Juiste maat bh

Hoe vind je de juiste maat BH? Tips en advies

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Bij het kopen van een BH is het vinden van de juiste maat van groot belang. Een verkeerde maat kan zorgen voor ongemak, pijn en zelfs gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je de juiste maat BH kunt vinden.

Er zijn verschillende manieren om je BH-maat te bepalen. Een veelgebruikte methode is het meten van de omvang van je borstkas en buste. Door deze metingen te combineren, kun je de juiste maat bepalen.

Het is echter belangrijk om te weten dat de maat kan variëren per merk en model. Daarom kan het handig zijn om altijd meerdere maten te passen voordat je een aankoop doet.

Naast het meten van de omvang van je borstkas en buste, zijn er ook andere factoren die van invloed kunnen zijn op de pasvorm van een BH. Denk bijvoorbeeld aan de vorm van je borsten en de breedte van je schouders.

Door rekening te houden met deze factoren en verschillende maten te passen, kun je de juiste maat BH vinden die perfect bij jou past.

Waarom de juiste maat BH belangrijk is

Het dragen van de juiste maat BH is niet alleen belangrijk voor het comfort, maar ook voor de gezondheid van de borsten. Een verkeerde maat BH kan namelijk leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals rugpijn, nekpijn, schouderpijn, en zelfs hoofdpijn.

Daarnaast kan het dragen van een te kleine BH de borsten samendrukken, waardoor de lymfestroom belemmerd wordt en afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden.

Om deze redenen is het belangrijk om regelmatig de maat van de BH te controleren en te zorgen dat deze goed past. De juiste maat BH zorgt ervoor dat de borsten goed ondersteund worden en voorkomt dat de BH gaat knellen of verschuiven.

Hierdoor voelt de BH comfortabel aan en kan de persoon zich vrij bewegen zonder afleiding.

Daarnaast kan het dragen van de juiste maat BH ook het zelfvertrouwen vergroten. Een goed passende BH zorgt voor een mooiere vorm van de borsten en kan ervoor zorgen dat kleding beter past en mooier staat. Dit kan leiden tot een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

Hoe meet je je BH-maat op

Voor veel vrouwen is het vinden van de juiste BH-maat een uitdaging. Het is echter belangrijk om een goed passende BH te dragen om rugklachten en andere ongemakken te voorkomen. Hieronder staan de stappen beschreven om je BH-maat op te meten.

Stap 1: Meet je onderbustewijdte

De onderbustewijdte is de omtrek van je borstkas, gemeten net onder je borsten. Gebruik een meetlint om deze maat op te nemen. Zorg ervoor dat het meetlint recht zit en niet te strak of te los zit. Noteer de maat in centimeters.

Stap 2: Meet je bovenbustewijdte

De bovenbustewijdte is de omtrek van je borstkas, gemeten op het volste gedeelte van je borsten. Gebruik een meetlint om deze maat op te nemen. Zorg ervoor dat het meetlint recht zit en niet te strak of te los zit. Noteer de maat in centimeters.

Stap 3: Bereken je cupmaat

Om je cupmaat te berekenen, trek je de onderbustewijdte af van de bovenbustewijdte. Het verschil tussen deze twee maten bepaalt je cupmaat. Raadpleeg de onderstaande tabel om je cupmaat te bepalen.

Verschil tussen onderbustewijdte en bovenbustewijdteCupmaat
Minder dan 12 cmAA
12 – 14 cmA
14 – 16 cmB
16 – 18 cmC
18 – 20 cmD
20 – 22 cmE
22 – 24 cmF
24 – 26 cmG
26 – 28 cmH
28 – 30 cmI
30 – 32 cmJ
32 – 34 cmK
34 – 36 cmL
Meer dan 36 cmXL

Met deze drie stappen kun je de juiste BH-maat bepalen en voorkom je dat je een BH draagt die niet goed past. Een goed passende BH zit comfortabel en geeft de juiste ondersteuning.

Hoe pas je een BH goed

Als je een BH draagt, is het belangrijk dat deze goed past en comfortabel zit. Hieronder volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat je de juiste maat hebt en je BH goed past.

De juiste haakjes gebruiken

Het is belangrijk om de juiste haakjes te gebruiken om ervoor te zorgen dat de BH goed past. Als de BH te strak zit, kun je een grotere haakje proberen. Als de BH te los zit, kun je een kleiner haakje proberen.

Zorg ervoor dat de BH op het middelste haakje zit, zodat je nog ruimte hebt om de maat aan te passen als dat nodig is.

De bandjes afstellen

De bandjes van de BH moeten comfortabel zitten en niet te strak of te los zijn. Als de bandjes te strak zijn, kun je ze losser maken. Als de bandjes te los zijn, kun je ze strakker maken. Zorg ervoor dat de bandjes recht over je schouders lopen en niet afzakken.

De cups opvullen, indien nodig

Als de cups van de BH niet goed gevuld zijn, kun je pads of vullingen gebruiken om ze op te vullen. Dit kan helpen om de BH beter te laten passen en je borsten een vollere uitstraling te geven. Zorg ervoor dat de pads of vullingen goed in de cups passen en niet verschuiven.

Welke BH-stijl past bij jouw lichaam

Er zijn veel verschillende soorten BH’s op de markt, elk ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende BH-stijlen en welk lichaamstype het beste bij elke stijl past:

  • Plunge BH: Deze BH heeft een diepe V-hals en is perfect voor vrouwen met een kleinere buste. Het geeft de illusie van een vollere borst en kan worden gedragen onder tops met een lage halslijn.
  • Balconette BH: Deze BH heeft een horizontale cuplijn en is ideaal voor vrouwen met een breder bovenlichaam en een kleinere buste. Het biedt ondersteuning en lift, terwijl het ook een mooie decolleté creëert.
  • T-shirt BH: Deze BH heeft een naadloze cup en is perfect voor dagelijks gebruik. Het biedt een gladde en onzichtbare afwerking onder strakke kleding.
  • Push-up BH: Deze BH heeft speciale padding om de buste te liften en te vergroten. Het is ideaal voor vrouwen met een kleinere buste en kan worden gedragen onder tops met een diepe halslijn.
  • Sport BH: Deze BH biedt maximale ondersteuning en is perfect voor vrouwen die actief zijn. Het voorkomt dat de buste beweegt tijdens het sporten en vermindert daarmee ongemak en pijn.

Het is belangrijk om de juiste BH-stijl te kiezen voor jouw lichaamstype om het beste comfort en ondersteuning te bieden. Door te weten welke stijl bij jou past, kun je ervoor zorgen dat je de hele dag comfortabel en zelfverzekerd blijft.

Wanneer moet je je BH-maat opnieuw opmeten

Het is belangrijk om te weten dat je BH-maat niet altijd hetzelfde blijft. Verschillende factoren kunnen invloed hebben op de grootte van je borsten, zoals gewichtsveranderingen, zwangerschap, hormonale veranderingen en veroudering. Daarom is het aan te raden om regelmatig je BH-maat opnieuw op te meten.

Maar wanneer moet je precies je BH-maat opnieuw opmeten? Hieronder vind je enkele aanwijzingen:

  • Als je merkt dat je BH niet meer goed past en niet meer de juiste ondersteuning biedt.
  • Als je gewichtsveranderingen hebt doorgemaakt, bijvoorbeeld door af te vallen of aan te komen.
  • Als je zwanger bent geweest of borstvoeding hebt gegeven.
  • Als je hormonale veranderingen hebt doorgemaakt, bijvoorbeeld tijdens de menopauze.
  • Als je ouder wordt, aangezien je borsten dan kunnen veranderen van grootte en vorm.

Als je een nieuwe BH gaat kopen, is het ook altijd verstandig om je BH-maat opnieuw op te meten, aangezien BH-maten kunnen verschillen per merk en model.

More to explorer

Plaats een reactie