Bose Soundtoch installeren

Bose SoundTouch installeren: stap voor stap handleiding

Facebook
Email
Twitter
WhatsApp

Bose SoundTouch is een serie draadloze luidsprekers die je kunt bedienen met een app op je smartphone of tablet. Het installeren van de SoundTouch speaker is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. In deze handleiding leer je hoe je je Bose SoundTouch speaker kunt installeren en hoe je de app kunt gebruiken om je favoriete muziek te streamen.

Om te beginnen moet je de Bose SoundTouch app downloaden en installeren op je smartphone of tablet. Vervolgens sluit je de speaker aan op het stopcontact en verbind je hem met internet.

Zodra je de speaker hebt verbonden met wifi, kun je de app openen en beginnen met het streamen van muziek. De app biedt veel handige functies, zoals de mogelijkheid om je favoriete muziekdiensten te koppelen en de bediening van de speaker aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren.

Als je problemen hebt met je Bose SoundTouch speaker of de app, biedt Bose uitgebreide ondersteuning en probleemoplossing op hun website. Of je nu een beginnende gebruiker bent of een doorgewinterde expert, de Bose SoundTouch speaker biedt veel mogelijkheden om te genieten van je favoriete muziek.

Key Takeaways

 • De Bose SoundTouch speaker installeren is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen.
 • De Bose SoundTouch app biedt handige functies, zoals de mogelijkheid om je favoriete muziekdiensten te koppelen en de bediening van de speaker aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren.
 • Als je problemen hebt met je Bose SoundTouch speaker of de app, biedt Bose uitgebreide ondersteuning en probleemoplossing op hun website.

Bose SoundTouch Installeren

Het installeren van een Bose SoundTouch speaker is een eenvoudig proces dat in een aantal stappen kan worden voltooid. In dit artikel worden de stappen besproken die moeten worden genomen om de SoundTouch speaker te installeren op een Windows- of MacOS-computer.

Eerste Stappen

Voordat de SoundTouch speaker kan worden geïnstalleerd, moet de Bose SoundTouch app worden gedownload en geïnstalleerd op de computer. De app kan worden gedownload van de website van Bose Corporation. Nadat de app is gedownload, moet deze worden geïnstalleerd en gestart.

Verbinding Maken Met Wifi

Om de SoundTouch speaker te kunnen gebruiken, moet deze worden verbonden met wifi. Hiervoor moet de SoundTouch app worden gestart en moet de speaker worden geselecteerd in de app. Vervolgens moet de wifi-verbinding worden geselecteerd en moet het wachtwoord voor het wifi-netwerk worden ingevoerd.

Verbinding Maken Met Ethernet

Als de computer is aangesloten op het internet via een ethernetkabel, kan de SoundTouch speaker ook worden verbonden met de computer via een ethernetkabel. Om dit te doen, moet de ethernetkabel worden aangesloten op de SoundTouch speaker en op de computer.

Vervolgens moet de SoundTouch app worden gestart en moet de speaker worden geselecteerd in de app. Hierna moet de ethernetverbinding worden geselecteerd in de app.

Het installeren van een Bose SoundTouch speaker is een eenvoudig proces dat kan worden voltooid door de stappen te volgen die hierboven zijn beschreven. Door de SoundTouch app te downloaden en te installeren, kan de speaker worden verbonden met wifi of ethernet en kan deze worden gebruikt om muziek af te spelen.

Bose SoundTouch App

De Bose SoundTouch App is een essentieel onderdeel van het SoundTouch-systeem. Het biedt een eenvoudige manier om je SoundTouch speaker te bedienen en muziek af te spelen van verschillende bronnen. In deze sectie wordt uitgelegd hoe je de app kunt installeren en configureren.

App Installatie

Om de Bose SoundTouch App te installeren, moet je eerst naar de app store op je smartphone of tablet gaan. Zoek vervolgens naar “Bose SoundTouch” en selecteer de app uit de zoekresultaten. Klik op “Downloaden” en wacht tot de app is gedownload en geïnstalleerd.

App Configuratie

Na de installatie van de app moet je je SoundTouch speaker koppelen aan de app. Om dit te doen, open je de Bose SoundTouch App en volg je de instructies op het scherm. Hieronder vind je enkele stappen die je moet volgen om de app te configureren:

 1. Verbind je smartphone of tablet met hetzelfde wifi-netwerk als je SoundTouch speaker.
 2. Open de Bose SoundTouch App en tik op “Mijn SoundTouch”.
 3. Tik op “Apparaat toevoegen” en volg de instructies op het scherm om je SoundTouch speaker te koppelen.
 4. Geef je speaker een naam en tik op “Volgende”.
 5. Maak een account aan of log in op je bestaande account.
 6. Selecteer je favoriete muziekdiensten en voeg ze toe aan de app.
 7. Begin met het afspelen van muziek op je SoundTouch speaker.

Met de Bose SoundTouch App heb je de volledige controle over je luisterervaring. Je kunt je favoriete muziek afspelen vanuit je opgeslagen muziekbibliotheek, populaire muziekdiensten en internetradiozenders via TuneIn.

Bovendien kun je meerdere SoundTouch speakers groeperen om muziek te synchroniseren en in verschillende kamers af te spelen.

Kortom, de Bose SoundTouch App is een handige en gebruiksvriendelijke manier om je SoundTouch speaker te bedienen en muziek af te spelen van verschillende bronnen.

Muziekdiensten Koppelen

Met Bose SoundTouch kun je eenvoudig muziek streamen van verschillende muziekdiensten. Hieronder staan de stappen om muziekdiensten te koppelen aan je SoundTouch-systeem.

Spotify

Om Spotify te koppelen aan je SoundTouch-systeem, moet je een Spotify Premium-account hebben en de Spotify-app op je apparaat hebben geïnstalleerd. Volg vervolgens deze stappen:

 1. Open de Bose SoundTouch-app op je apparaat.
 2. Tik op het menu “Muziekdiensten” en selecteer “Spotify”.
 3. Log in op je Spotify-account.
 4. Selecteer de afspeellijst, het album of nummer dat je wilt afspelen.

Deezer

Om Deezer te koppelen aan je SoundTouch-systeem, moet je een Deezer-account hebben en de Deezer-app op je apparaat hebben geïnstalleerd. Volg vervolgens deze stappen:

 1. Open de Bose SoundTouch-app op je apparaat.
 2. Tik op het menu “Muziekdiensten” en selecteer “Deezer”.
 3. Log in op je Deezer-account.
 4. Selecteer de afspeellijst, het album of nummer dat je wilt afspelen.

Pandora

Om Pandora te koppelen aan je SoundTouch-systeem, moet je een Pandora-account hebben en de Pandora-app op je apparaat hebben geïnstalleerd. Volg vervolgens deze stappen:

 1. Open de Bose SoundTouch-app op je apparaat.
 2. Tik op het menu “Muziekdiensten” en selecteer “Pandora”.
 3. Log in op je Pandora-account.
 4. Selecteer de afspeellijst, het album of nummer dat je wilt afspelen.

iHeartRadio

Om iHeartRadio te koppelen aan je SoundTouch-systeem, moet je de iHeartRadio-app op je apparaat hebben geïnstalleerd. Volg vervolgens deze stappen:

 1. Open de Bose SoundTouch-app op je apparaat.
 2. Tik op het menu “Muziekdiensten” en selecteer “iHeartRadio”.
 3. Selecteer de afspeellijst, het album of nummer dat je wilt afspelen.

SiriusXM

Om SiriusXM te koppelen aan je SoundTouch-systeem, moet je een SiriusXM-account hebben en de SiriusXM-app op je apparaat hebben geïnstalleerd. Volg vervolgens deze stappen:

 1. Open de Bose SoundTouch-app op je apparaat.
 2. Tik op het menu “Muziekdiensten” en selecteer “SiriusXM”.
 3. Log in op je SiriusXM-account.
 4. Selecteer de afspeellijst, het album of nummer dat je wilt afspelen.

Amazon Music

Om Amazon Music te koppelen aan je SoundTouch-systeem, moet je een Amazon Music Unlimited- of Prime Music-account hebben en de Amazon Music-app op je apparaat hebben geïnstalleerd. Volg vervolgens deze stappen:

 1. Open de Bose SoundTouch-app op je apparaat.
 2. Tik op het menu “Muziekdiensten” en selecteer “Amazon Music”.
 3. Log in op je Amazon Music-account.
 4. Selecteer de afspeellijst, het album of nummer dat je wilt afspelen.

Podcasts

Om podcasts te koppelen aan je SoundTouch-systeem, moet je een podcast-app op je apparaat hebben geïnstalleerd. Volg vervolgens deze stappen:

 1. Open de Bose SoundTouch-app op je apparaat.
 2. Tik op het menu “Muziekdiensten” en selecteer “Podcasts”.
 3. Selecteer de podcast die je wilt afspelen.

Bediening en Instellingen

De bediening en instellingen van de Bose SoundTouch speaker zijn gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken. Er zijn verschillende opties beschikbaar om de speaker aan te passen aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker.

Hieronder worden enkele van de belangrijkste bedienings- en instellingsmogelijkheden van de Bose SoundTouch speaker beschreven.

Presets Instellen

Met de SoundTouch app kunnen gebruikers maximaal zes presets instellen om hun favoriete muziek, internetradiozenders of afspeellijsten snel en gemakkelijk te kunnen beluisteren.

De presets kunnen worden ingesteld door de gewenste bron te selecteren, het nummer of de zender te kiezen en vervolgens op de “Toevoegen aan preset” knop te klikken. De presets kunnen op elk moment worden gewijzigd of verwijderd.

Radiostations

De Bose SoundTouch speaker biedt de mogelijkheid om naar internetradiozenders te luisteren. Gebruikers kunnen kiezen uit duizenden radiostations van over de hele wereld. Om een radiostation te selecteren, moet de gebruiker de SoundTouch app openen, naar de “Internetradio” optie gaan, en vervolgens het gewenste station selecteren. Gebruikers kunnen ook hun eigen favoriete radiostations toevoegen.

Afspelen Overal

Met de SoundTouch app kunnen gebruikers hun muziek overal in huis afspelen. Gebruikers kunnen hun SoundTouch system koppelen aan andere SoundTouch systemen in huis om muziek te kunnen afspelen in verschillende kamers. Gebruikers kunnen ook hun muziek afspelen op andere SoundTouch systemen buiten hun huis, zoals die van vrienden en familie.

Volume Beheer

Gebruikers kunnen het volume van hun SoundTouch speaker regelen met behulp van de SoundTouch app of de afstandsbediening die bij de speaker wordt geleverd. Het volume kan worden aangepast voor elke bron die wordt afgespeeld. Gebruikers kunnen ook het maximale volume instellen om te voorkomen dat het volume te hoog wordt ingesteld.

Al met al biedt de Bose SoundTouch speaker een eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening en instellingen. Met de SoundTouch app kunnen gebruikers hun speaker aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren en gemakkelijk hun favoriete muziek afspelen.

Geavanceerde Functies

De Bose SoundTouch biedt een aantal geavanceerde functies die het luisteren naar muziek nog leuker en gemakkelijker maken. Hieronder worden enkele van deze functies besproken.

Bluetooth Verbinding

Met de SoundTouch kun je eenvoudig verbinding maken met je Bluetooth-apparaat. Zo kun je gemakkelijk muziek streamen vanaf je smartphone, tablet of computer. Om verbinding te maken met Bluetooth, selecteer je gewoon de Bluetooth-bron in de SoundTouch-app en volg je de instructies op het scherm.

NAS Drive Streamen

Als je een NAS-drive hebt, kun je deze gebruiken om muziek te streamen naar je SoundTouch. Om dit te doen, moet je de SoundTouch-app openen en naar het menu “Muziekbibliotheek” gaan. Hier kun je de NAS-drive selecteren en de muziek die je wilt afspelen kiezen.

QPlay

Met QPlay kun je muziek streamen vanaf de QPlay-app op je smartphone of tablet. Om verbinding te maken met QPlay, selecteer je gewoon de QPlay-bron in de SoundTouch-app en volg je de instructies op het scherm.

TuneIn

TuneIn is een online radio service waarmee je duizenden radiostations van over de hele wereld kunt beluisteren. Om TuneIn te gebruiken, selecteer je gewoon de TuneIn-bron in de SoundTouch-app en zoek je naar het radiostation dat je wilt beluisteren.

Ontdek Wekelijks

Met de SoundTouch-app kun je gemakkelijk nieuwe muziek ontdekken met de functie “Ontdek Wekelijks”. Elke week stelt de app een nieuwe afspeellijst samen op basis van je luistergeschiedenis en muzieksmaak. Om toegang te krijgen tot deze functie, ga je gewoon naar het menu “Ontdekken” in de SoundTouch-app.

Probleemoplossing en Ondersteuning

Als je problemen ondervindt bij het installeren of gebruiken van je Bose SoundTouch speaker, zijn er verschillende manieren om deze problemen op te lossen. In deze sectie worden enkele veelvoorkomende problemen besproken en hoe je deze kunt oplossen. Als je nog steeds problemen hebt, kun je altijd contact opnemen met de Bose klantenservice voor verdere ondersteuning.

Update

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen om problemen met je Bose SoundTouch speaker op te lossen, is het regelmatig updaten van de firmware. De SoundTouch-app controleert automatisch of er nieuwe updates beschikbaar zijn wanneer deze wordt geopend. Als er updates beschikbaar zijn, kun je deze downloaden en installeren.

Om de firmware handmatig bij te werken, ga je naar de Bose-website en download je de nieuwste firmware voor je SoundTouch speaker. Vervolgens kun je de firmware installeren via de SoundTouch-app of via een USB-stick.

Veelvoorkomende Problemen

Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die je kunt tegenkomen bij het gebruik van je Bose SoundTouch speaker en hoe je deze kunt oplossen:

 • Kan geen verbinding maken met het Wi-Fi-netwerk: Controleer of je de juiste Wi-Fi-inloggegevens hebt ingevoerd en of je router goed werkt. Probeer ook de speaker dichter bij de router te plaatsen.
 • Geen geluid: Controleer of je de juiste ingang hebt geselecteerd en of het volume is ingeschakeld. Zorg er ook voor dat de speaker is aangesloten op een werkend stopcontact.
 • Problemen met de SoundTouch-app: Probeer de app opnieuw te installeren en controleer of je de nieuwste versie hebt gedownload.

Ondersteuning

Als je problemen blijft ondervinden, kun je altijd contact opnemen met de Bose klantenservice voor verdere ondersteuning. Op de Bose-website vind je ook veel nuttige informatie en handleidingen die je kunnen helpen bij het oplossen van problemen met je SoundTouch speaker.

Veelgestelde vragen

Hoe koppel ik mijn Bose SoundTouch aan mijn wifi-netwerk?

Om je Bose SoundTouch aan je wifi-netwerk te koppelen, moet je de Bose SoundTouch-app downloaden op je smartphone of tablet. Open de app en volg de instructies om je SoundTouch-systeem te verbinden met je wifi-netwerk. Zorg ervoor dat je het juiste wifi-netwerk selecteert en het wachtwoord correct invoert.

Wat kan ik doen als ik problemen heb met de verbinding van mijn Bose SoundTouch?

Als je problemen hebt met de verbinding van je Bose SoundTouch, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. Controleer eerst of je wifi-netwerk correct werkt en of je SoundTouch-systeem is verbonden met het juiste netwerk.

Als dat niet het geval is, probeer dan je SoundTouch-systeem opnieuw te verbinden met je wifi-netwerk. Als dat niet werkt, kun je proberen je wifi-router opnieuw op te starten of contact op te nemen met de klantenservice van Bose voor verdere hulp.

Hoe kan ik mijn Bose SoundTouch 20 installeren?

Om je Bose SoundTouch 20 te installeren, moet je de Bose SoundTouch-app downloaden op je smartphone of tablet. Open de app en volg de instructies om je SoundTouch-systeem te verbinden met je wifi-netwerk.

Zorg ervoor dat je het juiste wifi-netwerk selecteert en het wachtwoord correct invoert. Volg daarna de instructies om je favoriete muziekservices toe te voegen en je SoundTouch-systeem te bedienen.

Hoe verbind ik mijn telefoon of tablet via Bluetooth met mijn Bose SoundTouch?

Je kunt je telefoon of tablet niet rechtstreeks via Bluetooth verbinden met je Bose SoundTouch. In plaats daarvan kun je de Bose SoundTouch-app gebruiken om je SoundTouch-systeem te bedienen en muziek af te spelen via wifi.

Als je toch muziek wilt afspelen vanaf je telefoon of tablet, kun je de muziek streamen via de SoundTouch-app of via AirPlay of Bluetooth op een compatibel apparaat.

Hoe stel ik mijn favoriete radiostations in op mijn Bose SoundTouch?

Om je favoriete radiostations in te stellen op je Bose SoundTouch, moet je de Bose SoundTouch-app gebruiken. Open de app en ga naar de sectie ‘Muziekdiensten’ om radiostations toe te voegen. Je kunt ook radiostations toevoegen via de TuneIn-app, die beschikbaar is in de SoundTouch-app.

Waar kan ik de handleiding vinden voor de Bose SoundTouch 10?

Je kunt de handleiding voor de Bose SoundTouch 10 vinden op de website van Bose. Ga naar de pagina ‘Handleidingen en downloads’ en selecteer de SoundTouch 10. Je kunt de handleiding downloaden in pdf-formaat en deze opslaan op je computer of mobiele apparaat.

More to explorer

Plaats een reactie