Cloud86 review

Cloud86 Review: Deskundige Analyse en Essentiële Informatie

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Cloud86 is een hostingprovider met een groeiende reputatie voor betaalbare, betrouwbare en snelle webhostingdiensten. Deze aanbieder biedt een brede waaier aan diensten, van shared hosting tot VPS en Microsoft 365-pakketten, om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende soorten klanten.

In deze Cloud86 review worden diverse aspecten van de provider bekeken om u te helpen beslissen of hun diensten een goede match voor u kunnen zijn.

Er zijn tal van factoren waarmee men rekening moet houden bij het kiezen van een hostingprovider, zoals prestaties, prijs, klantenservice en beveiliging. Cloud86 schijnt goed te scoren op deze gebieden, met tevreden klanten die de snelheid, lage prijzen en ondersteuning prijzen. Tegelijkertijd worden in deze review ook enkele zwakke punten belicht, om zo een eerlijk en evenwichtig beeld te schetsen.

Belangrijkste Punten

 • Cloud86 biedt diverse hostingdiensten aan, waaronder shared hosting, VPS en Microsoft 365-pakketten.
 • De provider staat bekend om zijn betaalbare prijzen, goede prestaties en uitstekende klantenservice.
 • Er wordt aandacht besteed aan onderwerpen als beveiliging, migratie en verhuisservice, en het controlepaneel dat Cloud86 gebruikt.

Over Cloud86

Cloud86 is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in webhosting. Ze bieden verschillende diensten aan, zoals shared hosting, reseller hosting en VPS-hosting. Het bedrijf staat bekend om zijn lage prijzen en uitstekende service. Uitgebreide reviews en ervaringen van klanten laten zien dat ze vaak geprezen worden voor hun klantenservice en betrouwbaarheid.

Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten, waaronder:

 • Shared hosting: geschikt voor kleinere websites en webshops, waarbij meerdere gebruikers één server delen.
 • Reseller hosting: voor mensen die zelf hostingdiensten willen aanbieden aan hun klanten, met behulp van de infrastructuur van Cloud86.
 • VPS-hosting: biedt meer controle, prestaties en schaalbaarheid voor grotere websites en projecten.

De snelheid van de hostingdiensten van Cloud86 wordt als een van de sterke punten van het bedrijf beschouwd. Dit is belangrijk voor zowel de gebruikservaring van de bezoekers als voor de zoekmachineoptimalisatie van websites.

Als Nederlands bedrijf richt Cloud86 zich op de Nederlandse markt en heeft het datacenters in Nederland. Dit zorgt voor een snelle laadtijd van websites voor gebruikers in Nederland, wat vooral belangrijk is voor bedrijven en websites die zich richten op de Nederlandse markt.

Cloud86 is erin geslaagd om een goede reputatie op te bouwen, zowel bij tevreden klanten als in verschillende online reviews. Ze bieden niet alleen lage prijzen en snelle hosting, maar ook uitstekende ondersteuning en service voor hun klanten.

Belangrijkste Functies

Cloud86 biedt een reeks indrukwekkende functies die bijdragen aan de algehele prestaties en betrouwbaarheid van hun hostingplatform. Enkele van de belangrijkste functies zijn de SSD-opslag, Litespeed-technologie, Managed WordPress, SSL-certificaten en caching-opties.

Allereerst maakt Cloud86 gebruik van SSD-opslag, wat zorgt voor snellere laadtijden en betere prestaties van websites. In vergelijking met traditionele harde schijven bieden SSD’s aanzienlijk hogere snelheden en een hogere betrouwbaarheid, wat essentieel is voor de huidige online bedrijven.

Litespeed-technologie is een andere opvallende functie van Cloud86. Deze technologie helpt bij het verbeteren van de snelheid en prestaties van websites door het verkleinen van bestanden en het optimaliseren van de servercapaciteit. Litespeed stelt websites in staat om gelijktijdig meer verzoeken te verwerken, wat resulteert in een betere gebruikerservaring.

Cloud86 is ook gespecialiseerd in Managed WordPress hosting, wat betekent dat zij zorg dragen voor de technische aspecten van het runnen van een WordPress-site, zoals updates, beveiliging en back-ups. Dit stelt gebruikers in staat om zich te concentreren op het creëren van geweldige inhoud en het laten groeien van hun website zonder zich zorgen te hoeven maken over het technische aspect.

Beveiliging is een cruciaal aspect van elk hostingplatform, en Cloud86 biedt SSL-certificaten aan voor alle gehoste websites. SSL-certificaten zorgen ervoor dat gegevens die tussen de server en de website worden verzonden, versleuteld zijn om gevoelige informatie te beschermen. Dit is belangrijk voor zowel de website-eigenaar als de bezoekers van de site, omdat het vertrouwen opbouwt en de beveiliging van de gegevens waarborgt.

Tot slot maakt Cloud86 gebruik van geavanceerde caching-opties om de snelheid en prestaties van gehoste websites verder te verbeteren. Door gebruik te maken van verschillende caching-technieken, zoals op objectniveau en paginaniveau caching, kan Cloud86 efficiënter omgaan met websiteverzoeken en zorgen voor snellere laadtijden. Dit is essentieel voor een optimale gebruikerservaring en betere zoekmachine rangschikking.

Samenvattend biedt Cloud86 een breed scala aan belangrijke functies die helpen bij het leveren van snelle en betrouwbare hostingdiensten, waaronder SSD-opslag, Litespeed-technologie, Managed WordPress, SSL en caching-opties.

Prestaties en Snelheid

Cloud86 staat bekend om zijn uitstekende snelheid en prestaties. Dit wordt bereikt door het gebruik van de LiteSpeed Web Server, een hoogwaardige webserver die snellere laadtijden en betere prestaties biedt dan traditionele Apache-servers.

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de snelheid van Cloud86-hosting is de geoptimaliseerde configuratie. Deze configuratie maakt efficiënt gebruik van serverbronnen, waardoor klanten kunnen profiteren van snellere laadtijden en betere prestaties. Bovendien zorgt de nauwe integratie met content delivery networks (CDN’s) voor een snellere levering van inhoud aan gebruikers over de hele wereld.

Wat betreft downtime en uptime presteert Cloud86 ook goed. Zoals vermeld in een ervaringsreview, hebben gebruikers zelden last van downtime. De provider streeft ernaar om een hoge uptime te handhaven en doet dit door gebruik te maken van redundante systemen en proactieve monitoring. Hierdoor kunnen eventuele problemen snel worden opgespoord en opgelost, wat resulteert in minimale downtime voor klanten.

In conclusie, biedt Cloud86 uitstekende prestaties en snelheid door het gebruik van geavanceerde technologieën zoals LiteSpeed Web Server en een geoptimaliseerde configuratie. Daarnaast zijn downtime en uptime belangrijke aandachtspunten bij deze provider, wat resulteert in een stabiel, betrouwbaar en performant hostingplatform voor websites van allerlei formaten en soorten.

WordPress Hosting

Cloud86 biedt Managed WordPress Hosting diensten aan die speciaal zijn geoptimaliseerd voor WordPress websites. Met hun geavanceerde infrastructuur en ervaren supportteam kunnen klanten erop vertrouwen dat hun website soepel en snel draait.

Het hostingpakket van Cloud86 is ook voorzien van een handige WordPress Toolkit die helpt bij het eenvoudig beheren en onderhouden van de website. Met deze toolkit kunnen gebruikers snel en gemakkelijk thema’s en plugins installeren, updaten en beheren zonder de technische rompslomp.

Naast de standaard WordPress Hosting, biedt Cloud86 ook WooCommerce Hosting aan, speciaal geoptimaliseerd voor webshops die gebruik maken van de populaire WooCommerce plugin. Dit zorgt ervoor dat ook webshops probleemloos draaien en klanten een snelle en veilige online shop ervaring krijgen.

Een paar kenmerken van Cloud86’s WordPress en WooCommerce hosting zijn:

 • Geoptimaliseerde serverinstellingen voor betere snelheden en prestaties
 • Beveiligingsmaatregelen op maat gemaakt voor WordPress en WooCommerce websites
 • Automatische dagelijkse back-ups van uw website
 • Gratis SSL certificaat voor een veilige verbinding

Met de diensten van Cloud86 zijn zowel WordPress als WooCommerce websites in goede handen. Het technisch beheer wordt overgenomen door Cloud86, zodat klanten zich volledig kunnen richten op hun online succes en groei.

Klantenservice en Ondersteuning

Cloud86 staat bekend om zijn uitstekende klantenservice en ondersteuning. Het bedrijf biedt verschillende communicatiekanalen aan om hun klanten te helpen, zoals e-mail, telefonische helpdesk en ticketsysteem. Klanten waarderen de snelle en professionele reacties van Cloud86, die blijven tot het probleem echt is opgelost1.

Een van de belangrijkste voordelen van Cloud86 is de telefonische bereikbaarheid. Klanten kunnen gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice en alle ondersteuning ontvangen in het Nederlands2. Dit is een belangrijk aspect, aangezien veel hostingproviders alleen via e-mail of chat bereikbaar zijn, wat soms onhandig en tijdrovend kan zijn.

De ondersteuning die Cloud86 biedt, is niet alleen snel, maar ook deskundig. Het team achter de klantenservice heeft ruime ervaring en kennis, waardoor zij in staat zijn om effectief en efficiënt hulp te bieden aan hun klanten3. Klanten kunnen erop vertrouwen dat ze altijd de juiste informatie en hulp krijgen die ze nodig hebben.

Bovendien biedt Cloud86 uitgebreide documentatie en handleidingen aan, zodat klanten zelf toegang hebben tot nuttige informatie over verschillende onderwerpen met betrekking tot webhosting. Dit maakt het eenvoudiger voor klanten om zelf oplossingen te vinden als ze geconfronteerd worden met problemen of vragen hebben over hun diensten.

Kortom, Cloud86 biedt een uitgebreide en effectieve klantenservice en ondersteuning, waardoor haar klanten zich ondersteund en veilig voelen bij het gebruik van hun webhostingdiensten.

Prijzen en Pakketten

Prijs

Cloud86 biedt concurrerende prijzen voor hun hosting pakketten. Er zijn al pakketten vanaf €1,95 per maand voor gebruikers die op zoek zijn naar budget hosting. De prijzen zijn ontworpen om zowel startende websites als gevestigde sites tegemoet te komen, waardoor Cloud86 een uitstekende keuze is voor verschillende behoeften op het gebied van webhosting.

Korting

Cloud86 kan soms speciale kortingen aanbieden, zoals een 55% korting voor nieuwe klanten. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van promoties en aanbiedingen op hun website om te profiteren van de meest kostenefficiënte hostingpakketten.

Pakketten

De hosting pakketten van Cloud86 zijn ontworpen om tegemoet te komen aan een breed scala aan behoeften en budgetten. Enkele van de beschikbare pakketten zijn:

 • Budget Hosting: Dit pakket is ideaal voor kleine websites of startende ondernemers met een beperkt budget. Het biedt basisfunctionaliteit en eenvoudige installatie-opties.
 • Standaard Hosting: Dit pakket is geschikt voor websites met gemiddeld verkeer en biedt meer opslagruimte, bandbreedte en functionaliteit dan het budgetpakket.
 • Premium Hosting: Dit pakket is gericht op grotere websites met veel verkeer en biedt de beste prestaties, beveiliging en ondersteuning.

Het is essentieel om de specifieke hostingbehoeften van uw website te begrijpen en deze te vergelijken met de opties die Cloud86 biedt, zodat u kunt profiteren van hun waar voor uw geld.

Beveiliging

Bij Cloud86 is beveiliging een belangrijk aspect bij het hosten van uw website. Ze bieden hun klanten een reeks beveiligingsfuncties om ervoor te zorgen dat uw online aanwezigheid veilig en betrouwbaar blijft. Een van de belangrijkste functies die ze bieden is SSL, wat staat voor Secure Sockets Layer. SSL is essentieel voor het beveiligen van de verbinding tussen uw website en de bezoekers.

Cloud86 begrijpt het belang van SSL en biedt daarom Gratis SSL Certificaten aan hun klanten. Deze certificaten zijn een standaard onderdeel van hun webhostingpakketten en stellen u in staat om uw website te beveiligen zonder extra kosten. De gratis SSL certificaten zorgen ervoor dat uw website betrouwbaar en veilig is voor zowel u als uw bezoekers.

Naast SSL heeft Cloud86 ook andere beveiligingsmaatregelen ingevoerd om ervoor te zorgen dat uw website en gegevens beschermd zijn tegen mogelijke bedreigingen. Zo worden er bijvoorbeeld dagelijkse back-ups gemaakt van uw website en bieden ze actieve monitoring om verdachte activiteiten snel te detecteren en te blokkeren.

Het is duidelijk dat Cloud86 waarde hecht aan de beveiliging van de websites die ze hosten. Door het bieden van SSL-certificaten en andere beveiligingsmaatregelen streeft Cloud86 ernaar om hun klanten een veilige en betrouwbare webhostingervaring te bieden.

Migratie en Verhuisservice

Cloud86 staat bekend om hun uitstekende migratie en verhuisservice. Wanneer een klant besluit over te stappen naar Cloud86, zorgt het bedrijf ervoor dat de gehele migratie soepel en zonder problemen verloopt. Dit omvat het verhuizen van de domeinnaam, websitebestanden, e-mailaccounts en databases.

Het team van Cloud86 helpt klanten bij elke stap van het migratieproces. Ze zijn zeer ervaren in het uitvoeren van dit soort verhuizingen en nemen de zorgen en stress weg die vaak gepaard gaan met het veranderen van hostingproviders. Klanten waarderen deze hulp enorm, wat blijkt uit de vele positieve reviews over de verhuisservice.

Een ander belangrijk aspect van de migratie en verhuisservice van Cloud86 is de directe telefonische bereikbaarheid. Klanten kunnen met al hun vragen terecht bij het team van Cloud86, waardoor eventuele onduidelijkheden of problemen direct kunnen worden opgelost.

Kortom, Cloud86 biedt niet alleen kwalitatieve hostingdiensten aan, maar zorgt er ook voor dat de overstap naar hun servers probleemloos verloopt. Met hun deskundige migratie en verhuisservice maken ze het gemakkelijk en stressvrij voor klanten om de overstap te maken.

Controlepaneel

Het controlepaneel van Cloud86 maakt gebruik van het Plesk controlepaneel, dat bekend staat als een van de snelste op de markt. Plesk is een populair alternatief voor cPanel en biedt veel gebruiksgemak, flexibiliteit en functionaliteit voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Plesk stelt gebruikers in staat om eenvoudig hun websites, domeinen, e-mailaccounts, databases en andere hostinggerelateerde taken te beheren. Bovendien is Plesk compatibel met zowel Windows- als Linux-servers, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor verschillende hostingbehoeften.

Enkele belangrijke kenmerken van het Plesk controlepaneel zijn onder meer:

 • Gebruikersvriendelijke interface: De intuïtieve interface van Plesk maakt het gemakkelijk om te navigeren en beheren, zelfs voor gebruikers die niet bekend zijn met hosting en webbeheer.
 • Beveiliging: Plesk biedt sterke beveiligingsfuncties, waaronder ondersteuning voor SSL-certificaten, een ingebouwde firewall en automatische updates.
 • Eén-klik installaties: Plesk maakt het eenvoudig om populaire webapplicaties zoals WordPress, Joomla en Drupal met slechts één klik te installeren.
 • Uitbreidbaarheid: Gebruikers kunnen het Plesk-platform uitbreiden met addons en extensies om extra functies en functionaliteit toe te voegen.
 • Multisite-beheer: Plesk maakt het mogelijk om meerdere websites en domeinen te beheren vanuit één enkel controlepaneel.

Dankzij deze voordelen is het Plesk controlepaneel in Cloud86 een goede keuze voor zowel startende ondernemers als ervaren websitebeheerders die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare oplossing voor hun hostingbehoeften.

Concurrenten Vergelijking

Bij het overwegen van Cloud86 als hostingprovider, kan het nuttig zijn om deze te vergelijken met enkele andere bekende providers zoals Siteground, Kinsta, Versio en Vimexx. Dit gedeelte biedt een beknopte vergelijking tussen Cloud86 en deze concurrenten op het gebied van snelheid, prijs, klantenservice en extra functies.

Allereerst is snelheid van cruciaal belang voor het succes van een website. Cloud86 past de nieuwste technologie toe op hard- en software gebied om hosting te bieden die tot 300% sneller kan zijn dan vergelijkbare concurrenten. Zoals LiteSpeed webserver en ultrasnelle SSD opslag. Siteground en Kinsta staan ook bekend om hun snelle laadtijden en geoptimaliseerde servers. Versio en Vimexx bieden redelijke snelheden, maar missen mogelijk enkele van de geavanceerde technieken die de andere providers gebruiken.

Bij het vergelijken van prijzen zijn er ook enkele verschillen tussen de providers. Cloud86 en Vimexx staan bekend als meer betaalbare opties, terwijl Siteground en Kinsta over het algemeen hogere tarieven hanteren voor hun diensten. Het is belangrijk om te overwegen welke functies en voordelen zijn inbegrepen in de verschillende abonnementen voordat een definitieve keuze wordt gemaakt.

Klantenservice is een ander belangrijk aspect bij het kiezen van een hostingprovider. Cloud86 heeft een aantal positieve recensies ontvangen over hun behulpzaamheid en snelle support. Siteground en Kinsta staan ook bekend om hun uitstekende klantenservice, terwijl Versio en Vimexx wisselende ervaringen bieden op dit gebied.

Ten slotte bieden de meeste van deze providers extra functies die hun diensten aantrekkelijker kunnen maken voor gebruikers. Cloud86, Siteground en Kinsta bieden bijvoorbeeld gratis SSL certificaten, dagelijkse back-ups en snelle migratieservices. Versio en Vimexx bieden ook enkele van deze functies, maar misschien niet als standaard onderdeel van hun abonnementen.

In deze beknopte vergelijking is te zien dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen Cloud86 en zijn concurrenten op het gebied van snelheid, prijs, klantenservice en extra functies. Het is essentieel om rekening te houden met de specifieke behoeften en eisen van een website bij het kiezen van een hostingprovider.

Klant Ervaringen En Beoordelingen

De klantenservice van Cloud86 heeft veel positieve feedback ontvangen van gebruikers. Uit Trustpilot-beoordelingen blijkt dat klanten de snelle en deskundige ondersteuning waarderen die het bedrijf biedt. Klanten melden dat de premium managed hosting niet goedkoop is, maar absoluut waar voor hun geld biedt.

Cloud86 wordt door verschillende bronnen beoordeeld en op basis van gebruikerservaringen lijkt het bedrijf een betrouwbare keuze te zijn. Een Cloud86 review beschrijft positieve ervaringen na meer dan twee jaar klant te zijn geweest. Hier worden de voor- en nadelen, snelheid en service van het bedrijf besproken.

Daarnaast geven langdurige klanten van Cloud86 graag hun ervaringen door om zowel de snelheid als de kwaliteit van de aangeboden diensten aan te tonen. Men is over het algemeen tevreden met de prestaties van het bedrijf over de afgelopen jaren.

De waardering voor Cloud86 is ook te vinden op Hostingwijzer.nl, waar het bedrijf positieve beoordelingen ontvangt van gebruikers. Hierdoor krijgen potentiële klanten een duidelijk beeld van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de hostingdiensten van Cloud86.

Diverse reviews en ervaringen van klanten benadrukken de functionaliteiten en specificaties van de hostingdiensten van Cloud86. Hieruit blijkt dat gebruikers over het algemeen tevreden zijn met de aangeboden diensten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de ervaringen met Cloud86 webhosting?

De ervaringen met Cloud86 webhosting zijn over het algemeen positief. Veel gebruikers prijzen de prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice van het bedrijf. In beoordelingen op Trustpilot, heeft Cloud86 een score van 5 sterren, op basis van de mening van meer dan 800 klanten.

Hoe is de prestatie van Cloud86 voor webshops?

Cloud86 biedt betrouwbare en snelle hosting voor webshops. Hun service is geoptimaliseerd voor e-commerce platforms zoals WooCommerce en Magento. Ze zorgen voor vlotte laadtijden en stabiliteit, wat essentieel is voor het succes van online winkels.

Biedt Cloud86 memcached-ondersteuning?

Ja, Cloud86 biedt ondersteuning voor Memcached. Memcached is een caching-systeem dat helpt om de snelheid en prestaties van websites en webtoepassingen te verbeteren. Het vermindert de belasting op de server door veelgebruikte gegevens in het geheugen op te slaan. Cloud86 streeft ernaar om technologie zoals Memcached beschikbaar te stellen aan hun klanten.

Hoe vergelijkt Cloud86 zich met SiteGround?

Cloud86 en SiteGround zijn beide gerenommeerde hostingproviders, maar ze hebben enkele verschillen wat betreft hun prijsstelling, aanbod en diensten. Club 86 is gevestigd in Nederland en biedt concurrerende prijzen, terwijl SiteGround een internationaal bedrijf is met veel ervaring en uitgebreide diensten. Beide bedrijven bieden betrouwbare hosting, maar het kan afhangen van de specifieke behoeften van de gebruiker om de beste keuze te maken.

Wat zijn de opties voor mail hosting bij Cloud86?

Cloud86 biedt mail hosting aan als onderdeel van hun hostingpakketten. Klanten kunnen kiezen uit verschillende e-maildiensten zoals het aanmaken van gepersonaliseerde e-mailadressen, het instellen van e-mail doorsturen en het beheren van e-mailboxen. Er zijn ook geavanceerde opties zoals SPF- en DKIM-records voor extra beveiliging.

Hoe is Cloud86 vergeleken met Strato?

Cloud86 en Strato zijn beide webhostingproviders, maar Cloud86 staat bekend om zijn scherpe prijzen en uitstekende klantenservice. Klanten van Cloud86 prijzen de snelheid, prestaties en prijs-kwaliteitverhouding van hun diensten. Daarentegen hebben Strato-klanten gemengde meningen over hun ervaringen, waarbij sommigen de hosting als traag en instabiel hebben ervaren. Het is daarom belangrijk om uw keuze te baseren op uw specifieke behoeften en de ervaringen van anderen te overwegen.

More to explorer

Plaats een reactie