Contactloos betalen ABN AMRO

Contactloos betalen ABN AMRO: alles wat je moet weten

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Contactloos betalen is een betaalmethode die de laatste jaren steeds populairder is geworden in Nederland. Het is een handige en snelle manier om kleine bedragen af te rekenen zonder dat hierbij een pincode nodig is.

Met name in tijden van corona is dit een veilige en hygiënische manier van betalen. ABN Amro is een van de banken die deze betaalmethode aanbiedt aan haar klanten.

Bij contactloos betalen wordt gebruik gemaakt van Near Field Communication (NFC) technologie. Hierbij houdt de klant zijn of haar betaalpas of mobiele telefoon met NFC-chip tegen de betaalautomaat aan.

Het bedrag wordt vervolgens automatisch van de rekening afgeschreven. Voor bedragen tot 50 euro is geen pincode nodig. Bij hogere bedragen moet wel een pincode worden ingevoerd.

ABN Amro biedt haar klanten verschillende mogelijkheden om contactloos te betalen. Zo is het mogelijk om de betaalpas te gebruiken, maar ook om te betalen met de mobiele telefoon via de ABN Amro app. Hierbij moet de klant wel eerst contactloos betalen aanzetten in de app. Het aanzetten van contactloos betalen kan zowel via de app als via de website van ABN Amro.

Belangrijke informatie

 • Contactloos betalen is een handige en snelle manier om kleine bedragen af te rekenen zonder pincode.
 • ABN Amro biedt haar klanten verschillende mogelijkheden om contactloos te betalen, zoals met de betaalpas en via de ABN Amro app.
 • Bij contactloos betalen is het mogelijk om bedragen tot 50 euro te betalen zonder pincode.

Wat is Contactloos Betalen

Contactloos betalen ABN AMRO

Contactloos betalen is een betaalmethode die steeds populairder wordt in Nederland. Het is een snelle en gemakkelijke manier om kleine bedragen af te rekenen zonder dat er een pincode nodig is.

Bij contactloos betalen houdt de klant zijn of haar betaalpas, smartphone of smartwatch bij een betaalautomaat die NFC (Near Field Communication) ondersteunt. De communicatie tussen het apparaat van de klant en de betaalautomaat verloopt zonder fysiek contact.

Het bedrag dat met contactloos betalen kan worden afgerekend, verschilt per bank en per betaalautomaat. Bij ABN AMRO is het mogelijk om bedragen tot €50 per keer contactloos af te rekenen met een totaalbedrag van €100.

Wanneer dit totaalbedrag wordt bereikt, wordt er op de betaalautomaat om een pincode gevraagd. Na een betaling of geldopname mét pincode kan er weer contactloos worden betaald.

Contactloos betalen is net zo veilig als een normale pinbetaling en wordt op dezelfde manier verwerkt. Is er contactloos betaald met een gestolen of verloren pas? Dan vergoedt ABN AMRO het bedrag, mits de klant zich aan de vijf veiligheidsregels heeft gehouden. Het is belangrijk om de betaalpas goed te beschermen en veilig te bewaren.

Veel betaalautomaten in Nederland ondersteunen contactloos betalen. Het is te herkennen aan het Contactloos Betalen-logo op de betaalautomaat. Bij sommige automaten moet er nog wel een pincode worden ingevoerd, afhankelijk van het bedrag en/of de app die wordt gebruikt.

In het buitenland kunnen er soms andere regels gelden voor contactloos betalen. Het is daarom belangrijk om voor vertrek te controleren of contactloos betalen mogelijk is en wat de limieten zijn.

Hoe Werkt Contactloos Betalen

Contactloos betalen is een handige manier om kleine bedragen af te rekenen zonder dat u uw pincode hoeft in te voeren. In deze sectie wordt uitgelegd hoe contactloos betalen werkt en hoe u het kunt gebruiken via uw betaalpas en mobiele telefoon.

Via Betaalpas

Contactloos betalen ABN AMRO

Als u contactloos wilt betalen met uw betaalpas, moet u ervoor zorgen dat uw pas is voorzien van een NFC-chip en -antenne. De NFC-chip is een chip die communicatie mogelijk maakt tussen de betaalpas en het betaalsysteem van de winkel. De NFC-antenne is een onderdeel van de betaalpas waarmee de chip kan communiceren met de betaalautomaat.

Om contactloos te betalen met uw betaalpas, houdt u de pas tegen de betaalautomaat. Als het bedrag dat u wilt betalen onder de €50 ligt, wordt de betaling direct uitgevoerd zonder dat u uw pincode hoeft in te voeren. Als het bedrag hoger is dan €50, moet u uw pincode invoeren om de betaling te voltooien.

Via Mobiele Telefoon

U kunt ook contactloos betalen via uw mobiele telefoon. Dit kan met een Android-telefoon of een iPhone die is voorzien van een NFC-chip. Om contactloos te betalen met uw mobiele telefoon, moet u eerst een betaal-app downloaden en installeren, zoals Google Pay of Apple Pay.

Als u de app heeft geïnstalleerd, kunt u uw betaalpas toevoegen aan de app. Vervolgens kunt u contactloos betalen door uw telefoon tegen de betaalautomaat te houden en de betaling te bevestigen met uw vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Let op: om contactloos te betalen met uw mobiele telefoon moet u er zeker van zijn dat uw telefoon is voorzien van een NFC-chip. Niet alle mobiele telefoons hebben deze chip, dus controleer dit voordat u een betaal-app installeert.

Dit was een korte uitleg over hoe contactloos betalen werkt via uw betaalpas en mobiele telefoon. Door contactloos te betalen, kunt u snel en gemakkelijk kleine bedragen afrekenen zonder uw pincode in te voeren.

Contactloos Betalen met ABN Amro

ABN Amro biedt haar klanten de mogelijkheid om contactloos te betalen met hun betaalpas. Dit is een snelle en handige manier om kleine bedragen af te rekenen zonder pincode.

De betaalpas kan tot en met €50 per keer worden gebruikt met een totaalbedrag van €100. Als dit totaalbedrag wordt bereikt, wordt er op de betaalautomaat om uw pincode gevraagd.

Via ABN Amro App

Klanten van ABN Amro kunnen ook contactloos betalen via de ABN Amro app. Om dit te doen, moet de klant de app downloaden en zich aanmelden voor de dienst. Vervolgens kan de klant de betaalpas koppelen aan de app en contactloos betalen met zijn of haar mobiele telefoon.

Via Google Pay

ABN Amro biedt ook de mogelijkheid om contactloos te betalen via Google Pay. Dit is een snelle en handige manier om kleine bedragen af te rekenen zonder pincode. Klanten moeten hun betaalpas koppelen aan Google Pay en kunnen vervolgens contactloos betalen met hun mobiele telefoon.

Via Apple Pay

ABN Amro biedt ook de mogelijkheid om contactloos te betalen via Apple Pay. Dit is een snelle en handige manier om kleine bedragen af te rekenen zonder pincode. Klanten moeten hun betaalpas koppelen aan Apple Pay en kunnen vervolgens contactloos betalen met hun mobiele telefoon.

ABN Amro zorgt ervoor dat betalingen veilig en betrouwbaar zijn. Klanten kunnen erop vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn en dat hun betalingen snel en efficiënt worden verwerkt.

Veiligheid van Contactloos Betalen

Contactloos betalen is een handige manier om snel en gemakkelijk kleine bedragen af te rekenen zonder pincode. Bij ABN AMRO is het mogelijk om tot €50 per keer contactloos te betalen met een totaalbedrag van €100. Als dit totaalbedrag wordt bereikt, wordt er op de betaalautomaat om uw pincode gevraagd. Na een betaling of geldopname mét pincode kunt u weer contactloos betalen.

Veiligheidsmaatregelen

Contactloos betalen ABN AMRO

Veel mensen vragen zich af of contactloos betalen wel veilig is. Gelukkig zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen genomen om te zorgen dat contactloos betalen net zo veilig is als een ‘normale’ pinbetaling en wordt op dezelfde manier verwerkt.

Zo worden ook contactloze betalingen altijd online geautoriseerd en is het berichtenverkeer om een contactloze betaling tot stand te brengen cryptografisch beveiligd, net zoals bij gewone pinbetalingen.

Daarnaast zijn er nog andere veiligheidsmaatregelen die genomen zijn om te zorgen dat contactloos betalen veilig is. Zo zijn er limieten gesteld aan het maximale bedrag dat per transactie contactloos betaald kan worden en wordt er na een aantal contactloze betalingen alsnog om een pincode gevraagd.

Bij Verlies of Diefstal

Mocht de betaalpas kwijt of gestolen zijn, dan vergoedt ABN AMRO het bedrag dat contactloos betaald is met de pas. Dit doen ze als de klant zich aan de 5 veiligheidsregels heeft gehouden. Als de klant hier onverstandig mee omging, of als de klant expres fraude wilde plegen, dan vergoedt ABN AMRO het bedrag niet.

Het is daarom belangrijk om de betaalpas goed te bewaren en bij verlies of diefstal zo snel mogelijk te blokkeren. Bij verlies of diefstal kan de betaalpas eenvoudig geblokkeerd worden via de ABN AMRO app of via internetbankieren. Het is ook mogelijk om de betaalpas te blokkeren door contact op te nemen met de ABN AMRO klantenservice.

Al met al is contactloos betalen bij ABN AMRO veilig en gemakkelijk. Door de verschillende veiligheidsmaatregelen die genomen zijn en de mogelijkheid om de betaalpas bij verlies of diefstal snel te blokkeren, kan er met een gerust hart contactloos betaald worden.

Limieten en Bedragen

Contactloos betalen ABN AMRO

ABN AMRO biedt klanten de mogelijkheid om contactloos te betalen met hun betaalpas. Hierbij gelden er limieten en bedragen waarmee rekening gehouden moet worden.

Klanten kunnen tot en met € 50 per keer contactloos betalen met een totaalbedrag van € 100. Wanneer dit totaalbedrag wordt bereikt, vraagt de betaalautomaat om uw pincode. Na een betaling of geldopname mét pincode kunt u weer contactloos betalen. Het is goed om te weten dat in het buitenland er soms andere limieten gelden.

Voor zakelijke klanten gelden dezelfde limieten en bedragen als voor particuliere klanten. Ook hier kan er tot en met € 50 per keer contactloos betaald worden met een totaalbedrag van € 100. Na een zakelijke betaling of geldopname mét pincode kan er weer contactloos betaald worden. In het buitenland kunnen er echter andere limieten gelden.

Het is belangrijk om te weten dat contactloos betalen alleen geschikt is voor kleine bedragen. Voor grotere bedragen dient er altijd een pincode ingevoerd te worden. Het is daarom verstandig om altijd een pincode bij de hand te hebben wanneer er betaald wordt met de betaalpas.

Klanten kunnen de daglimiet van hun betaalpas wijzigen via Internet Bankieren of de ABN AMRO app met hun identificatiecode. Hierbij kan er gekozen worden voor een limiet tussen € 0,- en € 50.000,-. Het wijzigen van de daglimiet kan handig zijn wanneer er bijvoorbeeld een grote aankoop gedaan moet worden.

Kosten van Contactloos Betalen

Contactloos betalen is een handige manier om snel kleine bedragen af te rekenen zonder pincode. ABN AMRO biedt deze service aan voor bedragen tot en met €50 per keer, met een totaalbedrag van €100. Als dit totaalbedrag wordt bereikt, vraagt de betaalautomaat om uw pincode. Na een betaling of geldopname mét pincode kunt u weer contactloos betalen.

Maar wat zijn de kosten van contactloos betalen bij ABN AMRO? Gelukkig zijn er geen extra kosten verbonden aan het gebruik van contactloos betalen. Het is gewoon onderdeel van uw betaalpas en het gebruik ervan is inbegrepen bij uw betaalpakket.

Daarnaast biedt ABN AMRO ook internetbankieren aan, waarmee u gemakkelijk uw bankzaken online kunt regelen. Internetbankieren is gratis en u kunt het gebruiken op uw computer, tablet of smartphone. U kunt bijvoorbeeld uw saldo bekijken, geld overmaken, rekeningen betalen en uw paslimieten aanpassen.

Kortom, contactloos betalen bij ABN AMRO is een handige en kosteloze manier om kleine bedragen af te rekenen zonder pincode. En met internetbankieren kunt u gemakkelijk en gratis uw bankzaken online regelen.

Contactloos Betalen in Nederland

Contactloos betalen ABN AMRO

Contactloos betalen is een snelgroeiende betaalmethode in Nederland. Het betekent dat je kleine bedragen kunt betalen zonder je pincode in te voeren. In plaats daarvan houd je je betaalpas of mobiele telefoon tegen de betaalautomaat. Het bedrag wordt dan automatisch afgeschreven van je bankrekening.

In Nederland bieden veel banken contactloos betalen aan, waaronder ABN AMRO, Rabobank en ING. Bij ABN AMRO is het mogelijk om contactloos betalen aan te zetten door de instructies op de website te volgen. Bij Rabobank en ING staat contactloos betalen standaard aan.

Het is belangrijk om te weten dat contactloos betalen veilig is. Het is namelijk niet mogelijk om per ongeluk twee keer te betalen. Daarnaast is er een limiet van €50 per betaling. Als je meer wilt betalen, moet je alsnog je pincode invoeren.

Het is ook belangrijk om te weten dat contactloos betalen niet altijd mogelijk is. Sommige betaalautomaten ondersteunen deze betaalmethode niet. In dat geval moet je alsnog je pincode invoeren.

Al met al is contactloos betalen een handige en veilige manier om kleine bedragen te betalen in Nederland.

Andere Toepassingen van NFC-technologie

Naast contactloos betalen heeft NFC-technologie ook andere toepassingen. Een daarvan is het gebruik van wearables, zoals smartwatches en armbanden, om betalingen te doen. Met een NFC-chip in de wearable kan de gebruiker eenvoudig en snel betalen zonder zijn of haar telefoon of portemonnee tevoorschijn te halen. Dit is vooral handig tijdens het sporten of andere activiteiten waarbij het meenemen van een telefoon of portemonnee onpraktisch is.

Een andere toepassing van NFC-technologie is het gebruik van de OV-chipkaart. Door de chip in de kaart kunnen reizigers snel en gemakkelijk in- en uitchecken bij het openbaar vervoer. Dit bespaart tijd en maakt het reizen met het openbaar vervoer efficiënter.

NFC-technologie wordt ook gebruikt door verschillende betaaldiensten, zoals Apple Pay, Google Wallet en Samsung Pay. Met deze diensten kunnen gebruikers betalingen doen met hun smartphone of smartwatch. Het enige wat nodig is, is dat de gebruiker zijn of haar telefoon of wearable bij de betaalterminal houdt om de betaling te voltooien.

Ten slotte maakt NFC-technologie het mogelijk om draadloos gegevens uit te wisselen tussen twee apparaten. Dit wordt vaak gebruikt om foto’s, muziek en andere bestanden te delen tussen smartphones en tablets. Het is ook mogelijk om NFC-tags te gebruiken om informatie te delen, zoals een website of contactgegevens.

Kortom, NFC-technologie heeft veel toepassingen naast contactloos betalen. Het wordt gebruikt in wearables, OV-chipkaarten, betaaldiensten en om gegevens uit te wisselen tussen apparaten.

Veelgestelde vragen

Hoe stel ik contactloos betalen in met de ABN AMRO app?

Om contactloos betalen in te stellen met de ABN AMRO app, moet je de volgende stappen volgen:

 1. Open de ABN AMRO app op je telefoon.
 2. Klik op ‘Betaalpas’ in het menu.
 3. Klik op ‘Contactloos betalen’.
 4. Kies je betaalpas en klik op ‘Aanzetten’.

Wat is het limiet voor contactloos betalen bij ABN AMRO?

Het limiet voor contactloos betalen bij ABN AMRO is €50 per betaling. Als je meerdere contactloze betalingen doet zonder je pincode in te voeren, wordt er na een totaalbedrag van €100 om je pincode gevraagd.

Kan ik contactloos betalen met mijn telefoon bij ABN AMRO?

Ja, je kunt contactloos betalen met je telefoon bij ABN AMRO als je de ABN AMRO app gebruikt. Je moet wel eerst contactloos betalen activeren op je betaalpas voordat je met je telefoon kunt betalen.

Hoe zet ik contactloos betalen aan bij ABN AMRO?

Je kunt contactloos betalen aanzetten bij ABN AMRO door de volgende stappen te volgen:

 1. Bel naar 0800 – 024 07 21 (vanuit het buitenland +31 102 411 721).
 2. Toets de laatste 9 cijfers van je rekeningnummer in.
 3. Toets de 3 cijfers van je pasnummer in.
 4. Toets de 12 cijfers van de activeringscode in, die je in je brief vindt.
 5. Je betaalpas en contactloos betalen zijn geactiveerd.

Wat moet ik doen als Google Pay niet werkt bij ABN AMRO?

Als Google Pay niet werkt bij ABN AMRO, kun je het volgende proberen:

 1. Controleer of je de nieuwste versie van de ABN AMRO app en Google Pay hebt geïnstalleerd.
 2. Controleer of je telefoon geschikt is voor Google Pay.
 3. Controleer of je betaalpas geschikt is voor Google Pay.
 4. Controleer of je internetverbinding goed werkt.
 5. Neem contact op met de klantenservice van ABN AMRO als het probleem aanhoudt.

Waarom kan ik geen contactloos betalen bij ABN AMRO?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je geen contactloos kunt betalen bij ABN AMRO, zoals:

 • Je hebt geen betaalpas die geschikt is voor contactloos betalen.
 • Je hebt contactloos betalen niet geactiveerd op je betaalpas.
 • Je hebt het limiet voor contactloos betalen bereikt.
 • Er is een storing bij ABN AMRO of bij de betaalautomaat.
 • Je hebt onvoldoende saldo op je rekening.
 • Je betaalpas is geblokkeerd.

More to explorer

Plaats een reactie