Chromebook screenshot maken

Chromebook screenshot: hoe je snel en gemakkelijk schermafbeeldingen kunt maken

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Chromebooks zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en eenvoudige manier om te werken en te surfen op het internet. Een van de handige functies van Chromebooks is de mogelijkheid om screenshots te maken.

Het nemen van screenshots op een Chromebook is een eenvoudig proces dat slechts enkele stappen vereist.

Om een screenshot te maken op een Chromebook, zijn er verschillende methoden beschikbaar. Gebruikers kunnen het hele scherm vastleggen, een gedeeltelijk scherm vastleggen of een specifiek venster vastleggen.

Er zijn ook geavanceerde functies beschikbaar, zoals het opnemen van video’s van het scherm en het bewerken van screenshots. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u screenshots kunt maken op een Chromebook, hoe u ze kunt bewerken en opslaan, en hoe u geavanceerde functies kunt gebruiken.

Belangrijkste punten

  • Het nemen van screenshots op een Chromebook is een eenvoudig proces dat slechts enkele stappen vereist.
  • Gebruikers kunnen het hele scherm vastleggen, een gedeeltelijk scherm vastleggen of een specifiek venster vastleggen.
  • Er zijn geavanceerde functies beschikbaar, zoals het opnemen van video’s van het scherm en het bewerken van screenshots.

Het Nemen van Screenshots op een Chromebook

Chromebooks zijn populaire laptops die draaien op het Chrome OS-besturingssysteem van Google. Een van de handige functies van Chromebooks is de mogelijkheid om snel en gemakkelijk screenshots te maken. In dit artikel worden verschillende manieren besproken om screenshots te maken op een Chromebook.

Volledig Scherm Screenshot

Een volledig scherm screenshot is een afbeelding van het hele scherm van de Chromebook. Om een volledig scherm screenshot te maken, moet je de volgende toetsencombinatie indrukken: Ctrl + Show Windows.

Deze toetsencombinatie maakt een screenshot van het volledige scherm en slaat het op in de map “Downloads” van de Chromebook.

Gedeeltelijke Screenshot

Een gedeeltelijke screenshot is een afbeelding van een specifiek deel van het scherm van de Chromebook. Om een gedeeltelijke screenshot te maken, moet je de volgende toetsencombinatie indrukken: Shift + Ctrl + Show Windows.

Hiermee wordt een screenshot van het geselecteerde gebied gemaakt en opgeslagen in de map “Downloads” van de Chromebook.

Specifiek Venster Screenshot

Als je een screenshot van een specifiek venster op de Chromebook wilt maken, moet je het venster actief maken door erop te klikken. Vervolgens moet je de volgende toetsencombinatie indrukken: Ctrl + Shift + Show Windows. Hiermee wordt een screenshot van het specifieke venster gemaakt en opgeslagen in de map “Downloads” van de Chromebook.

Het nemen van screenshots op een Chromebook is een eenvoudige en handige functie die veel gebruikers helpt bij het vastleggen van belangrijke informatie. Door gebruik te maken van de juiste toetsencombinaties, is het mogelijk om snel volledige scherm-, gedeeltelijke-, en specifieke venster screenshots te maken.

Het Bewerken van Screenshots

Het bewerken van screenshots op een Chromebook kan op verschillende manieren worden gedaan. Gebruikers kunnen kiezen uit ingebouwde tools of externe tools om hun screenshots te bewerken.

Met Ingebouwde Tools

Chromebook heeft een screenshot toolbar die gebruikers kunnen gebruiken om hun screenshots te bewerken. De screenshot toolbar bevat verschillende tools, zoals de crosshair icon waarmee gebruikers kunnen selecteren welk deel van het scherm ze willen vastleggen.

Na het maken van een screenshot, kunnen gebruikers de screenshot toolbar openen en op de bewerkingsknop klikken om de screenshot te bewerken. De ingebouwde tools zijn echter beperkt en kunnen niet voldoen aan de behoeften van alle gebruikers.

Met Externe Tools

Naast de ingebouwde tools kunnen gebruikers ook externe tools gebruiken om hun screenshots te bewerken. Er zijn verschillende Chrome-extensies beschikbaar, zoals Fireshot en Awesome Screenshot, die gebruikers kunnen installeren om hun screenshots te bewerken.

Fireshot is een van de populairste Chrome-extensies voor het bewerken van screenshots. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun screenshots te bewerken met behulp van verschillende tools, zoals bijsnijden, tekst toevoegen, pijlen en lijnen tekenen en nog veel meer.

Awesome Screenshot is een andere populaire Chrome-extensie waarmee gebruikers hun screenshots kunnen bewerken. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun screenshots te bewerken met behulp van verschillende tools, zoals bijsnijden, tekst toevoegen, pijlen en lijnen tekenen en nog veel meer.

Over het algemeen bieden zowel de ingebouwde tools als de externe tools gebruikers de mogelijkheid om hun screenshots te bewerken op een manier die past bij hun behoeften. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende tools en extensies om hun screenshots te bewerken en zo hun workflow te optimaliseren.

Het Opslaan en Beheren van Screenshots

Na het maken van een screenshot op een Chromebook, is het belangrijk om te weten hoe je deze kunt opslaan en beheren. Er zijn verschillende manieren om screenshots op te slaan en te beheren op een Chromebook.

Opslaan in de Downloads Map

De eenvoudigste manier om een screenshot op te slaan is door deze op te slaan in de Downloads map. Wanneer je een screenshot maakt, wordt deze automatisch opgeslagen in de Downloads map. Om de screenshot te vinden, open je de Bestanden app en navigeer je naar de Downloads map. Hier kun je de screenshot openen, hernoemen en verplaatsen naar een andere map als je dat wilt.

Opslaan in Google Drive

Een andere optie is om de screenshot op te slaan in Google Drive. Dit is handig als je de screenshot wilt delen met anderen of als je deze op meerdere apparaten wilt kunnen bekijken.

Om een screenshot op te slaan in Google Drive, open je de Bestanden app en navigeer je naar de screenshot die je wilt opslaan. Klik met de rechtermuisknop op de screenshot en selecteer “Kopiëren naar” en vervolgens “Google Drive”. De screenshot wordt nu opgeslagen in Google Drive.

Beheer in de Bestanden App

In de Bestanden app kun je screenshots beheren en organiseren. Je kunt screenshots verplaatsen naar andere mappen, hernoemen en verwijderen. Om een screenshot te verplaatsen, klik je erop met de rechtermuisknop en selecteer je “Verplaatsen naar”.

Hier kun je de map selecteren waarin je de screenshot wilt opslaan. Om een screenshot te hernoemen, klik je erop met de rechtermuisknop en selecteer je “Hernoemen”. Hier kun je de naam van de screenshot wijzigen. Om een screenshot te verwijderen, klik je erop met de rechtermuisknop en selecteer je “Verwijderen”.

Met deze eenvoudige stappen kun je screenshots opslaan en beheren op je Chromebook. Of je nu kiest voor opslaan in de Downloads map of in Google Drive, je kunt altijd gemakkelijk bij je screenshots en ze organiseren zoals je wilt.

Geavanceerde Functies

Schermopname

Naast het maken van screenshots, kan een Chromebook ook schermopnames maken. Dit is handig als je bijvoorbeeld een tutorial wilt maken of als je een probleem wilt laten zien aan de klantenservice.

Om een schermopname te maken, kun je gebruikmaken van de ingebouwde screen capture tool. Je kunt ook een app downloaden om geavanceerde functies te krijgen, zoals het opnemen van audio.

Tabletmodus Screenshots

Als je de Chromebook in tabletmodus gebruikt, kun je ook screenshots maken. Dit is handig als je bijvoorbeeld een tekening wilt maken of als je een notitie wilt maken van iets dat je ziet op het scherm. Om een screenshot te maken in tabletmodus, kun je de pen icon gebruiken.

Dit opent de toolbar, waar je de optie hebt om een screenshot te maken van het hele scherm of van een specifiek venster.

Gebruik van Stylus voor Screenshots

Als je een stylus hebt, kun je deze ook gebruiken om screenshots te maken op je Chromebook. Dit is handig als je bijvoorbeeld een tekening wilt maken of als je een notitie wilt maken van iets dat je ziet op het scherm. Om een screenshot te maken met de stylus, kun je de pen icon gebruiken.

Dit opent de toolbar, waar je de optie hebt om een screenshot te maken van het hele scherm of van een specifiek venster. Je kunt ook gebruikmaken van de keyboard shortcuts om snel screenshots te maken.

Vergelijking met Andere Besturingssystemen

Chromebook vs Windows

Chromebook en Windows hebben beide verschillende manieren om schermafbeeldingen te maken. Windows heeft een ingebouwde screenshot-tool die gebruikers kunnen openen door op de Windows-toets + PrtScn-toets te drukken. Het scherm wordt dan opgeslagen in de map Afbeeldingen. Er zijn ook andere methoden, zoals het gebruik van de Snipping Tool of de Game Bar.

Aan de andere kant hebben Chromebooks geen speciale toets voor schermafbeeldingen. In plaats daarvan kunnen gebruikers de toetscombinatie Ctrl + Vensters tonen gebruiken. Deze toetsencombinatie maakt een schermafbeelding en slaat deze op in de map Bestanden.

Chromebook vs Mac

Net als bij Windows hebben Macs een ingebouwde screenshot-tool die gebruikers kunnen openen door op de toetscombinatie Command + Shift + 3 te drukken. Het scherm wordt dan opgeslagen op het bureaublad. Er zijn ook andere methoden, zoals het gebruik van de Screenshot-app of het gebruik van de Grab-app.

Chromebooks hebben geen speciale toetsen voor schermafbeeldingen, maar gebruikers kunnen de toetscombinatie Ctrl + Vensters tonen gebruiken om een schermafbeelding te maken. Deze wordt dan opgeslagen in de map Bestanden.

In het algemeen hebben Chromebooks en Macs vergelijkbare methoden voor het maken van schermafbeeldingen, terwijl Windows een aantal verschillende methoden heeft die gebruikers kunnen gebruiken.

Het maken van schermafbeeldingen op een Chromebook is anders dan op andere besturingssystemen vanwege het gebruik van Chrome OS. Gebruikers moeten wennen aan de toetsencombinaties, maar het is een eenvoudig proces als ze het eenmaal onder de knie hebben.

Conclusie

Over het algemeen hebben Windows, Mac en Chromebook verschillende methoden voor het maken van schermafbeeldingen. Het is belangrijk dat gebruikers weten hoe ze dit moeten doen, omdat het een handige functie is die in veel gevallen kan worden gebruikt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat schermafbeeldingen kunnen worden gebruikt om informatie vast te leggen en te delen, en dat het een nuttig hulpmiddel kan zijn voor het oplossen van problemen.

Tips en Trucs

Er zijn verschillende manieren om een screenshot te maken op een Chromebook. Hier zijn enkele handige tips en trucs om het proces soepeler te laten verlopen:

  • Gebruik de toetsencombinatie Ctrl + Vensters weergeven om een screenshot van het hele scherm te maken. Als je alleen een gedeelte van het scherm wilt vastleggen, gebruik dan Shift + Ctrl + Vensters weergeven.
  • Als je geen toetsenbord hebt aangesloten op je Chromebook, kun je ook een screenshot maken met behulp van de trackpad. Druk hiervoor op Ctrl + Shift + omhoogveegbeweging.
  • Als je een screenshot hebt gemaakt, wordt deze opgeslagen in de map “Downloads” van je Chromebook. Je kunt het ook vinden in de notificatiebalk, waar je het kunt bekijken, bewerken en delen.
  • Als je een screenshot wilt verwijderen, klik dan met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer “Verwijderen” of sleep het naar de prullenbak.
  • Als je de helderheid van je scherm wilt aanpassen voordat je een screenshot maakt, druk dan op de knop “Helderheid” op het toetsenbord van je Chromebook. Deze knop bevindt zich meestal op de bovenste rij, naast de knop “Vergrendelen”.
  • Als je een Chromebook hebt met een aanraakscherm, kun je ook een screenshot maken door de aan/uit-knop en de knop “Volume omlaag” tegelijkertijd in te drukken.
  • Als je de screenshotfuncties van je Chromebook wilt uitbreiden, ga dan naar de Chrome Web Store en zoek naar “screenshot”. Je zult verschillende apps en extensies vinden die je kunt gebruiken om meer controle te krijgen over je screenshots.

Met deze tips en trucs kun je snel en gemakkelijk screenshots maken op je Chromebook.

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een schermafbeelding op mijn Chromebook?

Er zijn verschillende manieren om een schermafbeelding te maken op een Chromebook. De meest eenvoudige manier is om de toetscombinatie ‘Ctrl’ + ‘F5’ te gebruiken. Hiermee maak je een schermafbeelding van het hele scherm.

Als je alleen een deel van het scherm wilt vastleggen, kun je de toetscombinatie ‘Ctrl’ + ‘Shift’ + ‘F5’ gebruiken. Vervolgens kun je de schermafbeelding vinden in de map ‘Downloads’ in de ‘Bestanden’-app.

Hoe kan ik een schermafbeelding maken met geluid op mijn Chromebook?

Het is niet mogelijk om een schermafbeelding te maken met geluid op een Chromebook. Wel kun je een video-opname maken van je scherm inclusief geluid. Dit doe je door de toetscombinatie ‘Ctrl’ + ‘Shift’ + ‘F5’ te gebruiken en vervolgens te kiezen voor ‘Video-opname’. Je kunt de video-opname vinden in de map ‘Downloads’ in de ‘Bestanden’-app.

Hoe knip ik iets uit op mijn Chromebook?

Om iets uit te knippen op een Chromebook kun je gebruik maken van de ‘Knipsel’-tool. Deze tool vind je in het menu dat verschijnt wanneer je op de toets ‘Vensters weergeven’ drukt. Met de ‘Knipsel’-tool kun je een deel van het scherm selecteren en dit vervolgens opslaan als afbeelding.

Wat is de knop ‘Vensters weergeven’ op mijn Chromebook?

De knop ‘Vensters weergeven’ op een Chromebook is een snelkoppeling naar het overzicht van alle openstaande vensters. Door op deze knop te drukken krijg je een overzicht van alle vensters en kun je snel switchen tussen verschillende apps en vensters.

Hoe maak ik een schermafbeelding op mijn HP Chromebook?

Op een HP Chromebook kun je een schermafbeelding maken door de toetscombinatie ‘Ctrl’ + ‘F5’ te gebruiken. Als je alleen een deel van het scherm wilt vastleggen, kun je de toetscombinatie ‘Ctrl’ + ‘Shift’ + ‘F5’ gebruiken. Vervolgens kun je de schermafbeelding vinden in de map ‘Downloads’ in de ‘Bestanden’-app.

Hoe maak ik gebruik van de Screenshot Chrome-extensie?

Om gebruik te maken van de Screenshot Chrome-extensie moet je deze eerst installeren vanuit de Chrome Web Store. Vervolgens kun je de extensie openen door op het pictogram te klikken in de rechterbovenhoek van het scherm. Met de Screenshot Chrome-extensie kun je snel en eenvoudig schermafbeeldingen maken van het hele scherm of een deel van het scherm.

More to explorer

Plaats een reactie