren Modus Zetten

Als de gebruiker een voorwerp met AirTag kwijtraakt, kan hij of zij de verloren-modus inschakelen. Hiermee wordt de locatie van de AirTag bijgehouden en krijgt de gebruiker een melding wanneer het voorwerp wordt gevonden.

De verloren-modus kan worden ingeschakeld in de Zoek mijn-app. Als de AirTag zich binnen het bereik van het Zoek mijn-netwerk bevindt, kan de locatie van het voorwerp nauwkeurig worden bepaald.

In deze sectie zijn de twee belangrijkste functies van de AirTag uitgelegd. Door de AirTag te koppelen aan een Apple-apparaat en de verloren-modus in te schakelen, kunnen gebruikers hun voorwerpen eenvoudig terugvinden.

Privacy en Veiligheid

Hoe Airtag Je Privacy Beschermt

De Apple Airtag is ontworpen om je persoonlijke spullen terug te vinden, maar kan ook misbruikt worden om iemand onbedoeld te volgen. Om dit te voorkomen heeft Apple verschillende privacyfuncties ingebouwd in de Airtag.

Zo zal de Zoek Mijn-app een melding geven wanneer er te lang een onbekende Airtag in de buurt is. Dit voorkomt dat iemand een Airtag bij een ander in de tas kan gooien om hem of haar te volgen. Zelfs als iemand geen Apple-apparaten heeft, kan hij of zij niet ongewenst gevolgd worden.

Daarnaast beschermt de Airtag je privacy door de locatiegegevens en contactgegevens van de Airtag-gebruiker versleuteld op te slaan. Hierdoor zijn deze gegevens alleen toegankelijk voor de eigenaar van de Airtag.

De Airtag maakt geen gebruik van cookies en slaat geen website voorkeuren op. Wel worden er gebruikerstatistieken verzameld, maar deze zijn niet gepersonaliseerd en worden alleen gebruikt om de Airtag te verbeteren.

Veiligheidsfuncties van Airtag

De Airtag heeft verschillende veiligheidsfuncties om te voorkomen dat deze misbruikt wordt. Zo zal de Airtag een geluid maken wanneer deze gedurende drie dagen niet in de buurt is geweest van een apparaat dat verbonden is met het Zoek Mijn-netwerk.

Daarnaast zal de Airtag geen locatiegegevens doorsturen naar andere Apple-apparaten als deze zich voor langere tijd bij een ander apparaat bevindt. Hierdoor kan de Airtag niet gebruikt worden om iemand ongemerkt te volgen.

De Airtag maakt gebruik van functionele cookies om de werking van de Airtag te verbeteren. Daarnaast worden er uitgebreide gebruikersstatistieken verzameld, maar deze zijn niet gepersonaliseerd en worden alleen gebruikt om de Airtag te verbeteren.

De locatievoorzieningen van de Airtag zijn alleen toegankelijk voor de eigenaar van de Airtag en worden niet gedeeld met anderen.

Al met al biedt de Airtag verschillende privacy- en veiligheidsfuncties om te voorkomen dat deze misbruikt wordt. Door deze functies kan de Airtag veilig gebruikt worden om persoonlijke spullen terug te vinden zonder dat de privacy van de gebruiker in gevaar komt.

Airtag Accessoires

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor de Airtag van Apple die je helpen bij het terugvinden van je spullen. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire Airtag accessoires.

Airtag Sleutelhanger

Een van de meest populaire Airtag accessoires is de sleutelhanger. Deze hanger is ontworpen om aan je sleutelbos te bevestigen, zodat je je sleutels nooit meer kwijtraakt. Er zijn verschillende soorten sleutelhangers beschikbaar, waaronder leren hangers en siliconen hangers. Sommige sleutelhangers hebben ook een extra vakje waar je bijvoorbeeld je pasjes in kunt bewaren.

Airtag Hangers

Naast de sleutelhanger zijn er ook andere soorten Airtag hangers beschikbaar. Zo zijn er hangers speciaal ontworpen om aan je tas, rugzak of koffer te bevestigen. Hierdoor kun je altijd de locatie van je tas, rugzak of koffer achterhalen. Er zijn ook hangers beschikbaar die je aan je portemonnee kunt bevestigen, zodat je deze nooit meer kwijtraakt.

Het is belangrijk om te weten dat de Airtag hangers niet door Apple worden geproduceerd. Er zijn verschillende fabrikanten die Airtag hangers produceren en verkopen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welke hanger het beste bij jouw wensen past.

Met deze Airtag accessoires kun je ervoor zorgen dat je je spullen nooit meer kwijtraakt. Of je nu op zoek bent naar een sleutelhanger, een hanger voor je tas of een hanger voor je portemonnee, er is altijd wel een Airtag accessoire dat bij jou past.

Airtag en Andere Apparaten

De Airtag is ontworpen om te werken met Apple-apparaten, maar het is ook mogelijk om de Airtag te gebruiken met andere apparaten, zoals Android-telefoons en Mac-computers. Hieronder worden de verschillende manieren beschreven waarop de Airtag kan worden gebruikt met andere apparaten.

Airtag met Android

Hoewel de Airtag is ontworpen om te werken met Apple-apparaten, is het ook mogelijk om de Airtag te gebruiken met Android-telefoons. Om de Airtag met een Android-telefoon te gebruiken, moet de NFC-functie van de telefoon zijn ingeschakeld. Wanneer de Airtag in de buurt van de Android-telefoon wordt gehouden, verschijnt er een melding op het scherm van de telefoon met informatie over de Airtag.

Airtag met Mac

Om de Airtag met een Mac-computer te gebruiken, moet de computer zijn voorzien van de nieuwste versie van het macOS-besturingssysteem. Wanneer de Airtag in de buurt van de Mac wordt gehouden, verschijnt er een melding op het scherm van de computer met informatie over de Airtag.

Het is ook mogelijk om de Airtag te gebruiken met de “Zoek mijn” app op de Mac om de locatie van de Airtag te vinden.

Airtag met Apple Watch

De Airtag kan ook worden gebruikt met de Apple Watch. Wanneer de Airtag in de buurt van de Apple Watch wordt gehouden, verschijnt er een melding op het scherm van de Watch met informatie over de Airtag. Het is ook mogelijk om de Airtag te gebruiken met de “Zoek mijn” app op de Apple Watch om de locatie van de Airtag te vinden.

Over het algemeen werkt de Airtag het beste met Apple-apparaten en de “Zoek mijn” app. Het is echter ook mogelijk om de Airtag te gebruiken met andere apparaten, zoals Android-telefoons en Mac-computers.

Met de Airtag kunt u alledaagse voorwerpen volgen, bijvoorbeeld uw sleutels of een rugzak. Door de Airtag te gebruiken in combinatie met de “Zoek mijn” app kunt u de locatie van de Airtag vinden en uw voorwerpen gemakkelijk terugvinden.

Batterij van Airtag

Batterijduur van Airtag

De batterijduur van een Airtag is ongeveer één jaar. Na dit jaar moet de batterij worden vervangen om de werking van de Airtag te behouden. Helaas is het niet mogelijk om het batterijniveau van de Airtag te controleren.

Hoe de Airtag Batterij te Vervangen

Om de batterij van de Airtag te vervangen, moet u eerst de afdekking van de Airtag verwijderen. Dit kan worden gedaan door met uw vingers te drukken en tegen de klok in te draaien. De afdekking komt dan los en u kunt de batterij eruit halen.

De Airtag gebruikt een CR2032-knoopcelbatterij van 3 V. Deze batterijen zijn verkrijgbaar bij de meeste elektronicawinkels en supermarkten. Plaats de nieuwe batterij in de Airtag met de positieve pool naar boven. U hoort een geluid dat aangeeft dat de batterij is aangesloten.

Het is belangrijk om op te merken dat de Airtag meldingen zal geven wanneer de batterij bijna leeg is. Deze meldingen verschijnen in de Zoek mijn-app op de iPhone of iPad. Het is aan te raden om de batterij zo snel mogelijk te vervangen nadat deze meldingen zijn ontvangen om ervoor te zorgen dat de Airtag correct blijft werken.

In het geval dat de batterij van de Airtag niet op de juiste manier wordt vervangen, kan dit leiden tot problemen met de werking van de Airtag. Het is daarom belangrijk om de instructies van Apple te volgen bij het vervangen van de batterij.

Probleemoplossing

Als je problemen ondervindt met je AirTag, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende problemen en de mogelijke oplossingen.

Airtag Werkt Niet

Als je AirTag niet lijkt te werken, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de AirTag goed is geconfigureerd en dat deze is gekoppeld aan je iCloud-account.

Als dit het geval is, kun je proberen de AirTag opnieuw op te starten door de batterij eruit te halen en er weer in te doen. Als dit niet werkt, kun je proberen de AirTag te resetten door de knop aan de achterkant in te drukken en ingedrukt te houden totdat het lampje gaat knipperen.

Als de AirTag nog steeds niet werkt, kan het zijn dat de batterij leeg is. Controleer of de batterij nog voldoende stroom heeft en vervang deze indien nodig. Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je contact opnemen met de klantenservice van Apple voor verdere hulp.

Airtag is Verloren of Gestolen

Als je AirTag verloren of gestolen is, kun je gebruik maken van de “Verloren-modus” in de “Zoek mijn” app om te proberen de AirTag terug te vinden. Hiermee kun je een bericht op de AirTag plaatsen met instructies voor de persoon die de AirTag heeft gevonden om contact met je op te nemen.

Je kunt ook een melding ontvangen wanneer de AirTag wordt gedetecteerd door een ander apparaat.

Als je vermoedt dat de AirTag gestolen is, kun je de AirTag ook uitschakelen in de “Zoek mijn” app om te voorkomen dat deze door iemand anders wordt gebruikt. Als je de AirTag niet kunt terugvinden, kun je contact opnemen met de politie en aangifte doen van diefstal.

Het is belangrijk om te onthouden dat de AirTag alleen werkt als deze is gekoppeld aan je iCloud-account en is geconfigureerd met de “Zoek mijn” app. Als je deze stappen hebt gevolgd en nog steeds problemen ondervindt, kun je contact opnemen met de klantenservice van Apple voor verdere hulp.

Veelgestelde vragen

Hoe waterdicht is een AirTag?

Een AirTag is niet waterdicht, maar wel waterbestendig. Dit betekent dat het apparaatje tegen een spatje water kan, maar niet volledig ondergedompeld mag worden. Het wordt daarom afgeraden om de AirTag in water te gebruiken.

Kan ik een AirTag aan een kattenhalsband bevestigen?

Ja, het is mogelijk om een AirTag aan een kattenhalsband te bevestigen. Hierdoor kan de locatie van de kat worden gevolgd via de Zoek mijn-app. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de AirTag stevig is bevestigd, zodat deze niet losraakt.

Kan ik een AirTag gebruiken voor mijn kind?

Het wordt niet aangeraden om een AirTag te gebruiken voor het volgen van kinderen. Dit kan voor privacyproblemen zorgen en kan ook als onveilig worden beschouwd. Het is beter om andere oplossingen te zoeken, zoals het gebruik van een GPS-tracker speciaal ontworpen voor kinderen.

Hoe koppel ik een AirTag aan mijn apparaat?

Om een AirTag te koppelen aan een apparaat, moet je de Zoek mijn-app openen op een iPhone, iPad of iPod touch met de nieuwste versie van iOS of iPadOS. Houd de AirTag dicht bij het apparaat en volg de instructies op het scherm om de AirTag te koppelen.

Hoe installeer ik een AirTag?

Om een AirTag te installeren, moet je de batterij inschakelen door de plastic strip aan de achterkant van de AirTag te verwijderen. Vervolgens moet je de AirTag koppelen aan een apparaat via de Zoek mijn-app. Zodra de AirTag is gekoppeld, kun je deze gebruiken om de locatie van een voorwerp of persoon te volgen.

Zijn er alternatieven voor AirTag verkrijgbaar bij MediaMarkt?

Ja, er zijn alternatieven voor AirTag verkrijgbaar bij MediaMarkt, zoals Tile en Samsung SmartTag. Deze apparaten werken op een vergelijkbare manier als de AirTag en kunnen worden gebruikt om de locatie van een voorwerp of persoon te volgen. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke functies van elk apparaat voordat je een keuze maakt.

More to explorer

Plaats een reactie