Downloaden Adobe Reader

Downloaden Adobe Reader: Gratis PDF Reader van Adobe

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Adobe Reader is een gratis programma waarmee gebruikers PDF-bestanden kunnen bekijken, afdrukken en annoteren. Het is een van de meest gebruikte programma’s voor het openen van PDF-bestanden en wordt vaak gebruikt in zakelijke en educatieve omgevingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Adobe Reader kunt downloaden, installeren en gebruiken om PDF-bestanden te openen en te bewerken.

Het downloaden en installeren van Adobe Reader is een eenvoudig proces dat slechts een paar minuten in beslag neemt. Gebruikers kunnen Adobe Reader downloaden van de officiële website van Adobe en het installatieproces wordt stap voor stap uitgelegd.

Na de installatie kunnen gebruikers PDF-bestanden openen door erop te dubbelklikken en kunnen ze verschillende functies gebruiken om de inhoud te bekijken en te bewerken.

Om Adobe Reader volledig te begrijpen, moeten gebruikers bekend zijn met de verschillende functies en tools die beschikbaar zijn. Adobe Reader biedt een breed scala aan functies, waaronder het bewerken van tekst, het annoteren van afbeeldingen en het invullen van formulieren.

Het biedt ook speciale functies zoals de mogelijkheid om PDF’s te converteren naar andere bestandsindelingen en de mogelijkheid om PDF’s op te slaan in de cloud. Door deze functies te begrijpen, kunnen gebruikers het meeste uit Adobe Reader halen en hun productiviteit verhogen.

Handige info

 • Adobe Reader is een gratis programma waarmee gebruikers PDF-bestanden kunnen bekijken, afdrukken en annoteren.
 • Het downloaden en installeren van Adobe Reader is een eenvoudig proces dat slechts een paar minuten in beslag neemt.
 • Adobe Reader biedt een breed scala aan functies, waaronder het bewerken van tekst, het annoteren van afbeeldingen en het invullen van formulieren.

Het Downloaden en Installeren van Adobe Reader

Adobe Reader is een gratis softwareprogramma dat wordt gebruikt om PDF-bestanden te openen en te bekijken. Het downloaden en installeren van Adobe Reader is eenvoudig en kan worden gedaan op verschillende besturingssystemen. In deze sectie wordt uitgelegd hoe u Adobe Reader kunt downloaden en installeren op Windows en MacOS.

Voor Windows

Om Adobe Reader te downloaden en installeren op Windows, volgt u de onderstaande stappen:

 1. Ga naar de downloadpagina van Adobe Acrobat Reader.
 2. Klik op de knop ‘Downloaden’ om het installatieprogramma te downloaden.
 3. Wacht tot het downloaden is voltooid en open het installatieprogramma.
 4. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Zodra de installatie is voltooid, kunt u Adobe Reader openen en beginnen met het bekijken van PDF-bestanden.

Voor MacOS

Om Adobe Reader te downloaden en installeren op MacOS, volgt u de onderstaande stappen:

 1. Ga naar de downloadpagina van Adobe Acrobat Reader.
 2. Klik op de knop ‘Downloaden’ om het installatieprogramma te downloaden.
 3. Wacht tot het downloaden is voltooid en open het installatieprogramma.
 4. Sleep het Adobe Reader-pictogram naar de map ‘Toepassingen’.
 5. Dubbelklik op het pictogram om Adobe Reader te openen.

Zodra de installatie is voltooid, kunt u Adobe Reader openen en beginnen met het bekijken van PDF-bestanden.

Het is belangrijk om te weten dat Adobe Reader regelmatig updates ontvangt om de beveiliging en prestaties te verbeteren. Het wordt aanbevolen om regelmatig te controleren op updates en deze te installeren om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring heeft bij het bekijken van PDF-bestanden.

Begrijpen van Adobe Reader

Adobe Reader is een gratis softwareprogramma waarmee gebruikers PDF-bestanden kunnen lezen en afdrukken. Het is een van de meest populaire PDF-viewers ter wereld, en biedt gebruikers een breed scala aan functies en mogelijkheden. Hieronder worden enkele belangrijke aspecten van Adobe Reader uitgelegd.

Acrobat Pro

Acrobat Pro is de betaalde versie van Adobe Reader, die extra functies biedt voor het bewerken en maken van PDF-bestanden. Met Acrobat Pro kunnen gebruikers PDF-bestanden bewerken, beveiligen, ondertekenen en converteren naar andere bestandsindelingen zoals Excel en Word.

Daarnaast biedt Acrobat Pro ook geavanceerde functies voor het maken en bewerken van formulieren en het beheren van documenten.

Adobe Document Cloud

Adobe Document Cloud is een online service die gebruikers toegang biedt tot hun PDF-bestanden vanaf elke locatie en elk apparaat. Met Adobe Document Cloud kunnen gebruikers PDF-bestanden maken, bewerken, ondertekenen en delen met anderen. Daarnaast biedt Adobe Document Cloud ook geavanceerde functies voor het beheren van documenten en het automatiseren van workflows.

Adobe Reader is een krachtige tool voor het lezen en afdrukken van PDF-bestanden, en biedt gebruikers een breed scala aan functies en mogelijkheden. Met de betaalde versie, Acrobat Pro, kunnen gebruikers ook PDF-bestanden bewerken, beveiligen, ondertekenen en converteren naar andere bestandsindelingen.

Met Adobe Document Cloud hebben gebruikers ook toegang tot hun PDF-bestanden vanaf elke locatie en elk apparaat, en kunnen ze PDF-bestanden maken, bewerken, ondertekenen en delen met anderen.

Werken met PDF’s in Adobe Reader

Adobe Reader is een van de meest populaire PDF-viewers die beschikbaar zijn. Het biedt veel functionaliteit om PDF’s te bekijken, annoteren, bewerken, ondertekenen, creëren, exporteren en bestanden combineren. In dit artikel zullen we deze functies in detail bespreken.

Bekijken

Met Adobe Reader kun je PDF’s bekijken en navigeren doorheen de pagina’s. Je kunt inzoomen, uitzoomen, scrollen en de pagina’s roteren. Je kunt ook de weergave van de PDF aanpassen door bijvoorbeeld de helderheid, het contrast en de kleur aan te passen. Als je meerdere PDF’s tegelijk wilt bekijken, kun je verschillende PDF’s openen in tabbladen.

Annoteren

Adobe Reader biedt verschillende opties om notities en markeringen toe te voegen aan je PDF’s. Je kunt bijvoorbeeld tekst markeren, onderstrepen, doorhalen, notities toevoegen en stempels plaatsen. Je kunt ook tekenen en vormen toevoegen aan je PDF’s. Als je wilt, kun je deze annotaties delen met anderen.

Bewerken

Met Adobe Reader kun je PDF’s bewerken, zoals tekst en afbeeldingen wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld tekst toevoegen of verwijderen, de lettergrootte en het lettertype wijzigen, afbeeldingen bijsnijden, vervangen of verwijderen.

Houd er rekening mee dat deze bewerkingsfuncties beperkt zijn en dat je beter kunt overstappen op Adobe Acrobat Pro voor meer uitgebreide bewerkingsmogelijkheden.

Ondertekenen

Met Adobe Reader kun je PDF’s ondertekenen met een digitale handtekening. Je kunt een handtekening maken met je muis of touchpad, of je kunt een afbeelding van je handtekening uploaden. Als je je handtekening vaak gebruikt, kun je deze opslaan voor toekomstig gebruik.

Creëren

Met Adobe Reader kun je ook PDF’s creëren vanuit andere bestandsindelingen, zoals Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Je kunt ook PDF’s maken vanuit afbeeldingsbestanden en webpagina’s. Als je een PDF maakt, kun je de bestandsgrootte en de kwaliteit van de PDF aanpassen.

Exporteren

Met Adobe Reader kun je PDF’s exporteren naar andere bestandsindelingen, zoals Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Je kunt ook PDF’s exporteren als afbeeldingsbestanden en webpagina’s. Als je een PDF exporteert, kun je de bestandsgrootte en de kwaliteit van de uitvoer aanpassen.

Bestanden Combineren

Met Adobe Reader kun je meerdere PDF-bestanden combineren tot één PDF-bestand. Dit is handig als je bijvoorbeeld meerdere facturen of rapporten wilt bundelen tot één bestand. Je kunt ook de volgorde van de pagina’s aanpassen en pagina’s verwijderen of toevoegen.

Al met al biedt Adobe Reader veel functionaliteit om PDF’s te bekijken, annoteren, bewerken, ondertekenen, creëren, exporteren en bestanden combineren. Als je echter meer uitgebreide bewerkingsmogelijkheden nodig hebt, kun je beter overstappen op Adobe Acrobat Pro.

Speciale Functies van Adobe Reader

Adobe Reader biedt een breed scala aan functies voor het werken met PDF’s. Hieronder worden enkele van de speciale functies van Adobe Reader beschreven.

Vloeibare Modus

Met de vloeibare modus van Adobe Reader kunt u gemakkelijk PDF’s lezen op elk apparaat. Deze modus past de tekst automatisch aan aan de grootte van het scherm, zodat u niet hoeft in te zoomen of te scrollen. Dit is vooral handig bij het lezen van lange documenten op een klein scherm.

Formulieren Invullen en Delen

Adobe Reader maakt het gemakkelijk om formulieren in te vullen en te delen. U kunt formulieren invullen en ondertekenen zonder dat u ze hoeft af te drukken. U kunt ook formulieren delen met anderen en hen in staat stellen om ze in te vullen en terug te sturen.

PDF’s Converteren naar Word of Excel

Met Adobe Reader kunt u PDF’s converteren naar Word of Excel, zodat u ze kunt bewerken en opnieuw kunt gebruiken. Dit is vooral handig als u gegevens uit een PDF wilt halen en deze in een ander formaat wilt gebruiken. U kunt ook PDF’s converteren naar andere indelingen, zoals HTML of tekst.

Of u nu PDF’s leest, invult, deelt of converteert, Adobe Reader biedt de tools die u nodig hebt om uw werk te doen.

Adobe Reader en Cloud Opslagdiensten

Adobe Reader is een populaire PDF-viewer die wordt gebruikt door miljoenen gebruikers over de hele wereld. Een van de handige functies van Adobe Reader is de integratie met cloud-opslagdiensten zoals Dropbox, Microsoft OneDrive en Box. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig toegang krijgen tot hun PDF-bestanden vanaf elk apparaat dat is verbonden met internet.

Dropbox

Dropbox is een cloud-opslagdienst die wordt gebruikt door miljoenen gebruikers over de hele wereld. Met de Dropbox-integratie in Adobe Reader kunnen gebruikers hun PDF-bestanden rechtstreeks vanaf hun Dropbox-account openen en opslaan. Dit is handig als u uw PDF-bestanden wilt delen met anderen of als u toegang wilt krijgen tot uw bestanden vanaf verschillende apparaten.

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive is een cloud-opslagdienst die wordt aangeboden door Microsoft. Met de OneDrive-integratie in Adobe Reader kunnen gebruikers hun PDF-bestanden rechtstreeks vanaf hun OneDrive-account openen en opslaan. Dit is handig als u uw PDF-bestanden wilt delen met anderen of als u toegang wilt krijgen tot uw bestanden vanaf verschillende apparaten.

Box

Box is een cloud-opslagdienst die wordt gebruikt door bedrijven en individuele gebruikers over de hele wereld. Met de Box-integratie in Adobe Reader kunnen gebruikers hun PDF-bestanden rechtstreeks vanaf hun Box-account openen en opslaan. Dit is handig als u uw PDF-bestanden wilt delen met anderen of als u toegang wilt krijgen tot uw bestanden vanaf verschillende apparaten.

Al met al biedt Adobe Reader een handige manier om toegang te krijgen tot uw PDF-bestanden vanaf verschillende apparaten met behulp van cloud-opslagdiensten zoals Dropbox, Microsoft OneDrive en Box.

Adobe Reader op Mobiele Apparaten

Adobe Reader is een handige tool om PDF-bestanden te openen en te bewerken op desktops en laptops. Maar wat als je onderweg bent en toegang nodig hebt tot je PDF-bestanden? Geen zorgen, Adobe heeft een mobiele app ontwikkeld die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Met de mobiele Adobe Acrobat Reader-app kun je overal en altijd je PDF-bestanden openen en bewerken. Het biedt dezelfde functionaliteit als de desktopversie, inclusief het bekijken, annoteren en ondertekenen van PDF’s. Bovendien is de app gratis te downloaden in de Google Play Store of de iTunes App Store.

Een van de handige functies van de mobiele app is de mogelijkheid om bestanden op te slaan op je mobiele apparaat. Dit betekent dat je zelfs zonder internetverbinding toegang hebt tot je PDF-bestanden. Je kunt ook bestanden openen vanuit cloudopslagdiensten zoals Dropbox, OneDrive en Google Drive.

De mobiele app biedt ook een handige functie voor het bekijken van PDF-bestanden in verschillende weergaven. Je kunt kiezen uit de standaardweergave, de continue weergave of de leesmodus. De leesmodus is handig als je alleen wilt lezen en niet wilt worden afgeleid door de opmaak van het document.

Kortom, Adobe Reader op mobiele apparaten biedt een handige en gemakkelijke manier om PDF-bestanden te openen en te bewerken, waar je ook bent. Of je nu op reis bent of gewoon onderweg, je hebt altijd toegang tot je belangrijke documenten.

Het Gebruik van E-handtekeningen in Adobe Reader

Adobe Reader biedt de mogelijkheid om digitale handtekeningen te gebruiken. Met digitale handtekeningen kunnen gebruikers documenten ondertekenen zonder dat ze fysiek aanwezig hoeven te zijn. Dit bespaart tijd en geld en maakt het proces van het ondertekenen van documenten veel efficiënter.

Een digitale handtekening in Adobe Reader is een elektronische vorm van een handgeschreven handtekening. Het is gebaseerd op een unieke identificatiecode die aan de ondertekenaar is gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat de handtekening niet kan worden vervalst en dat de identiteit van de ondertekenaar kan worden geverifieerd.

Er zijn verschillende manieren om digitale handtekeningen te gebruiken in Adobe Reader. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een handtekening maken door hun naam te typen of door hun handtekening te tekenen met een muis of stylus. Daarnaast kunnen handtekeningen ook worden ingevoegd vanuit een handtekeningbestand.

Om een document te ondertekenen met een digitale handtekening in Adobe Reader, moeten gebruikers eerst het document openen en vervolgens de optie “Invullen en ondertekenen” selecteren. Hier kunnen ze de gewenste handtekening maken of invoegen en deze vervolgens toepassen op het document.

Met de optie “Invullen en ondertekenen” kunnen gebruikers ook andere velden in het document invullen, zoals naam, datum en adres. Dit maakt het proces van het invullen en ondertekenen van documenten nog efficiënter.

Kortom, digitale handtekeningen zijn een handige en efficiënte manier om documenten te ondertekenen in Adobe Reader. Met de optie “Invullen en ondertekenen” kunnen gebruikers snel en gemakkelijk documenten ondertekenen en andere velden invullen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik Adobe Acrobat Reader DC downloaden?

Om Adobe Acrobat Reader DC te downloaden, moet u naar de officiële website van Adobe gaan en de downloadlink volgen. Het installatieproces is eenvoudig en duidelijk. U kunt de software binnen enkele minuten downloaden en installeren.

Is Adobe Acrobat Reader DC gratis?

Ja, Adobe Acrobat Reader DC is gratis te downloaden en te gebruiken.

Wat is het verschil tussen Adobe Reader en Adobe Acrobat Reader?

Adobe Reader is de oude naam voor Adobe Acrobat Reader DC. Adobe Acrobat Reader DC is de nieuwste versie van de software en biedt meer functies en mogelijkheden dan de vorige versies.

Waar kan ik een PDF Reader downloaden?

U kunt een PDF Reader downloaden van de officiële website van Adobe. Er zijn ook andere PDF Readers beschikbaar op het internet, maar Adobe Acrobat Reader DC is de meest populaire en betrouwbare PDF Reader.

Is Adobe Acrobat DC download gratis?

Nee, Adobe Acrobat DC is niet gratis te downloaden. Dit is de betaalde versie van Adobe Acrobat Reader DC en biedt meer geavanceerde functies en mogelijkheden.

Waar kan ik Adobe Acrobat Reader DC gratis downloaden?

U kunt Adobe Acrobat Reader DC gratis downloaden van de officiële website van Adobe. Het is belangrijk om de software alleen te downloaden van een betrouwbare bron om ervoor te zorgen dat u de meest recente en veilige versie van de software krijgt.

More to explorer

Plaats een reactie