Donald Duck Pocket

Donald Duck Pocket: De leukste pockets en aanbiedingen!

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Donald Duck Pocket is een serie stripboeken die al jarenlang populair is onder lezers van alle leeftijden. De pockets bevatten grappige en spannende avonturen van Donald Duck en zijn vrienden uit Duckstad.

De pockets zijn te verkrijgen in verschillende thema’s, denk bijvoorbeeld aan History pockets, Galaxy pockets en Classics pockets. De pockets zijn niet alleen leuk om te lezen, maar ook om te verzamelen.

Donald duck pocket

De geschiedenis van Donald Duck Pocket gaat terug tot 1968, toen de eerste pocket werd uitgebracht. Sindsdien zijn er meer dan 350 pockets uitgebracht en blijft het aantal groeien. Naast de reguliere pockets zijn er ook speciale uitgaven, zoals de jubileumpocket die in 2023 werd uitgebracht ter ere van het 70-jarig bestaan van Donald Duck in Nederland.

De pockets zijn niet alleen populair in Nederland, maar ook in andere landen over de hele wereld. Zo zijn er speciale uitgaven van Donald Duck Pocket in landen als Italië, Denemarken en Finland. De populariteit van de pockets blijft groeien en er zijn zelfs verzamelaars die hun collectie compleet willen maken door alle pockets te verzamelen.

Handige informatie

  • Donald Duck Pocket is een populaire serie stripboeken met grappige en spannende avonturen van Donald Duck en zijn vrienden uit Duckstad.
  • De pockets zijn te verkrijgen in verschillende thema’s en zijn niet alleen leuk om te lezen, maar ook om te verzamelen.
  • De populariteit van de pockets blijft groeien en er zijn zelfs verzamelaars die hun collectie compleet willen maken door alle pockets te verzamelen.

Geschiedenis van Donald Duck Pocket

Donald Duck Pocket is een populaire reeks stripboeken die in Nederland en België wordt uitgegeven. De reeks is gebaseerd op de avonturen van de beroemde Disney-eend Donald Duck en zijn vrienden. De stripboeken zijn al meer dan 50 jaar een favoriet onder kinderen en volwassenen.

De Donald Duck Pocket werd voor het eerst uitgegeven in 1968 door uitgeverij Oberon. Het idee voor de pocketreeks kwam van de Deense uitgeverij Egmont, die al langer succesvolle pocketreeksen uitgaf in Scandinavië. De Nederlandse versie van de pocketreeks werd al snel een groot succes en er werden meer dan 300 delen uitgebracht.

In 1993 werd uitgeverij Oberon overgenomen door uitgeverij Sanoma, die op dat moment al het weekblad Donald Duck uitgaf. Sindsdien wordt de Donald Duck Pocket uitgegeven door Sanoma. De pocketreeks is nog steeds populair en er worden nog steeds nieuwe delen uitgebracht.

De stripboeken in de Donald Duck Pocket-reeks bevatten de klassieke avonturen van Donald Duck en zijn vrienden, maar er worden ook nieuwe verhalen gepubliceerd. De verhalen worden geschreven en getekend door verschillende auteurs en tekenaars.

Naast de Nederlandse versie van de Donald Duck Pocket, worden er ook pocketreeksen uitgegeven in andere landen. In Italië wordt de reeks uitgegeven onder de naam Topolino door uitgeverij Mondadori. Er worden ook reprints uitgebracht van oude Donald Duck Pocket-boeken.

Kortom, de Donald Duck Pocket-reeks is een geliefde stripboekenreeks die al meer dan 50 jaar bestaat. De reeks bevat klassieke avonturen van Donald Duck en zijn vrienden, maar ook nieuwe verhalen. De stripboeken worden uitgegeven door Sanoma en zijn nog steeds populair onder kinderen en volwassenen.

Personages in Donald Duck Pocket

Donald duck pocket

Donald Duck Pocket staat bekend om zijn kleurrijke personages die de lezers keer op keer vermaken. Het is een wereld vol met verschillende persoonlijkheden en karakters die allemaal een unieke rol spelen in de verhalen. Hieronder staan enkele van de meest bekende personages uit de Donald Duck Pocket.

Donald Duck

Donald Duck is de hoofdpersoon van de Donald Duck Pocket. Hij is een antropomorfe eend met een witte buik en gele voeten. Donald is een beetje onhandig en heeft vaak pech, maar hij heeft een groot hart en is altijd bereid om zijn vrienden te helpen. In de pocketreeks is Donald vaak te zien als superheld genaamd Superdonald.

Mickey Mouse

Mickey Mouse is een andere bekende Disney-figuur die vaak voorkomt in de Donald Duck Pocket. Hij is een antropomorfe muis met rode shorts en gele schoenen. Mickey is slim, dapper en avontuurlijk. Hij is vaak te zien in de pocketreeks als detective.

Recurring Cast of Characters

Naast Donald en Mickey zijn er nog tal van andere personages die regelmatig terugkeren in de Donald Duck Pocket. Zo is er Oom Dagobert, de rijkste eend ter wereld en de oom van Donald. Ook Kwik, Kwek en Kwak, de neefjes van Donald, spelen vaak een belangrijke rol in de verhalen. Andere bekende personages zijn Goofy, Pluto, Katrien Duck en Knabbel en Babbel.

Nieuwe personages

In de pocketreeks komen ook regelmatig nieuwe personages voor. Dit zijn vaak karakters die alleen in de pocketreeks voorkomen en niet in andere Disney-verhalen. Zo is er bijvoorbeeld Superdonald, Donald Duck als superheld, en Fantomerik, de Italiaanse naam voor Superdonald.

De Donald Duck Pocket zit vol met interessante en leuke personages die jong en oud vermaken. Met hun unieke persoonlijkheden en avonturen weten ze keer op keer te verrassen en te entertainen.

Formaat en Ontwerp van Donald Duck Pocket

Donald duck pocket

Donald Duck Pocket is een stripboekje dat naast het weekblad Donald Duck sinds 1970 verschijnt. Het formaat van de pocket is A5, ook wel digest size genoemd. Dit betekent dat het boekje ongeveer 13,5 cm breed en 18,5 cm hoog is.

De pocket heeft een zachte kaft en is ongeveer 250 pagina’s dik. Het ontwerp van de pocket is herkenbaar aan de blauwe kaft met daarop de afbeelding van Donald Duck en het nummer van de pocket. Het nummer staat ook op de rug van de pocket, zodat de pockets makkelijk in de boekenkast te herkennen zijn.

De pocket bevat meerdere korte stripverhalen van verschillende tekenaars en schrijvers. Het is een populaire verzamelobject voor de trouwe lezers van Donald Duck. Er zijn ruim 200 Donald Duck Pockets uitgegeven, waaronder thema pockets, classics pockets en history pockets.

Giuseppe Perego is een van de bekende tekenaars van Donald Duck Pocket. Hij heeft meerdere verhalen getekend voor de pocketreeks. Disney Comics is de uitgever van de pocketreeks.

Al met al is het ontwerp van de Donald Duck Pocket herkenbaar en praktisch. Het formaat is handzaam en de pocket past makkelijk in een tas of jaszak. De inhoud van de pocket is gevarieerd en biedt meerdere korte stripverhalen van verschillende tekenaars en schrijvers.

De Kunstenaars Achter Donald Duck Pocket

Donald duck pocket

Donald Duck Pocket is een stripboekje van ongeveer 250 pagina’s dik dat naast het weekblad Donald Duck sinds 1970 verschijnt. De verhalen in de pocketboekjes zijn bijna allemaal van Italiaanse makelij en worden geschreven en getekend door verschillende kunstenaars.

Een van de meest getalenteerde schrijvers van pocketstrips is Francesco Artibani. Met zijn verhalen vol vondsten weet hij je elke keer weer te verrassen! Andere Italiaanse schrijvers die hebben bijgedragen aan de pocketreeks zijn onder andere Romano Scarpa, Marco Rota, Pier Lorenzo de Vita, en Massimo de Vita.

Giorgio Cavazzano en Giovan Battista Carpi zijn twee van de meest bekende Italiaanse tekenaars van de pocketreeks. Luciano Bottaro was een andere belangrijke Italiaanse tekenaar die heeft bijgedragen aan de pocketreeks. De tekenstijl van elk van deze kunstenaars is uniek en herkenbaar, en sommige kunstenaars hebben een eigen stijlperiode waarin ze werkten.

Naast de Italiaanse kunstenaars zijn er ook Deense en Argentijnse kunstenaars die hun bijdrage hebben geleverd aan de pocketreeks. Deense kunstenaars zoals Vicar en Freddy Milton hebben enkele van de meest geliefde verhalen in de pocketreeks getekend. Argentijnse kunstenaars zoals Daniel Branca en Carlos Mota hebben ook bijgedragen aan de pocketreeks.

Naast de schrijvers en tekenaars zijn er ook inkers en coloristen die hebben bijgedragen aan de pocketreeks. Giancarlo Gatti was een van de meest bekende inkers van de pocketreeks, terwijl Claudio Sciarrone en Roberto Vian de belangrijkste coloristen waren.

De kunstenaars achter Donald Duck Pocket hebben de stripreeks tot een geliefd en iconisch verzamelobject gemaakt. Hun unieke stijlen en talenten hebben bijgedragen aan de populariteit van de pocketreeks bij lezers over de hele wereld.

Reeks en Spin-offs

Donald duck pocket

De Donald Duck pocketreeks is een bekende serie stripboeken in Nederland en België. De reeks is inmiddels al meer dan 50 jaar oud en heeft in die tijd verschillende spin-offs gekregen. Hieronder worden enkele van deze spin-offs kort besproken.

Mini Pocket Boeken

De Mini Pocket Boeken zijn een speciale serie pockets die zijn ontworpen voor jonge kinderen. Deze pockets zijn kleiner dan de normale pockets en bevatten kortere verhalen die gemakkelijker te begrijpen zijn voor jonge lezers. De Mini Pocket Boeken zijn een populaire keuze voor ouders die hun kinderen willen laten kennismaken met de wereld van Donald Duck.

PKNA

PKNA staat voor “Paperinik New Adventures” en is een Italiaanse stripreeks die zich afspeelt in het Donald Duck-universum. De stripreeks volgt de avonturen van Paperinik, een alter ego van Donald Duck die vecht tegen het kwaad in de stad Duckstad. PKNA is een populaire stripreeks onder fans van Donald Duck en heeft ook in Nederland en België een trouwe schare fans.

X-Mickey

X-Mickey is een stripreeks die zich afspeelt in het Mickey Mouse-universum. De stripreeks volgt de avonturen van Mickey Mouse die in een alternatieve werkelijkheid terechtkomt waarin hij een superheld is. X-Mickey is een populaire stripreeks onder fans van Mickey Mouse en heeft ook in Nederland en België een trouwe schare fans.

Darkwing Duck

Darkwing Duck is een stripreeks die zich afspeelt in het Duckstad-universum. De stripreeks volgt de avonturen van Darkwing Duck, een superheld die vecht tegen het kwaad in Duckstad. Darkwing Duck is een populaire stripreeks onder fans van Donald Duck en heeft ook in Nederland en België een trouwe schare fans.

DubbelDuck

DubbelDuck is een speciale serie pockets die zich richt op het personage Donald Duck als geheim agent voor de geheime dienst van Duckstad. DubbelDuck is een populaire serie pockets onder fans van Donald Duck en heeft ook in Nederland en België een trouwe schare fans.

Framework Stories

Framework Stories zijn speciale pockets waarin meerdere verhalen worden verteld die allemaal verbonden zijn door een overkoepelend verhaal. Deze pockets zijn een populaire keuze onder fans van Donald Duck die op zoek zijn naar meer diepgang en complexiteit in de verhalen.

Spine-Assembly Pictures

Spine-Assembly Pictures is een speciale serie pockets waarin de strips zijn opgedeeld in verschillende delen die samen één groot verhaal vormen. Deze pockets zijn een populaire keuze onder fans van Donald Duck die op zoek zijn naar meer diepgang en complexiteit in de verhalen.

Donald Duck Pocket in Verschillende Landen

Donald duck pocket

De Donald Duck Pocket is een geliefd stripboek onder kinderen en volwassenen. Het biedt verhalen en avonturen van Donald Duck en zijn vrienden in verschillende landen over de hele wereld. Elk pocketboek bevat een verzameling verhalen die zich afspelen in een specifiek land of werelddeel.

De verhalen in de Donald Duck Pocket zijn vertaald uit verschillende talen, waaronder het Engels, Frans, Duits, Fins, Arabisch, Zweeds en Nederlands. Hierdoor kunnen lezers genieten van verhalen uit verschillende culturen en talen.

De Donald Duck Pocket is ook bekend onder verschillende namen in andere landen. Zo wordt het in het Engels “Mickey Mouse Pocket Book” genoemd, in het Frans “Mickey Parade”, in het Duits “Lustiges Taschenbuch”, in het Fins “Miki Hiir Koomiksikogu”, in het Arabisch “ميكى جيب”, in het Zweeds “Kalle Ankas Pocket”, in het Pools “Gigant Poleca” en in het IJslands “Myndasögusyrpa/Syrpa”.

Elke Donald Duck Pocket heeft zijn eigen thema, zoals avontuur, reizen, sport, en meer. In de “Reis om de Wereld” pockets gaat Donald Duck samen met zijn vrienden op reis naar verschillende landen over de hele wereld. In de “Tekenaars en Schrijvers” pockets worden verhalen gepresenteerd die zijn geschreven en getekend door verschillende kunstenaars en schrijvers.

De Donald Duck Pocket is ook populair in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal. In Nederland is de Donald Duck Pocket ook bekend onder de naam “Aku Ankan Taskukirja” in Finland.

Kortom, de Donald Duck Pocket is een geweldige manier om te reizen en te leren over verschillende landen en culturen, terwijl je geniet van de avonturen van Donald Duck en zijn vrienden.

Donald Duck Pocket en Andere Disney Merken

Donald duck pocket

Donald Duck Pocket is een van de vele Disney-merken die wereldwijd bekend zijn. Naast Donald Duck Pocket heeft Disney vele andere merken en franchises die populair zijn bij jong en oud. Disneyland is een van de bekendste Disney-merken en biedt een unieke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Het park is gevuld met attracties, shows en themagebieden die zijn gebaseerd op populaire Disney-films en -personages.

Een ander populair Disney-merk is Marvel. Marvel is een stripboekuitgeverij die in 2009 is overgenomen door Disney. Marvel is bekend vanwege zijn superheldenfranchise, waaronder personages als Spider-Man, Iron Man en de Avengers. Marvel-films hebben een enorme populariteit behaald sinds de release van de eerste Iron Man-film in 2008. De films zijn niet alleen populair bij fans van stripboeken, maar ook bij een breder publiek.

Terugkomend op Donald Duck Pocket, deze stripboeken zijn al jarenlang een geliefd verzamelobject voor een grote groep trouwe lezers. De pockets zijn verkrijgbaar in verschillende thema’s, zoals History pockets, Galaxy pockets en natuurlijk de Classics. Er zijn inmiddels meer dan 200 Donald Duck Pockets uitgegeven en Donald Duck Web biedt een overzicht van de Nederlandse pockets die zijn uitgegeven.

Kortom, Disney heeft vele populaire merken en franchises, waaronder Disneyland en Marvel. Donald Duck Pocket is een van de vele Disney-merken en biedt lezers de mogelijkheid om te genieten van de avonturen van de geliefde personages uit Duckstad.

Verzamelen van Donald Duck Pocket

Donald duck pocket

Het verzamelen van Donald Duck Pocket is een populaire hobby onder fans van de strip. Er zijn inmiddels meer dan 200 verschillende pockets uitgegeven, waardoor het compleet maken van de verzameling een uitdaging kan zijn. Hieronder volgt wat meer informatie over het verzamelen van deze pockets.

Verzamelobjecten

Donald Duck Pocket zijn verzamelobjecten die in verschillende uitvoeringen zijn uitgegeven. Zo zijn er bijvoorbeeld de Katrien Pockets, Minipockets, Pocketbooks, 1e serie Pockets, 2e serie Pockets, 3e serie Pockets en Thema Pockets. Elke serie heeft zijn eigen kenmerken en eigenaardigheden, waardoor het verzamelen van de verschillende series een leuke uitdaging kan zijn.

Verzamelwaarde

Net als bij veel andere verzamelobjecten is de waarde van Donald Duck Pocket afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan de waarde beïnvloed worden door de zeldzaamheid van de pocket, de staat waarin deze verkeert en de ouderdom van de pocket. Over het algemeen geldt dat de oudere pockets meer waard zijn dan de nieuwere pockets, maar er zijn ook uitzonderingen op deze regel.

Verzamelen en bestellen

Het verzamelen van Donald Duck Pocket kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende manieren om aan deze pockets te komen. Zo zijn er gespecialiseerde winkels die deze pockets verkopen, maar ook online zijn er diverse mogelijkheden om deze pockets aan te schaffen. Op de website van Donald Duck Web is een overzicht te vinden van alle Nederlandse pockets die zijn uitgegeven, waardoor het compleet maken van de verzameling een stuk makkelijker wordt.

Conclusie

Het verzamelen van Donald Duck Pocket is een populaire hobby onder fans van de strip. Er zijn inmiddels meer dan 200 verschillende pockets uitgegeven, waardoor het compleet maken van de verzameling een uitdaging kan zijn. De waarde van de pockets is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de zeldzaamheid en ouderdom van de pocket. Er zijn verschillende manieren om aan deze pockets te komen, zoals gespecialiseerde winkels en online verkooppunten.

Veelgestelde vragen

Donald duck pocket

Waar kan men een abonnement nemen op Donald Duck pockets?

Een abonnement op Donald Duck pockets is mogelijk via de officiële website van Donald Duck. Men kan daar kiezen uit verschillende abonnementen, waaronder een abonnement op de Donald Duck pocket. Het abonnement verschijnt elke vier weken en bevat meer dan 250 pagina’s met grappige en spannende avonturen van Donald Duck, Mickey Mouse en alle andere Duckstad bewoners.

Welke jaargangen van Donald Duck pockets zijn er?

Er zijn inmiddels ruim 200 jaargangen van Donald Duck pockets uitgebracht. Men kan op de website van Donald Duck een overzicht vinden van de Nederlandse pockets die zijn uitgegeven. Met deze overzichten kan men de verzameling van Donald Duck pockets compleet maken. Er zijn verschillende thema’s beschikbaar, zoals History pockets, Galaxy pockets en natuurlijk de Classics.

Wat zijn de meest waardevolle oude Donald Duck pockets?

De waarde van oude Donald Duck pockets kan variëren. Er zijn echter een aantal pockets die als zeer waardevol worden beschouwd. Dit zijn bijvoorbeeld de allereerste pockets uit de jaren 70 en 80, zoals de nummers 1 tot en met 10. Ook de pockets die zijn uitgebracht ter gelegenheid van speciale gebeurtenissen, zoals het 40-jarig bestaan van Donald Duck, zijn vaak zeer waardevol.

Hoeveel kost een losse Donald Duck pocket?

Een losse Donald Duck pocket kost doorgaans tussen de € 5 en € 7, afhankelijk van de winkel waar men hem koopt. Bij sommige winkels kan men korting krijgen als men meerdere pockets tegelijk koopt.

Waar kan men een Donald Duck pocket kopen?

Donald Duck pockets zijn verkrijgbaar bij verschillende boekhandels, supermarkten en online winkels. Men kan ook terecht bij de Donald Duck shop voor een groot assortiment aan pockets.

Hoeveel Donald Duck pockets zijn er in totaal uitgebracht?

In totaal zijn er meer dan 200 Donald Duck pockets uitgebracht. Dit aantal blijft groeien, aangezien er regelmatig nieuwe pockets worden uitgegeven. Men kan op de website van Donald Duck een overzicht vinden van alle uitgebrachte pockets.

Donald Duck Pocket aanbieding

Donald duck pocket

Voor de fans van Donald Duck Pockets is er goed nieuws. Op de website van de Donald Duck Shop is er momenteel een aanbieding voor een abonnement op Donald Duck Pocket. Nieuwe abonnees kunnen profiteren van een korting van 6,15 euro per nummer. Dit betekent dat je voor 13 nummers van Donald Duck Pocket slechts 79,95 euro betaalt.

Met een abonnement op Donald Duck Pocket ontvang je elke maand een nieuwe pocket met de spannendste en grappigste avonturen van onze vrienden uit Duckstad. De pockets zijn te verkrijgen in verschillende thema’s, zoals History pockets, Galaxy pockets en natuurlijk de Classics.

Naast de korting op de pockets in de Donald Duck Shop, krijgen abonnees ook korting op DuckTypen. Dit is een online typecursus voor kinderen, waarbij ze op een leuke en speelse manier leren typen.

Wil je graag een abonnement op Donald Duck Pocket afsluiten? Ga dan naar de website van de Donald Duck Shop en profiteer van deze aanbieding.

Donald Duck Pocket Bruna

Donald duck pocket

Donald Duck Pocket is een populaire stripserie onder de fans van Donald Duck. Bruna is een van de winkels die deze pockets verkoopt. Bruna heeft vaak aantrekkelijke aanbiedingen voor de Donald Duck Pocket-serie.

De Donald Duck Pocket-serie bevat meer dan 250 pagina’s met grappige en spannende avonturen van Donald Duck, Mickey Mouse en andere Duckstad-bewoners. De pockets zijn verkrijgbaar in verschillende thema’s, zoals History, Classics, Galaxy, en Thema Pockets.

Bruna biedt vaak kortingen op deze pockets. Dit maakt het voor fans gemakkelijker om hun collectie uit te breiden zonder de bank te breken. De aanbiedingen zijn te vinden in de Bruna folder en op hun website.

Fans kunnen ook online Donald Duck Pocket bestellen via de Bruna website en deze laten bezorgen of ophalen in de winkel. Door de populariteit van de pockets is het verstandig om ze op tijd te bestellen om teleurstelling te voorkomen.

Kortom, Bruna is een geweldige plek om Donald Duck Pocket te kopen, vooral als je op zoek bent naar kortingen en aanbiedingen.

Donald Duck Pocket Kruidvat

Donald duck pocket

Kruidvat is een bekende drogisterijketen in Nederland die ook Donald Duck Pockets verkoopt. Deze pockets zijn voornamelijk bedoeld voor kinderen en zijn een geweldige manier om kinderen te laten kennismaken met de wereld van Donald Duck en zijn vrienden.

Kruidvat biedt verschillende edities van Donald Duck Pockets aan, waaronder speciale edities zoals de “Kerst Pocket” en de “Zomer Pocket”. Deze edities bevatten verhalen die passen bij het seizoen waarin ze worden uitgebracht.

De prijs van de Donald Duck Pockets bij Kruidvat varieert, maar ze zijn over het algemeen goedkoper dan de reguliere pockets. Dit maakt ze een betaalbare optie voor ouders die hun kinderen willen laten genieten van de avonturen van Donald Duck en zijn vrienden.

Kruidvat biedt ook regelmatig kortingen op Donald Duck Pockets aan, dus het is de moeite waard om hun website in de gaten te houden voor aanbiedingen.

Al met al is de Donald Duck Pocket Kruidvat een geweldige manier om kinderen te laten genieten van de wereld van Donald Duck en zijn vrienden, zonder de bank te breken.

More to explorer

Plaats een reactie